«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Bankalardan Öğretmenler Gününe Özel Krediler

Bankalardan Öğretmenler Gününe Özel Krediler

ogretmenler

Her yıl bankaların düzenlediği öğretmenler gününe özel kredi kampanyaları yine devamlılığını sürdürmeye devam ediyor. Yine Kasım ayının gelmesiyle beraber bankalardan öğretmenler gününe özel kampanyalar açıklanmakta olup bu ayda bankalar arsındaki rekabeti de artırmaktadır. Öğretmenler haftasının yaklaşması ile artık sadece bankalar değil giyimden tutunda otomotiv sektörüne kadar hatta bütün mağazalarda AVM’ lerde kampanyalar yapılmaktadır. Biz asıl konumuza gelerek bankalar tarafından yapılan kredi kampanyalarına hep birlikte göz atalım.

Öğretmenler Günü İçin Banka Kredileri

Ziraat Bankası Kredisi

Devlet bankamız olan ziraat bankası 30 bin TL krediyi 36 ay taksitle vermektedir.  Aylık  ödeme miktarı 1337 TL olurken 36 aylık vade toplamın da ödenecek miktar 48132 TL olarak verilmektedir.

Halk Bankası Kredisi

Halk bankasının öğretmenler gününe özel hazırladığı kredi kampanyasında 36 ay vadede aylık ödeme miktarı 1401 TL olarak belirlemiştir. Bu sonuçta bu bankadan aldığınız kredinin geri ödemesi toplam 50436 TL olacaktır.

Qnb Finasbank Kredisi

Finansbank tarafından öğretmenler gününe özel düzenlenen kredi kampanyasın da yine 36 aylık vadede aylık ödemesi 1421 TL olacak şekilde hazırlanmıştır. Bu bankadan alımış olduğunuz kredinin geri ödemesi toplam 51516 TL olacaktır.

Garanti Bankası Kredisi

Garanti bankasının kredisi nasıl bir kampanya bizde anlamış değiliz. Şuan bu kampanyalar dahilinde hemen hemen en yüksek faiz oranına sahip görünmektedir. Garanti bankasının kredisi ise 36 ay vadeli olan kredinin aylık ödeme tutarı 1517 TL olurken toplamda geri ödenecek olan kredi tutarı ise 54612 TL olacaktır.

Değerlendirme

Öyle görünüyor ki kredilerin yüksekliği hiç bir bankanın kampanyasını aşağı çekmemiştir. Sadece adı kampanya diye adlandırılmış fakat araştırmalara göre ve kredi oranlarına göre bu nasıl bir kampanya hiç de anlaşılır gibi değil. Günümüz geçim koşulları çok iyi olsa da hiç kimse krediye bulaşmasa keşke demekten başka bir şey elimizden gelmiyor.Başka bir söylemek istediğimiz ise sadece Kasım ayında  öğretmenler haftasında hatırlanan öğretmenlerimiz keşke her ay hatırlana bilse çok daha iyi olacaktır.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğretmen Maaşları Hakkındaki Sözü

1923′ te geçmiş konuşmadır. Vekil maaşlarına zam yapılması gündemdeydi ve o sırada geçen konuşma şudur:

yıl 1923. “Paşam vekil maaşlarını düzenleyeceğiz ne kadar verelim?”
Atatürk: “Öğretmen maaşlarını geçmesin.”

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *