«
  1. Anasayfa
  2. Emekli Haberleri
  3. 2019 SSK-BAĞ-KUR ve Memur Emekli Zamları Netleşiyor

2019 SSK-BAĞ-KUR ve Memur Emekli Zamları Netleşiyor

emekli

Son zamanlar da en çok merak edilen bir konu olan 2019 yılı zam oranları. Özellikle de SSK, BAĞ-KUR, ile Memur emekli aylıklarına verilecek zam hem çok merak edilmiş hemde tartışmalara neden olmuştur. Hatta bu husus da tahmini bir ay önce CHP Zonguldak millet vekili meclise yasa tasarısı sunarak emekli zam artışlarının Cumhurbaşkanı maaş zammı ile endekslenmesini istemiş fakat bu husus da hiçbir şekilde gelişme yaşanmamıştır.

Emekli Memur Maaşlarına % 13.5

Netleşmeye başlayan zam oranları bakarsak hiçbir şekilde enflasyonun altın da olmayacağı bir gerçek olup  emekli memur ve SSK ile BAĞ-KUR emeklisi zam oranları farklılık göstermektedir. Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası tarafından açıklanan tahmini yıl sonu enflasyon oranlarına baktığımız takdir de memur emeklilerine gelecek zam artışı yüzde 11 ile yüzde 11.5 arasın da olup enflasyon oranından doğan farkla beraber yani enflasyon oranı 3.5 i aştığı için ödenecek farkın da yansımasıyla yüzde 13.5 gibi olacağıdır.

SSK ve BAĞ-KUR Emekli Maaşlarına % 14

SSK ve BAĞ-KUR dan emekli olan vatandaşlarımıza gelecek zam oranı da yine yıl sonu enflasyon oranına göre belli olacak olması bu verileri vermektedir. Çünkü Merkez Bankası tarafından açıklanan yıl sonu tahmini enflasyon oranları bu yüzdeleri vermektedir.

Müjde Diye Yapılan Zam Oranları Aslında Çok Düşük

Bütün haber sitelerin de ve medya kanalların da emekliye müjde diye yapılan bu haberler çok üzücüdür. Nedenlerine baktığımız takdirde göreceğiz ki bu müjde diye yansıtılan oranlar hem acı hemde çok komik oranlardır. Bu hususu iyi tartıp düşünmek gerekmektedir. Yüzde 14 çok komik bir orandır. Zaten SSK emeklisinin aylığı en düşük 1.020 TL iken en yükseği 1.250 TL. dir. Bu kadar düşük olan maaşa yüzde 14 zam yapılsa ne olur bir bakmak lazım. 1020 TL olan maaşa yüzde 14 zam verilince ne oluyor buna bir bakalım. 1.020 TL olan en düşük SSK emekli maaşına yüzde 14 zam demek bu maaşın 125 TL daha artması demektir. Şimdi birde yıllık ev kirası artışlarına bakalım en kötü artış 100 TL olduğuna göre bu maaştaki artışın sadece ev kira artışına gittiğini görmekteyiz. Bundan sora doğacak zamlara baktığımız da elektrik, su, doğal gaz, toplu taşıma ve gıda fiyatlarındaki artışları da baz alırsak eğer bu zammın çöpe gittiğini ve sizlere müjde diye verilen bu haberlerin sizleri kandırmaktan öteye gitmediğini göreceksiniz. Çay kaşığı ile verilen maaş zamlarını’zın kepçe ile alındığını sizler de çok rahat göreceksiniz. Günümüz koşulların da ve hayat pahalılığın da bu emeklilerimize en yüzde 50 zam verilmelidir ki memur emeklisi vatandaşlarımız açlık sınırından kurtulsun.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *