«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. BDDK Kredi Kartı Yönetmeliğinde Değişiklik Yaptı

BDDK Kredi Kartı Yönetmeliğinde Değişiklik Yaptı

BDDKKKKK

Değerli okuyucularımız BDDK’ dan yapılan açıklama doğrultusun da Kredi kartı yönetmeliğinde değişiklik olmuştur. Bu değişikliğe bir şekilde zorunlu kalan BDDK piyasaların bu kadar dar olduğu zaman bu değişikliğe giderek televizyon sektöründe rahatlama yaşanmasını beklemektedir.

Televizyon da Taksit Sayısı 3’ten 9’a Çıkarıldı

BDDK’nın yapmış olduğu açıklama doğrultusunda daha önceleri üç taksit olarak yapılandırılan Televizyon satışların da yeni açıklanmış olan Kredi kartı yönetmeliği doğrultusunda taksit sayısı değiştirilmiştir. Yeni kredi kartı yönetmeliğine göre bundan önce üç taksite izin verilen televizyon satışlarında taksit sayısı eski yönetmelikte üç iken şimdi açıklanan yeni yönetmenliğe göre televizyon satışındaki taksir sayısı 9′ a yükseltildi. Eski kredi kartı yönetmenliğine göre bir çok vatandaşımız ve esnafımız da bu hususta mustarip olmuş alan alacağı ürünü alırken zorluk çekiyor esnaf ise satış yaparken çok zor durumda kalıyordu. Şimdi ise yeni kredi kartı yönetmenliğine göre televizyonlar da taksit sayısını 3 taksitten 9 taksite çıkarılması hem esnaf için iyi olmuş hemde taksit sayısını yükselterek aylık ödeme oranının düşmesi ile bu hususta televizyon ihtiyacı olup ta alamayan vatandaşlarımız için çok iyi olmuştur.

BDDK’ dan Taksit Sürelerine Ait Açıklama Yapıldı

BDDK’ dan yapılan açıklama ya göre fiyatı 3 Bin TL’nin altında satışa sunulan televizyonlarda ki işlemler de kredi kartı taksit sayısının kredi kartı yönetmenliğinde değişiklik yapılarak taksit sayısının 3 taksitten 9 taksite çıkarıldığını duyurmuştur. Bu hususta  Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında yönetmelikte yapılan 11.01.2019 tarihli ve 30652 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Açıklanan bu karar sonrası hem yeni evlenenler hem evinde ki eski televizyonunu değiştirmek isteyenler hem de bu sektörde satış yapmakta zorluk çeken esnafın sevinmesine sebep olan değişiklik ile bir nebze de olsa piyasaların bu kadar dar olduğu ve sıcak paranın çok zor döndüğü zaman da bir nevi hareketlilik yaşatacak ve ticaretin dönmesine katkı da bulunacaktır. Yeni değişiklik yapılan kredi kartı taksit uygulaması hem alıcı hem de satıcı tarafından memnuniyet ile karşılanmıştır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *