«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. TOBB’den Esnaflar İçin 3. Etap Nefes Kredisi

TOBB’den Esnaflar İçin 3. Etap Nefes Kredisi

TOBB NEFES

TOBB den yapılan açıklama ile esnafın yüzü gülmüş durumda.Ülke olarak ekonomik açıdan çekilen sıkıntılar bütün vatandaşlaımıza yansıdığı ve bu ekonomik döngü içinde esnafın çektiği sıkıntıların da artmasına neden olmuştur.Bu sıkıntıların çözümü ve ekonomik savaştan anlımızın akıyla çıkmamız için bütün devlet kurumları çalışmalarını yürütürken bundan evvelki seneler de KOSGEB de içinde dahil olduğu nefes kredisi projesi 2018 yılında TOBB öncülüğünde 2018 yılı için 3. etap başvurularını başlatıldığı duyurulmuştur. Esnaflarımızın bulunduğu il ve ilçeye göre 50.000 ile 150.000 arasında olacak şekilde limitler verilecek ve nefes kredisi için bundan önceki yıllarda 9 banka ile anlaşma yapılmıştır.Fakat bu yıl banka sayısı düşürülerek sadece 2 banka ile finansman sağlanacağı açıklanmıştır.. Devlet bütçesinden 10.000.000 lira bütçe ayrılarak başlatılan desteklemelerin başvuru sayfası hakkındaki detaylı bilgileri 18 aylık faiz oranları ile açıklamak istedik. Bundan daha önceki nefes kredilerin de anlaşılan banka sayısının da 9 bankadan 2 bankaya düşürüldüğünü üst yazımızda açıklamıştık. 3 etap nefes kredisi için anlaşılan bankalar Ziraat Bankası ile Deniz Bank olarak açıklanmıştır.Bundan önceki yıllarda nefes kredisi için ayrılan bütçe 2017 yılın 5.000.000. iken 2018 yılı başlarında yükselmiş 7.500.000 tl ye kadar çıkmış fakat son olarak Devlet Bütçesinden bütçesinden 2018’in 3 etap nefes kredisi bu oran 10.000.000. tl ye yükseltilmiştir. Söz konusu olan 3 etep nefes kredileri normal banka kredilerinden çok daha avantajlı olacak ve bu avantaj diğer banka kredilerine oranla en % 20 lik bir faiz düşüklüğü ile verilecektir. Bu demek oluyor ki söz konusu nefes kredisi kullanacak esnaflarımız banka kredilerine oranla % 20 lik bir faiz indirimi alacaktır. Fakat bu nefes kredileri 18 aylık vadelerde esnaflarımıza sunulacaktır.Bu krediyi kullanan esnaflarımızın başka bir avantajı ise ilk altı aylık dönem de hiç bir şekilde ödeme yapmayacak olup kendi finans durumunu düzelte bilecektir.TOBB tarafından esnaflarımıza katkı amaçlı sağlanan nefes kredisi içinde olduğumuz ekonomik dar boğazındaki esnafımızı çok rahatlatacak olup ayrıca finansal güçlerini artıracaktır.Söz konusu olana nefes kredisinin avantajlarından biride hatta en önemlisi sadece %0.82 lik bir faiz oranının olaması ile üst yazımızda bahsettiğimiz altı ay hiç bir şekilde ödenmeyecek olmasıdır.

Nefes Kredisi Başvuru Şartları
Daha önce bu gibi imkanlardan yararlanmamış olması ve kobi olmasıdır.Çalışan işçi sayısının 250 kişinin altında olması gerekirken yıllık cirosu 40.000.000 tl yi geçmemiş olmasıdır.Ayrıca TOBB ye kayıtlı üye olması gerekmektedir.Başvuru yapacak olan esnaflarımız kendilerine en yakın Odalar ve Borsalar Birliğine giderek Nefes kredisi başvuru formunu doldurarak Ziraat veya Deniz Bankasına Başvuru formunu Teslim etmesi gerekmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *