«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından İşletmelere %14 Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından İşletmelere %14 Destek

sanayi_bakanligindan

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK yaptığı açıklama ile işletmelere müjdeli haber verdi. Bu müjdeli haber işletme sahiplerini çok memnun etmiş durumda. Günümüz ekonomi şartları ve sürekli artış gösteren döviz kuru özellikle de doların yükselmesi işletmeleri her yönü ile zor durumda bırakmış ayrıca finansal sıkıntılar yaşamalarına neden olmuştur. İşletmelerimizin karşılaştığı sıkıntılar ülke ekonomisini de etkilemektedir. İşletmelerin son dönemde çektiği finansal sıkıntılar sonucu üretim maliyetlerini ve işletmenin giderlerinin azaltılması için işçi sayısını azaltmak zorunda kalan firmalarımızın da olması Devlet kurumlarını harekete geçirmiştir. İşletmeleri rahatlatacak olan müjdeli haber konusunda yapılan açıklamalar şu şekilde belirtilmiştir. Şimdi bu açıklamalar nedir hep birlikte göz atalım.
%14 Finansman Desteği
Sanayi ve Teknoloji Bakanı sayın Mustafa VARANK’ın açıkladığı %14’e kadar sağlanacak olan finansal destek işletmelerimiz için açıklanan kredilerin TL olarak sağlanacağını açıklayarak sözlerine şu şekilde devam etmiştir. Sayın VARANK açıklamalarında enflasyonla mücadele etmek için Bütün özel sektörlerinde işletmelerinde enflasyonla mücadele kapsamında elbirliği içinde olması gerektiğini ve devletin bu kapsamda önemli adımlar attığını ifadelerine eklemiştir. Açıklamalarına devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı sayın Varank enflasyonla yapılacak olan mücadeleye Bakanlık olarak tüm destek ve çalışmalar içinde olduklarını duyurmuş ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı olarak işlemlerini yürüten kosgeb inde bu çalışmalara katıldığını ve bütün kaynaklarının seferber edildiği bilgisini vermiştir. Özellikle finansman maliyetlerinden dolayı yükselen fiyatları düşürmek adına işletmeler için % 14 olarak belirttikleri finansman desteğinin TL olarak sağlanacağını duyurmuş ülkemize yapılacak ekonomik saldırılar için tedbirler alındığını ve bu kapsamda işletmelerin kosgep borçlarında 30 hazirana kadar erteleneceğini daha önceki açıklamalarında beyan ettiğini açıklamıştır. Son olarak ekonomi savaşında ellerini taşın altına koyan bütün sanayiciler ve işletmeler teşekkürlerini sunan Mustafa VARANK sözlerini tamamlamıştır.
Söz konusu enflasyonla mücadele ve işletmelerimiz refahı ve ekonomik sıkıntılarının giderilmesi adına atılan adımlar da işletme sahiplerinin yüzünü güldürmüş ve işletmelerin daha rahat hareket etmesini sağlayacaktır. Gerçekten ülke olarak maruz kaldığımız ekonomik saldırılar karşısında bütün işletmelerin ve sanayicilerin olduğu gibi biz vatandaşlarında birlik beraberlik içinde olması gerekmektedir. Bu beraberliği sağlamak adına ekonomi savaşından galip gelmek için bütün devlet kurumları da çalışmalarını sürdürmektedir. Bir yandan haddinden fazla yapılan zamları denetleyen kurumlar bir yandan da kobilerin sıkıntılarını gidermek isteyen kosgep kurumu ve çiftçimizi bu ekonomik savaş içinde destekleye tarım bakanlığı gibi her bir devlet kurumu üstlerine düşen görevleri titizlikle yapmaktadır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *