«
  1. Anasayfa
  2. Emekli Haberleri
  3. Yaşlılık Maaşları 1000 TL Oldu

Yaşlılık Maaşları 1000 TL Oldu

yaşşşşş

Yaşlılık Maaşı Alan Vatandaşlarımıza Hükümetten Müjdeli Haber Geldi

Hükümetten yeni bir adım atılarak yaşlı vatandaşlarımızın sevinmesine sebep olan yeni bir haber gelmiştir. Gelen haberin doğrultusunda yaşlılık maaşlarının 1000 TL olacağı yönündedir. Net 540 TL olan yaşlılık maaşlarının 460 TL artırılarak 1000 TL’ ye çıkarılmasına ilişkin kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

Söz konusu olan yaşlılık maaşlarının artırılmasına ilişkin kanun teklifinin kabul edilmesi sonucu 2019 yılında gelecek zamlardan yaşlılık maaşı aşan vatandaşlarımız da faydalanacak ve 2019 yılındaki aylık maaşlar 1000 TL ye çıkarılacaktır. Ülkemizde yaşanan ekonomik saldırılardan yaşlılık maaşı alan vatandaşlarımızda çok ciddi derecede etkilenmiş ve geçim sıkıntıları bir hayli artan enflasyon ve ekonomik pahalılık ayrıca hayat pahalılığı olmak üzere başka bir geçim kaynağı olmayan sadece yaşlılık maaşları ile geçinen vatandaşlarımızı da çok zor durumlarda bırakmıştı. Şimdi ise hükümetin atmış olduğu yeni adımlar sayesinde yaşlılık maaşı alan vatandaşlarımızın biraz daha rahatlaması mümkün olacaktır. Hükümetin yaptığı bazı çalışmalar ile biraz gıda fiyatlarının da aşağı çekilmesi bütğn vatandaşlarımızın yararına olmuştur. Özellikle komisyoncularla verilen mücadele bunun için en önemli adımlardan biri olmuştur.

Finansal istikrar ve Kalkınma Komitesi Kurulması işsizlik maaşı, yaşlılık aylıkları için 1000 şiranın alt sınır olarak belirlenmesi yönünde yapılacak olan düzenlemelerin de bulunduğu kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul görmesi ile artık yaşlılık maaşlarının 1000 TL olacak olması kesinleşmiş oldu. Bu gelişmeler doğrultusunda artık yaşlılık maaşları 1000 TL olarak bu maaşı hakaden vatandaşlarımızın hesaplarına 2019 yılı itibari ile yatırılmaya başlanacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *