«
  1. Anasayfa
  2. Emekli Haberleri
  3. Emeklilere Seyyanen 400 TL Zam Müjdesi

Emeklilere Seyyanen 400 TL Zam Müjdesi

emekliiii

Emekli vatandaşlarımıza müjde diye tabir edebileceğimiz haberimizi siz değerli okuyucularımızın için yayınlamak istedik. Son yaşanan gelişmeler ve duyumlara göre emekliler için artık yeni düzenlemelerin yapılacağı yönünde çalışmaların başlamış olmasıdır. Yeni yapılacak düzenleme kapsamında Maaşı bin TL’ nin altında olan emekli vatandaşlarımıza seyyanen 400 TL zam yapılacak olmasıdır. Bu hususta yapılan düzenlemeden sadece emekli vatandaşlarımız değil dul ve yetim aylıkları alan kişilerin de yararlanacak olması yönünde gelişmeler olmuştur.

Emeklilere Seyyanen 4OO TL Zam Geliyor

Söz konusu olan emeklilere seyyanen verilecek 400 TL zam hususunda yeni gelişmelerin yaşandığı ve bu gelişmelerde ölüm sigortasından yapılan ödemelerin toplamı ile bu tutarın hak sahiplerinin hisseleri oranlarının esas alınacak ve tespit edilen tutardan az olmayacağıdır. Bu husus da yeni yapılan emekli düzenlemeleri kapsamında hesabı yapılmış olan aylıklar, belirlenen tutardan düşük ise bu düşük olan tutarın arasındaki farkın hazineden tahsil edilecek olması ayrıca gelen bilgilerin doğrultusunda 600 TL ile 999 TL arasında emekli aylığı alan vatandaşlarımız yeni yapılacak olan düzenlemeden yararlanacak olup bu düzenlemelerin sonucunda ise toplamda 200 Binin üzerinde emekli vatandaşlarımız bu yeni yapılacak düzenlemelerden faydalanacaktır.

1000 TL’ nin Altında Emekli Aylığı Kalmayacak

Bu hususta yeni yapılacak olan emekli aylığı düzenlemesinde emekli aylıklarına seyyanen 400 TL zam yapılacak olup emekli aylığı 1000 TL’ ye tamamlanacaktır. Yeni yapılacak emekli düzenlemesi hususunda hiç bir emekli aylığı 1000 TL ‘ nin altına düşmeyecektir.

400 TL Zam Maaşlara Nasıl Yansıyacak

Seyyanen yapılacak zam için öncelikle yasanın yürürlüğe girmesi gerekmektedir. Söz konusu olan yasa yürürlüğe girdiği takdirde 2019 Ocak ayında yapılacak enflasyon zammı ile birlikte uygulanacak olup ayrıca bu hususta maaşı 1000 TL’ nin altında kalan emekli vatandaşlarımıza ilk olarak seyyanen yapılacak olan zam oranı uygulanacak. Seyyanen yapılacak zam ile maaşlar 1000 TL’ ye tamamlanmış olacak. Bu hususta misal verecek olursak eğer 850 TL olan emekli maaşına 150 TL seyyanen zam eklenerek 1000 TL’ ye tamamlanmış olacak. Bu seyyanen olan zam verildikten sonra ise maaşlara 2018 yılının 6 aylık enflasyon farkı zammı verilerek zam oranları gerçekleşmiş olacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *