«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Şehit Ve Gazi Çocuklarına Aile Bakanlığından Eğitim Ve Öğretim Desteği

Şehit Ve Gazi Çocuklarına Aile Bakanlığından Eğitim Ve Öğretim Desteği

şehit gazi eğitim

Şehit ve gazi çocuklarına Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 2018 ile 2019 yılı eğitim harcamalarına destek yardımı kapsamında müjde gelmiştir. 18 bin 925 şehit ve gazi çocuklarına yapılacak eğitim desteğinin yapılacağı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK tarafından açıklanmıştır. Gazi ve Şehit çocuklarına yapılması gereken yardımları 09.10.2018 tarihi ile ilk ödemelerin başlayacağı beyan edilmiştir. 2018- 2019 eğitim ve öğretim yılı ödemeleri için kayıtlı bulunan 18295 öğrenciye toplam 44.077.126,50 TL nin ödeneceğinin Yüksek Öğretim Kurulu ile Milli Eğitim Bakanlığı’ nın kayıtlarından tespit edilerek açıklaması yapılmıştır. Fakat bu ödenek de kullanılacak nakit dağılımı ilköğretim, lise ve yüksek okullar için farklılık göstermektedir. Bu farklı dağılım sebebi ise öğretim grupları arasındaki giderler göze alınarak hesaplanmıştır. Ve bu hesaplamadan çıkan netice ile lise giderlerinin ilköğretim giderlerinden fazla olması yüksek öğretim giderlerinin de lise öğretim giderlerinden fazla olması nedeni ile gider farklılıkları göze alınarak yardım desteği için ödenecek ücretler belirlenmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu kayıtlarından eğitim ve öğretim gruplarına göre tespiti yapılan şehit ve gazi çocuklarına yapılacak destek ücretleri belirtilmiştir. Bu kapsamdan eğitim ve öğretim gruplarına göre yapılacak destek ücretleri şu şekilde olmaktadır.

İlköğretim 1. Ve 8. Sınıflar için belirlenen destek ücreti 1769,10 TL olarak ödenecektir.

Öğretim gurubu Lise olan kayıtlar için belirlenen destek ücreti 2.653,65 TL olarak ödenecektir.

Yüksek öğretim gurubundaki kayıtlar için ise belirlenen destek ücreti miktarı 3.538,20 olarak düzenlenmiş tir.

Şehit ve gazi çocuklarına yapılan eğitim desteği bütün halkımızı sonsuz mutlu etmekte olup Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına çalışmalarından dolayı vatandaşlarımız tarafından teşekkürler edilmiştir. Günümüz koşullarında yaşanan hayat pahalılığın dan şehit ve gazi çocukları da ekonomik olarak etkilenmiş ve mali açıdan sıkıntıya düşmüşlerdir. Aile Çalışma ve Sosyal Bakanlığı tarafından şehit ve gazi çocuklarına verilen eğitim ve öğretim destekleri neticesinde şehit ve gazi çocuklarının eğitim ve öğretim masrafları karşılanıp rahatlamaları sağlanacaktır. Daha önceki dönemler de olduğu gibi bu dönemde de yapılan eğitim ve öğretim desteği bundan sonraki yıllarda da yapılacağı belirtilmiş şehit ve gazi çocuklarımızın yüzlerini güldürmüştür ve eğitim öğretim masraflarının bir nebzede olsa giderilmesi sağlanmıştır.Ayrıca kayıtları kurumlar tarafından tespiti yapılamamış şehit gazi çocuklarının başvurularını yaptıkları takdirde eğitim guruplarına göre 2018-2019 öğretim desteğinin hesaplarına yatırılacağı beyan edilmiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *