«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Vakıfbank Personel Alımı 2021

Vakıfbank Personel Alımı 2021

vakıfbank memur alımı www.finanshaberi.net

2021 Yılı Vakıfbank Personel Alımı / 2021 Vakıfbank Memur Alımı

Türkiye genelinde faaliyetlerini sürdüren kamu ve özel bankalar, 35’ i geçmiş durumdadır. Bir çok yeni mezun üniversiteli genç ise iş imkanı bulabilmek için buradaki şanslarını denemek istemektedirler. Kamu bankası olarak hizmet veren Vakıfbank ise bunlardan biridir. Vakıfbank temel seviyedeki memuriyetlerin işe kabulünü ve personel alımı işlemlerini genel müdürlükler değerlendirirken, üst düzey memuriyetlerin göreve kabulü ise cumhurbaşkanı onayına tabidir. Vakıfbank her yıl düzenli olarak personel alımı gerçekleştirmez. Bankaların ihtiyaç duyduğu miktarda personel, gelen başvurular arasında değerlendirmeye alınır ve uygun görülen adaylar işe kabul edilir.

Temel düzey memuriyetler seviyesinde bir iş için Vakıfbank personel alımı 2021 iş başvurusu formlarını doldurmanız ve şubeye teslim etmeniz gerekmektedir. Ya da internet üzerinden de başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

Vakıfbank İş Başvurusu Nasıl Yapılır, Kabul Şartları Nelerdir?

Vakıfbank iş başvurusu, online bir şekilde bankanın sitesinden yapılabiliyor. Bu şekilde bir iş başvurusu gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan yazılı bir doküman halinde CV’niz varsa bunu Vakıfbank şubelerinden birine teslim edebilirsiniz. Onlar evraklarınızı daha sonra ilgili kurulara yönlendireceklerdir.

Kabul şartları olarak ise, eğitim durumunuz ve çalışma tecrübeniz incelenir. Bunun sonucunda heyet sizin hakkınızda bir karara varır ve size geri bildirim sağlanır. Yani diğer devlet kurumları gibi her sene 10-20 kişi düzenli bir şekilde Vakıfbank personel alımı gerçekleşmez. Ancak banka, dönemsel olarak yapılan iş başvuruları içinden ihtiyaç duyduğu miktarda personel alımı yapar. Yani KPSS gibi sınavlara girip kamu bankalarında istihdam olmak mümkün değildir. Banka, kendi personel teminini kendi yapar ve bu konudaki tüm haklar da söz sahibi bankanın kendisindedir.

Vakıfbank Personel Alım Sistemi Nasıldır?

Banka, önceden başvurusu yapılmış evrakları incelemeye tabi tutar. Bunun sonucunda işe uygunluğu görülmeyen kişilerin sistemdeki evrakları silinir ve bu ilgili kişiye bildirilir. Daha sonra banka, ihtiyaç duyduğu eleman miktarını, gelen başvurular arasından karşılar. Bir sınava tabii olmak durumu söz konusu değildir. Bankanın en alt çalışma pozisyonu memurluktur. Daha sonra yetkili, uzman, bölge sorumlusu gibi unvanlar alarak kişi, çalışma hayatında terfi alabilir.

İnternet üzerinden ya da elden teslimi yapılan evrakların Vakıfbank iş başvurusu şeklinde değerlendirilmesi sonucu kişi işe uygun görülürse işe alım gerçekleşir. Bu bakımdan hangi yıl ne kadar personelin işe başlayacağı belirsizdir. KPSS ya da türevi sınavlar sonucu kamu bankalarına atamalar söz konusu değildir. Her bankada olduğu gibi, Vakıfbank’ta da kişinin işe alınıp alınmayacağı bankanın kendi insiyatifindedir. Ayrıca başvurunuzun sonucunda hangi pozisyonda işe başlayacağınız, sizin belirleyebileceğiniz bir durum değildir. Başvuru formunu doldurduktan sonra, sizin tecrübelerinize göre hangi pozisyonda işe başlayacağınızın kararını banka kendisi verecektir. Fakat daha sonra terfi almanız mümkündür.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *