«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. KPSS Şartsız Memur Alan Kurumlar 2021

KPSS Şartsız Memur Alan Kurumlar 2021

KPSS Şartız Memur alan kurumlar 2021 www.finanshaberi.net

KPSS Şartı Olmadan Memur Alan Kurumlar 2021

İşkur üzerinden alınan başvuruların bazılarında KPSS sınavı için baraj puan kısıtları konulmaktadır. Ancak bazı kurumlara başvuru yapmak için KPSS baraj puan kısıtı aranmamaktadır. İşkur aracılığıyla her yıl binlerce insan iş sahibi olmaktadır. Eğitim, sağlık ve emniyet gibi pek çok alandaki personel ihtiyacı için İşkur üzerinden personel alımları gerçekleşmektedir. Personel ihtiyacı sayıları kurumdan kuruma ve seneden seneye göre değişkenlik göstermektedir. Kurumların isteğine göre bazı kurumlar adaylardan KPSS şartı istemekteyken bunun yanı sıra KPSS şartı olmadan personel alan kurumlar da mevcuttur.

KPSS Şartsız Personel Alan Kurumlara Başvuru Nasıl Yapılır?

KPSS şartsız personel alımı yapan kurumların istediği şartlar arasında adayların dikkatini çekebilecek şart, kurum tarafından belirtilen eğitim seviyesindeki eğitimi tamamlamış olmaktır. KPSS şartsız personel alan kurumlar 2021 yılı için başvurular internet üzerinden yapılabileceği gibi adayların bizzat kendileri giderek de şartlarını yerine getirdikleri ve istedikleri kuruma başvuruda bulunabilmektedirler. Ayrıca adayların başvurmak istedikleri kuruma göre de başvuru yöntemleri değişkenlik göstermektedir. Başvurmak istediği ilanlarda başvurunun nasıl yapılacağı hakkında bilgilendirme yapılmaktadır. Adaylar ilanın şartlarını ve detaylarını da dikkate alarak başvuru yapmak için belirlenen son tarih ve saatten önce başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

KPSS Şartsız Personel Alan Kurumlar İçin Başvuru Şartları Nelerdir 2021?

2021 yılı için alınacak personel ve memur başvuru şartları ve gereklilikleri kurumdan kuruma değişkenlik göstermektedir. Bu şartlar arasında eğitim seviyesi şartları da mevcuttur. Örneğin; bazı kurumlara başvuru da bulunmak için başvuruyu yapacak personelin en az ilköğretim, ortaöğretim, lise, ön lisans ve lisans ve bunlara denk eğitim seviyesine sahip olması şartı aranırken bazı başvuru alacak kurumlardan ise aday kişinin belirli meslek kolları için sertifika sahibi olması beklenmektedir. Burada da mevzu personelin yapılacak iş ile ilgili nitelik sahibi olması konusudur.

Kamu kurumlarında memur olmak için başvuru yapan adaylarda ise 657 sayılı Devlet Memurları kanunun 48. Maddesinde yer alan şartların bulunması gerekmektedir. Bu şartlar ise eğitim durumu şartı, yaş şartı, KPSS puan şartı ve YDS puanı şartı olmaktadır.

Bu kurumların arasında bazı kurumlara başvuru yapmak için KPSS şartı aranmamaktadır. Ancak bu kurumlarında kendi belirlemiş olduğu şartlar mevcuttur. Bu tür kurumlar adaylarına mülakat yapmaktadırlar. Adaylar yazılı sınava girmeyebilirler ancak sözlü mülakat sürecinden geçmek zorundadırlar. KPSS şartsız personel alan pek çok kurum bulunmaktadır. Bunlar şöyle sıralanabilir:

  • Cumhurbaşkanlığı genel sekreterliği memurluk
  • Bakanlık müşaviri kadroları
  • Avukat ve şube müdürü uzmanları
  • Milli güvenlik kurulu
  • Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)
  • Din işleri yüksek kurul üyeliği
  • Bakanlar kurulu sekreterliği kadrosu
  • Bakan yardımcıları kadrosu
  • Millî İstihbarat Teşkilâtı
  • SGK bilişim uzmanlığı

Bu gibi kurumların şartlarını yerine getiren adayların KPSS sınavı şartı olmadan bu kurumlara başvuru imkanları mevcuttur. KPSS şartsız personel alımı yapan kurumlar 2021 yılı için böyle öngörülmektedir. Adayların süreci yakından takip edip ilerleyen günlerde konu hakkında daha detaylı bilgilere sahip olmaları mümkündür.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *