«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Halkbank Destek Kredisi Nasıl Alınır

Halkbank Destek Kredisi Nasıl Alınır

Halkbank Korana Kredisi

Halkbank Korona Destek Kredisi Nasıl Alınır

Halk bankası ihtiyaç kredisi için aldığınız kredi tutarından aylık %1,07 faiz oranı hesaplamaktadır. Her bütçeye uygun olmakla birlikte toplamda 60 aya kadar vade yapılmaktadır. Halk bankası ihtiyaç kredisi başvurusu için en yakın şubeye gidilip gerekli işlemler başlatılmalıdır. Kredi politikalarına uygun olarak çalışan Halk bankası, aynı gün içinde işlemleri başlatmaktadır. Şubeyi tercih etmek istemeyen bireyler için mobil şube ve bireysel internet şubesi de hizmet vermektedir. Örneğin 10.000₺ kredi almak isteyen bireyin aylık faiz oranı %1,07’den hesaplanarak toplam aya bölünür ve çıkan miktar bireyin aylık ödeyeceği tutardır. Halk bankası ihtiyaç kredisinde en üst limit 50.000₺ iken en düşük limit 1.000₺ olarak belirlenmiştir. Kredi tutarının yatırılması için her ay şubeye gitmek yerine otomatik ödeme talimatı vermek, Halk bankası ihtiyaç kredisi alan bireyler için kolaylık oluşturmaktadır.

Halk Bankası Kredi Ödeme Çeşitleri

Aylık Eşit Taksitle Ödemek: Geliri sabit olan bireylerin genellikle tercih ettikleri ödeme çeşidi olan aylık eşit taksitle ödeme, her ay ödediğiniz tutarın enflasyon gibi durumlardan etkilenmeden ihtiyaç kredisi bitene kadar aynı miktarı ödemektir.

Artan Taksitle Ödemek: Bu ödeme çeşidinde ise aldığınız ihtiyaç kredisinin aylık ödeme tutarının sürekli olarak artmasıdır. Genellikle geliri yüksek olan bireylerin tercih ettiği bir ödeme türüdür.

Azalan Taksitle Ödemek: Bu ödeme türünde ise aldığınız ihtiyaç kredisinin aylık olarak miktarındaki azalmadır. Genellikle geliri sabit olmayan bütçesi düşük bireylerin tercih ettiği ödeme türüdür.

3 Ayda Bir Eşit Taksitle Ödemek: Bu ödeme türünde ise alınan ihtiyaç kredisinin geri ödemesini bireyin bütçesine göre kendisinin belirlemesi ancak her 3 ayda bir eşit olması gerekmektedir.

Serbest Olarak Ödemek: Genellikle yatırımcı bireylerin tercih ettiği bu ödeme türünde ise alınan ihtiyaç kredisinin bütçeye uygun olarak ödenmesi söz konusudur. Alınan kredinin ilk taksitleri düşük bir ücretle ödenip son taksitlerinin toplu bir şekilde ödenmesi serbest olarak ödenmedir. Fakat yatırılacak olan ilk taksitlerin tutarı faiz ve vergi miktarlarının altında olmamalıdır.

 

Halk Bankası Destek Kredisi Nasıl Alınır?

Bireysel temel ihtiyaç kredisi olarak da geçen Destek kredisi düşük bütçeli aileler için oluşturulmuştur. Ev halkının toplam gelirinin 5.000₺ altında olması durumunda verilebilen bu kredinin amacı kira, fatura, elektrik, su, gıda ve sağlık bakımından yetersiz kalan bireylere yardımcı olmaktır. Destek kredisi, bu gibi temel ihtiyaçların karşılanması adına aylık %0,49 faiz oranıyla ve 6 ay geri ödenmeli olarak müşterilerine sunulmaktadır. Üst limitinin 10.000₺ ve vade olarak 36 aya kadar uzatılan bu krediden asgari ücretle çalışan bireyler, emekliler, serbest meslekte çalışanlar ve 5.000₺ altında geliri olan aileler faydalanmaktadır. Aile içerisinden sadece bir kişinin başvurabileceği destek kredisi mobil veya internet şubesinden yapılabilirken aynı zamanda Halkbank müşteri temsilcileri yoluyla da başvuru onaylan

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *