«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. (TCDD) Devlet Demir Yolları Memur Alımı 2021

(TCDD) Devlet Demir Yolları Memur Alımı 2021

TCDD Memur Alımı 2021 www.finanshaberi.net

(TCDD) Devlet Demir Yolları Personel Alımı 2021

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık Genel Müdürlüğü’ nün son yaptığı duyuruya göre kurum bünyesinde çalışacak personel alımı gerçekleşecektir. Alınacak personel sayısı ise 79 kişi. Nitelik olarak yardımcı makinist pozisyonunda istihdam edilecekler. Büyüyen ve gelişen demir yolu ağlarıyla TCDD her geçen gün daha çok personele ihtiyaç duymaktadır ve ihtiyaçları neticesinde istihdam alanları açmaktadır.

Devlet Demir Yolları Memur Alımı Başvuru Şartı ve Alım Koşulları Nelerdir?

TCDD Genel Müdürlüğü’ nün Resmi Gazete’ de verdiği ilana göre, 79 personelin işe alımı için 8 Ağustos tarihinde sınav yapılacak. Sınava başvuracak adayların daha önceden, tren makinist ehliyeti almış olması, raylı sistemler alanında eğitim almış olması ve KPSS’ den en az 70 ve onun üzerinde bir puan almış olması gerekmektedir. Bu şartları tamamlamayan kişilerin başvuruları kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır. Devlet Demir Yolları personel alımı 2021 yalnızca bu kapsamda değerlendirilecektir.  Elbette bu şartların yanı sıra devlet memuru olmanın kanunen bir sakıncası olmayan, sicili temiz, memur istihdamında uygulanan genel hüküm ve şartlara uyan kişiler daha sonrası için değerlendirilecektir.

TCDD Personel Alımı Başvuruları Nasıl Yapılır 2021?

Başvuru evraklarının TCDD’ de tarafından bildirilecek olan süre içinde TCDD Genel Müdürlüğüne teslim edilmiş olması gerekmektedir. Sınav yerleri daha sonra adaylara duyurulacaktır. Aranan şartlara uygun, yazılı sınavı geçmiş ve ayrıca KPSS puandan da 70 ve üzeri almış herkes bir sonraki sözlü mülakata çağırılacak. Sözlü mülakatı da geçen adaylar istihdam edilmeye hak kazanmış olacak. Fakat bu aşamadan sonra da adaylar, yazılı-sözlü mülakatlardan aldıkları puan, KPSS puanı gibi dereceleri en yüksekten en düşüğe sıralanıp istihdam edileceklerdir. Devlet demir yolları personel alımı bu şekilde gerçekleşecektir.

TCDD Personel Maaşları Ne Kadardır?

TCDD bünyesinde avukat, tekniker, mühendis, makinist gibi farklı meslek grupları istihdam edilip çalışmaktadır. Bu meslek gruplarının aldıkları ortalama ücret ise aşağıdaki gibidir.

 

  • İşe yeni başlayan avukat 5750 TL
  • İşe yeni başlayan mühendis 5600 TL
  • İşe yeni başlayan tercüman- mütercim 5200 TL
  • İşe yeni başlayan tekniker 4900 TL
  • Lisans mezunu memur olarak işe başlayan 4400 TL
  • Ön lisans mezunu memur olarak işe başlayan 4350 TL
  • Ortaöğretim mezunu olarak işe başlayan memur maaşı 4150 TL gibi bir miktarda maaşla işe başlamaktadırlar.

Her sene büyüyen demir ağları ve tren hatlarıyla Devlet Demir Yolları personel alımı 2021 yılında da gerçekleşmesi muhtemeldir. Bu sene şansını deneyecek adayların sınav ve mülakatları kaybetmesi neticesinde seneye de gerçekleşmesi beklenen işe alımlarda şanslarını denemeleri mümkündür. 2021 yılı TCDD memur personel alımı sınav tarihleri en kısa zaman içerisinde haberimizin devamında yer alacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *