«
  1. Anasayfa
  2. Emekli Haberleri
  3. Memur ve Memur Emeklisine 2019 Yılından Ne Kadar Zam Yapılacak

Memur ve Memur Emeklisine 2019 Yılından Ne Kadar Zam Yapılacak

MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI

Milyonlarca Memur ve Memur Emeklisinin Gözü Kulağı Bu Haberde

Geçen gün açıklanan asgari ücretin ardından şimdi ise sıra başka bir merak edilen haberin detaylarına ve açıklanmasına geldi. Günlerdir merak içinde beklenen Memur ve Memur emeklisi aylıklarına yapılacak olan zam haberleri aylardır hem sözlü hemde yazılı medyada ayrıca internet sitelerinde en çok aranan haberlerin başında gelmektedir. Peki bunca vatandaşımızın merakla beklediği memur ve memur emeklisi aylıklarına ne kadar zam yapılacak enflasyon farkları maaşlara yansıtılacak mı işte biz bu merak edilen sorulara cevap vermek ve siz değerli okuyucularımızın haberdar olması için bugün ki yazımızda memur ve memur emeklisi aylıklarının ne kadar zam alacağı ve enflasyon farklarının yansıyıp yansımayacağı yönünde olan habere yer vermek istedik. Şimdi günlerdir çok merak edilen haberin detaylarını siz değerli okuyucularımız ile paylaşalım memur ve memur emeklisi aylıklarına ne kadar zam yapılacak enflasyon farkı maaşlara eklenecek mi hep beraber bakalım.

Memur ve Memur Emeklisini Ocak’ta Yüzde 11,14’lük Zam Bekliyor

Memur ve memur emeklisini ocak zammının belirlene bilmesi için en kritik detay olan 3,5 i aşan enflasyon farkı olmaktadır. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verisi yüzde 10,64 çıktı. Açıklanan bu veriler doğrultusunda memur ve memur emeklisi vatandaşlarımızı yüzde 11,14 oranında bir zam beklemektedir. Toplu sözleşme doğrultusunda yüzde 9 zammın garanti olduğu belirlik kazanmıştır. Fakat memurların aylıklarının netleşmesi için son veri olan 2018 yılının son 6 aylık verileri beklenmektedir. Muhtemelen son altı aylık enflasyon verilerinin yüzde 3,5 i aşması kesin gibi gözükmektedir. Bu doğrul da ise memur ve memur emeklilerinin zam oranları yüzde 11,14 oranında gerçekleşecektir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *