«
  1. Anasayfa
  2. Emekli Haberleri
  3. 2019 Emekli Zam Oranları Ne Kadar Olacak

2019 Emekli Zam Oranları Ne Kadar Olacak

emekli zammmmm

2019 Yılında Emekliler Ne Kadar Zam Alacak

Milyonlarca emekli vatandaşımızın gözü kulağı 2019 yılında yapılacak maaş zammı oranlarına çevrilmiş durumdadır. Nasıl olmasın ki emekli vatandaşlarımız aldığı aylıklar ile ay sonunu getiremiyor çünkü herşey ateş pahası olmuş ev kiraları zaten maaş yarısı kadar olan ülke şartlarında birde gıda fiyatları varki sanki domates kuru soğan değil et alıyor vatandaş. Enflasyon rakamlarının açıklanmasına sayılı günler kaldı. Enflasyon oranları maaşlar için çok büyük önem arz etmekte olup son ayın yani aralık ayı enflasyon oranı açıklandıktan sonra net maaşlar belli olacak. Eğer enflasyon verilerini hükümet zamlar öncesi düşürmeye çalışıyor çünkü onların bile gözü emeklinin aldığı üç kuruş maaşta. Nasıl enflasyonu düşük gösterip de enflasyon farkı ödemekten kurtuluruz maksadındalar. Keşke daha önce düşürselerdi de her şey bu kadar afaki oranlarda pahalı olmasaydı. Gariban emeklinin ocağında sadece makarna ve pilav kaldı sayelerinde.

Aralık Ayı Enflasyon Verilerine Göre Maaşlar Netlik Kazanacak

Ülkemizde toplamı 12,3 milyon olan emekli vatandaşlarımızın 2019 ocak zamlarının netleşmesi için sadece tek bir adım kaldı oda Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanması. Aralık ayı enflasyon verileri 3 Ocakta açıklanacak olup buna göre SSK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşlarımızın zam oranları kesinlik kazanacaktır.

5 Aylık Veriler Belli Sadece Aralık Ayının Verisinin Açıklanması Beklenmekte

Söz konusu olan enflasyon verilerinin açıklanmasına yaklaşık 20 ila 21 gün kaldı. Açıklanacak olan 5 aylık enflasyon verilerine göre SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine verilecek zam şu anki verilere göre yüzde 10.50 olurken memur emeklileri ise enflasyon farkı yüksek çıkar ise yüzde 11.10 oranında maaşlarına zam alacaklar. Aslında net maaş değil yani enflasyon farkı ile yüzde 11.10 artış olmuş olacak. Buna göre daha önceki 5 aylık veri belli iken sadece Aralık ayının enflasyon verilerinin açıklanması net maaş zamlarını belli edecektir.

BAĞ-KUR- SSK ve Memur Emeklisi Zam Oranları

Türkiye İstatistik Kurumunun hazırlamış olduğu verilerin raporuna göre  Temmuz ve Kasım enflasyon oranı yüzde 10.64 olarak gerçekleşmişti. Hazırlanan veriler doğrultusunda  ise 5 aylık enflasyona göre SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin zam oranı 10.64 olarak gerçekleşirken memur emeklisi vatandaşlarımız ise toplu sözleşmede belirlenen yüzde 4’lük zam oranına ilaveten alacakları yüzde 7.14 lük farkla birleşince yüzde 11.14 olarak gerçekleşe bilecektir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *