«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. PTT Personel Alımı 2021

PTT Personel Alımı 2021

PTT Personel Alımı 2021 www.finanshaberi.net

 

PTT Personel Alımı/ PTT Memur Alımı 2021

PTT Genel Müdürlüğü’nün yaptığı duyuruya göre bu sene PTT bünyesine 55 bin personelin katılması bekleniyor. Başvuruların alınacağı tarih henüz belli değil. Gelişmeleri PTT’nin internet sitesinden takip edebilirsiniz. PTT personel alımı her yıl ihtiyaç duyulduğu takdirde genel müdürlüğün insiyatifiyle gerçekleşmektedir. PTT her yıl bir veya iki kez bünyesine personel temini yapmaktadır. Bunlardan biri de bu sene içerisinde gerçekleşmesi beklenen 55 bin kişilik personel teminidir. PTT gibi birçok kamu kurumu bünyesine her sene personel katarak birçok kişiyi istihdam etmektedir.

PTT Personel Alımı için Gerekli Şartlar Nedir?

PTT personel alımı için uygulanan genel prosedür ve şartlar aşağıdaki gibidir.

 

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını geçmiş ve 30 yaşından küçük olmak.
  • Kamu haklarından yasaklı olmamak.
  • Uyuşturucu bağımlısı olmamak, işe başvurduğu tarihten önce kullanmayı bıraktıysa bunu belgeyle ispatlamak.
  • Askerlik görevini yerine getirmiş olmak.
  • Daha evvel çalıştığı bir kamu kurum ve kuruluşu varsa buradan disiplin cezası almamış olmak ve işten çıkarılmamış olmak.
  • İşlediği bir suçtan ötürü, 6 aydan fazla ceza almamış olmak. Anayasal düzene ve devletin varlığına karşı bir suç işlememiş olmak ve herhangi bir örgüt üyeliğinden sabıkası olmamak.
  • KPSS’ den başvuran adayların, gerekli alt puanı almış olmak.
  • Güvenlik ve arşiv araştırması sonucu sakıncalı bir duruma rastlanmamış olmak.
  • Atanacağı pozisyon için gerekli eğitim durumunu tamamlamış olmak.
  • Başka kamu kurumlarında zorunlu hizmet görevi bulunmamak.

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların başvuruları PTT Müdürlüklerince değerlendirmeye alınır. Aksi takdirde yapılan diğer başvurular doğrudan inceleme dışı kalır. PTT personel alımı 2021 için uygulanan bu prosedür çok önemli bir değişiklik olmadığı sürece her seferinde uygulanır.

PTT Personel Alımı Ne Sıklıkla Gerçekleşir?

PTT personel alımı, senede bir veya iki kez gerçekleşir. Bu durum tamamen ihtiyaç duyulan personel sayısına bağlıdır. PTT her geçen gün şubelerini büyütmektedir. Buna bağlı olarak da ihtiyaç duyduğu personel sayısı artmaktadır. Bu bakımdan her sene bünyesine belli sayıda personel alımı yapar. Geçtiğimiz günlerde PTT Genel Müdürlüğü, 55 bin personeli istihdam edeceklerini bildirmişti. Gelecek sene 2021 yılında bu sayı kaç olur, net olarak söylemek doğru olmaz.

PTT personel alımı 2021 için başvuruların ne tarihte yapılacağı Genel Müdürlük tarafından açıklanmadığı için, bununla hakkında gerekli detaylar da başvuralar açıklandığı zaman yine Genel Müdürlük tarafınca duyurulacaktır. PTT gibi bünyesinde binlerce, milyonlarca çalışanı bulunan kamu kurumları ihtiyaç duydukları zamanlarda personel temini için ilan vermektedirler. Bununla ilgili daha birçok haberi kamu kurumlarının personel temini duyurularını derleyip yayınlayan birçok site ve telefon uygulamasını daha kapsamlı bilgi için takip edebilirsiniz. Bu sayede memuriyet şansınızı da arttırmış olursunuz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *