«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. İş Bankası Hesap Kapatma

İş Bankası Hesap Kapatma

isbank-hesap-kapatma

İş bankası hesap kapatma nedir, İş bankası hesap kapatma işlemleri nasıl yapılır, İş Bankası hesap kapatma dilekçesi nasıl doldurulur ve İş Bankası hesap kapatma yöntemleri hakkında aradığınız bütün bilgiler haberimizin devamında yer alıyor. Haberimizi okuyarak İş Bankası hesap kapatma ve hesap silme hususunda gerekli bilgileri almış olacaksınız.

İş Bankası Hesap Kapatma / Hesap Silme

İş bankası müşterileri hesap açma ve hesap kapatma konusunda çeşitli araştırmalara girmektedir. İş bankası müşterilerinin iş bankası hesap kapatma konusunda arama motorunda araştırma yapmasından kaynaklı olarak sizlere Türkiye İş bankası hesap kapatma hususunda  yazı hazırladık. Bu sayede İş bankası’na ait hesabınızın nasıl kapatılacağını öğrenebilirsiniz. Müşteriler bankadan finansal işlem yapabilmek adına Türkiye İş bankasında hesap açmak durumundadır.

Hesabınızı açtıktan sonra bankacılık ve döviz işlemlerinizi kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Eğer hesabınızı 180 gün içerisinde bir hareketlilik olmazsa hareketsiz hesap olur. Hareketsiz hesabınıza işlem ücreti yansıyabilir. İşlem ücreti ödemek istemeyen İş bankası kullanıcıları banka hesaplarınızı kapatabilirsiniz. İş bankası hesap kapatma, iş bankası hesap silme, iş bankası altın hesabı kapatma, iş bankası döviz hesabı kapatma ve iş bankası maaş hesabı kapatma bilgileri haberimizin devamında bulunmaktadır.

İş Bankası Hesabınızı Kapatmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Her banka hesabında olduğu gibi İş bankasında da hesap kapatma işleminiz için birkaç önemli unsurlar vardır. Kapatmak istediğiniz hesapta paranız olmaması gerekir. Hesabınızda paranız var ise başka hesaplara aktarabilirsiniz. Hesaba dair borç bulunmamalıdır. Borç bulunması takdirde borcunuzu ödemeniz gerekir.

 1) İş Bankası Şubeden Hesap Kapatma – Silme

Türkiye İş bankası, ülkemizde bulunan diğer bankalara nazaran daha kolaylıkla hesabınızı kapatabilirsiniz. Türkiye İş bankası hesabınızı kapatma işlemini herhangi iş bankası şubelerinden yapabilirsiniz. Şubelere giderken yanınızda kimlik belgeniz ve banka kartınızın olması gerekmektedir. Hesabınıza yönelik önceki borçlar varsa o borçların ödeme dekontlarını da yanınıza almanız gerekebilir. Her bankada olduğu gibi hesap kapatma işleminizi hiçbir şekilde ücret talebi bulunulmamaktadır. Bunun için tek yapmanız gereken durum sizlere en yakın olan Türkiye İş bankasına gitmenizdir.

iş-bankası-hesap-kapatma
İş Bankası Hesap Kapatma Hesap Silme

 2) İş Bankası Çağrı merkezini arayarak Hesap Kapatma –Silme

İŞ Bankası Müşteri Hizmetleri 0850 724 0 724 numaralı çağrı merkezini arayarak Hesap kapatma hakkında bilgi alabilir veya hesap kapatma talebi oluşturabilirsiniz. Köklü bir banka olduğundan dolayı çağrı merkezini bağlanırken bir süre bekleyebilirsiniz. Çağrı merkezinde hesap kapatma talebi bulunduktan sonra hesabınız tam olarak kapatamazsınız. Hesabınızı kapatmak için size en yakın Türkiye İş bankasına gitmeniz gerekmektedir.

3) İş Bankası İnternet Şubesinden Hesap Kapatma – Silme

Türkiye İş Bankası internet şubesine giriş yaparak direkt banka hesabınızı kapatamazsınız. Ancak ikincil hesaplarınızı, döviz hesaplarınızı ve sonradan açılan vadeli hesaplarınızı internet şubesi veya işcep uygulamasından kapatabilirsiniz. İşcep uygulamasından banka hesabınızı direkt kapatamazsınız. Sadece banka hesabınızı kapatma talebinde bulunabilirsiniz. İşcep uygulamasını android ve IOS’dan ücretsiz bir şekilde indirebilirsiniz.

 4) Dilekçe Yoluyla Türkiye İş Bankası Hesap Kapatma – Silme

Türkiye İş Bankası hesabınızı dilekçe vererek kapatabilirsiniz. Eğer isterseniz aşağıdaki dilekçe örneğini doldurarak Türkiye İş bankası şubesine postalayabilirsiniz

 Türkiye İş Bankası Hesap Kapatma Dilekçe Örneği

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.…………….. ŞUBESİ MÜDÜRLÜĞÜNE

…………….. Bank …………..….. şubesinden açtırmış olduğum …………………. numaralı banka hesabımın kapatılmasını talep etmekteyim. Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Adres …. /…. /..

Ad – Soyad :

Telefon :

İmza:

İş bankası hesap kapatma ve dilekçe örneği için işbank mobil şube ve internet şubesinden bilgi almanız mümkün olmaktadır.

işbank internet şube url: https://www.isbank.com.tr/online-bireysel-internet-subesi

İş bankası vadesiz TL hesabı ve İş Banksı vadeli Mevduat hesabı müşteriler arasında en çok kullanılan banka hesabıdır. Ayrıca iş bankası maaş hesabı kapatma yöntemi yine aynı işlemler ile gerçekleşirken iş bankası maaş hesabı kapatma işleminde eğer anlaşmalı olunan kurum devlet kurumu ise üst yazımızda göstermiş olduğumuz İş Bankası hesap kapatma dilekçe örneği bir üst yazı ile kurum mutemet’i tarafından iş bankasına gönderilmektedir.

Özel sektörlerde ise bu durum biraz farklılık gösterebilmektedir. Bazı özel şirketler aynı Devlet kurumlarındaki uygulamayı yapsa bile bir çok özel şirkette çalışan hesap kapatma dilekçesini iş yerinden almış olduğu üst yazı ile kendisi götürmekte ve hesap kapatma işlemlerini yaptırmaktadır.

İş Bankası Altın Hesabı kapatma, İş bankası vadeli döviz hesabı kapatma ve İş bakası vadesiz döviz hesabı kapatma işlemlerinizi de yine bir dilekçe ile yapmanız sizler adına çok önemli olmaktadır. Hangi banka olursa olsun mutlaka hesap kapatma işlemlerinizi takip etmeli ve dilekçe örneği ile banka hesabı kapatma işlemlerinizi yaptırmanızda yararlar olmaktadır.

İş Bankası İletişim Hattı İle Hesap Kapatma Bilgileri Nasıl Alınır

İŞ Bankası Müşteri Hizmetleri iletşim hattını arayarak bankanın müşteri temsilcilerinden iş bankası hesap kapatma işlemleri hakkında sorularınızı sorabilirsiniz. İşbank iletişim hattı üzerinden dilerseniz iş bankası hesap kapatma, İş Bankası vadeli ve vadesiz mevduat hesabı kapatma işlemleri için de bilgiler alabilirsiniz.

iş bankası iletişim hattı url: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/is-bankasi-musteri-hizmetleri-444-02-02/.html

işbank-iletişim-bilgileri
İş Bankası Müşteri Hizmetleri
Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *