«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Tarımsal Üretime Destek Tam 500 Milyon TL

Tarımsal Üretime Destek Tam 500 Milyon TL

Tarım destek

Diyarbakır da düzenlenmiş tarım zirvesin de Tarımsal üretime ek gelir açıklamaları ve bu ek gelirin 500 milyon TL olacak olması tarımcılarımızı çok memnun etmiş ve bu sektördeki vatandaşlarımız tarafından büyük memnuniyetle karşılanmış dır. Diyarbakır da yapılan tarım zirvesine yoğun katılım olmuş ve bu tarım zirvesinde Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Burak KOÇAK’ ın YAPTIĞI açıklamalar dikkat çekmiştir. Bu önemli açıklamalardan kısa kısa bahsetmemiz gerekirse eğer Silvan projesinden bahsetmiş ve 5.1 milyar TL. gibi bir gelire sahip olan Diyarbakır da bu projenin kapsamında gelirin çok ciddi oranlarda artış göstereceğini belirtmiş Silvan Projesi sayesinde tam 235 bin dekarlık alanın suya kavuşacağını açıklamıştır. Açıklamalarına devam eden sayın koçak, sulama yapılmadan önceki buğdaydan elde edilen gelirin değerinin toplam 88 milyon TL olduğunu belirterek bu projenin dahilinde sulamalar gerçekleşerek gelirin 137 milyon TL’ yi göreceğini belirtmiştir. Başka bir ifadesinde ise bu alanların pamuk ekiminde kullanılması halinde edilecek gelirin 480 milyon TL.’lik rakamları göreceğini açıklamalarına eklemiştir.
Bu projenin Diyarbakır’a hayat vereceği dile getirilirken Silvan projesinin önemi hakkında açıklamaların yapıldığı tarım zirvesinde başka bir önem taşıyan haberler de aktarılmış Silvan Projesi dahilinde 8 adet sulama barajının yapılacağı bildirilmiştir. Bu proje sayesinde 235 bin dekar alanın suya kavuşacağının açıklanması Diyarbakırlı tarımcıları sevindirmiştir. Sayın koçak tarafından yapılan diğer açıklamalar şu şekilde gelişmiştir. Meyve ve Sebzeye elverişli tarım arazilerinin ek yatırımlarla çeşitlendirilecek olmasına değinerek tarla tarımların da temel gıda üretimlerinin artacağı ve ülke ekonomisine tarımsal alanda çok daha büyük katkıların gerçekleşeceğini ifadelerine eklemiş ve Silvan projesinin önemlerini detaylı şekilde açıklamalarına ekleyerek konuşmasını tamamlamıştır. Diyarbakırlı tarımcılar tarafından çok büyük önem taşıyan projenin şehrin daha çok kalkınmasında başrol oynaması da beklenmektedir. Söz konusu proje tamamlandıktan sonra Diyarbakır tarımsal işçi olarak istihdamda artış sağlayacak olmasının ayrıca şehir bazında ihracatı artıracağı bilinmemektedir. Tarım bankacılığı olarak deniz bankın bu sektöre yaklaşık 16 yıla yakın bir zamandır finans sağlaması da tarımcı vatandaşlarımız için büyük avantajlar içermekte olup bu sektördeki bütün vatandaşlarımızın takdirini kazanmıştır. Bu sektörde halen 580 bin çiftçimize destek olunduğu daha önceki açıklamalarda belirtilmiş olup hali hazırda bulunan çiftçi müşteri sayısının 1 milyon çiftçiye ulaştığı açıklanmış ve 300 bin kişiye de iş imkanı sağlanacağı belirtilmiş dir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *