«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. KOSGEB Kredisi Veren Bankalar

KOSGEB Kredisi Veren Bankalar

geri ödeme

Kobilere KOSGEB Kredisi Veren Bankalar

Küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin gelişim göstermeleri için bankalar kobilere maddi açıdan destek sağlamaktadır. Diğer kredi oranlarından farklı olan KOSGEB kredileri alınabilir faiz oranları ve vade süreleri ile ticaretle uğraşan bireyler için büyük avantaj haline gelmiştir. Bankaların yanı sıra devletinde bu işletmelere finansal açıdan destek vermesi, bütçe sıkıntısı çeken kişiler için elverişli bir durumdur. Türkiye Ekonomi Bankası, Halkbank ve Denizbank başta olmak üzere diğer bankalar kobilere özel KOSGEB kredisi konusunda girişimci bireylere yardımcı olmaktadır.

Türkiye Ekonomi Bankası KOSGEB Desteği Nasıl Alınır?

Türkiye Ekonomi Bankası’ndan KOSGEB kredi başvurusuyapabilmek için öncelikle veri tabanında üyelik oluşturulması zorunludur. www.kosgeb.com.tr adresinden kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra ana sayfada bulunan İşletme Durum Sorgulama sekmesine tıklayarak bireyin mevcut bilgilerini güncellemesi gerekmektedir. Bu bilgiler arasında kişinin hangi alanda işletme kuracağı, alacağı kredinin üst limiti ve azami kredi vadesi gibi boşlukların doğru bir şekilde doldurulması gerekir. Aynı zamanda kayıt olacak bireyin girişimciliğinin türüne de belirtmesi gerekir. İşletmeci, organizatör ve AR-GE girişimcisi olarak belirlenen bu türlerin, alacakları kredi tutarı ve vade oran birbirlerinden farklıdır. Türkiye Ekonomi Bankası’nın KOSGEB ile yapmış olduğu kredi yardımının haricinde KOSGEB Kredi Garanti Fonu ile de esnaf ve işletmecilere maddi anlamda destek sağlamaktadır. 12.000.000₺ kadar kredi sağlayabilen ve en az 6, en fazla 60 aya kadar vade oranı sunan TEB, devlet destekli olmasından dolayı çoğunlukla tercih edilmektedir.

Halkbank KOSGEB Desteği Nasıl Alınır?

Sanat, ticaret ve zanaatla uğraşan müşteri ve diğer bireyler için KOSGEB ile birlikte finansal destek sağlayan Halkbank, çeşitli kredi imkânları ile kolaylıklar sağlamaktadır. Kefaletle verilen krediler, kefaleti olmayan krediler, 0 faizle verilen esnaf kredileri ve esnaf yatırım kredisi olmak üzere 4 çeşit krediyi bireylere sunmaktadır.

Kefaletle verilen krediler 60 aya kadar varan vade oranları ile ve bireyin yapmış olduğu girişimciliğin türüne göre 225.000₺’ye kadar varan kredi tutarlarıdır. Aynı zamanda her ay ödeme koşulu olmadan kişinin aylık gelirine göre isterse aylık isterse 3 ayda bir ya da geliri çok az olan bireyler için 6 ayda bir taksit imkânını sunmaktadır.

Kefaleti olmayan krediler ise 60 aya kadar vade oranı ve gelire göre ödeme seçenekleriyle kişilere sunulmaktadır. Aynı zamanda en az 100.000 en fazla 200.000₺ kredi desteği verilmektedir.

0 faizli kredilerde girişimci ya da esnafların almış oldukları kredi tutarının tamamından %100 oranında faiz indiriminin yapılmasıdır. KOSGEB ile işbirliği içinde olan Halkbank’ın esnaf ve sanatkârlara sunmuş olduğu bir diğer kredi imkânı olan esnaf destek paketi ise işyeri açacak ve araç satın alacak kişiler için geçerlidir. 120 aya kadar varan vade oranları ve en az 500.00₺ olan kredi işyeri açacak girişimcilere yönelik iken, 84 ay vade oranı ve 500.000₺ den başlayan kredi tutarı ise araç satın alacak girişimciler içindir.

Denizbank KOSGEB Desteği Nasıl Alınır?

Denizbank müşteri hizmetleri, banka şubesi veya mobil uygulama üzerinden başvurulabilecek Denizbank KOSGEB kredisi 100.000₺’ye varan kredi imkânları ile girişimcilere finansal açıdan destek sağlamaktadır. Taksitli ticari kredi ve ticari kurtaran hesap gibi başlıklar altında müşterilerine yardımcı olan Denizbank, bu kredileri verebilmek için müşterilerinden bazı evraklar istemektedir. Eğer krediye başvuran birey daha önceden işletme sahibi ise bu işletmeye ait oda kayıt belgesi, son 2 yıla ait vergi levhası, son 2 yıla ait hesap defteri ve gelir-gider istatistikleri ve varsa da girişimcinin üstüne ait malvarlıklarının tapu fotokopisi KOSGEB kredisi başvurusunda istenilen evraklar arasındadır. Denizbank KOSGEB kredisi bireyin gelirine göre kolay ödeme imkânları ve 60 aya kadar vade oranlarına sahiptir. Bu saye de girişimciler haciz, iflas ve ipotek gibi durumlardan uzak kalmış olur.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *