«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Ziraat Katılım 2020 Mevduat Oranları Hesaplama

Ziraat Katılım 2020 Mevduat Oranları Hesaplama

ZKM

ZİRAAT Katılım 2020 Mevduat Kar Oranları

Ziraat Katılım Mevduat Faiz 2020 yazımızda, Ziraat Katılım Bankası’ nın müşterilerine özel olarak sunmuş olduğu mevduat faiz oranları, enflasyon korumalı paketler ile nasıl birleştirilir ve bu durumdan birikim yapan kişiler nasıl karlı çıkar üzerine bir yazı hazırladık. Eğer sizler de birikimlerinizi Ziraat Katılım üzerinden sağlamak istiyorsanız bu yazımızdan faydalanabilir ve banka hesabındaki yatırımlarınızı bu mevduat faiz oranlarına uygun şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Ziraat Katılım  Mevduat Oranları 2020

Ülkemizde yeni sistemle birlikte katılım bankacılığı da oldukça popüler olmaya başlamıştır. Katılım bankacılığı temel çalışma prensibine uygun şekilde faiz olmadan yapılan çalışmaları anlatmaktadır. Bu çalışma prensibine uygun şekilde de aylık ya da yıllık vade kapsamında kar ve zarar ilişkisi prensibinde hesaplamalar yapılarak alınacak payın müşterinin yatırımına yansıtılmasını amaçlamaktadır. Katılım banakları, diğer bankaların aksine bu mevduat ürünlerini belirli yatırımlar ile değerlendirmektedir. Fon al sat yapar, ticaret yapar, şirket ortaklığı, finansal kiralama işlemlerinde bulunma gibi ayrıcalıklar ile faiz problemini ortadan kaldırmaktadır. Özellikle Müslüman ülkelerde oldukça rağbet gören ve bu şekilde ilerleyen bankacılık sisteminin ülkemize uyarlanmış hali ise, katılım bankacılığıdır. Dolayısı ile katılım bankalarında mevduat oranları da bulunmaktadır. 2020 yılında mevduat oranlarında artış gösterilmiş ve katılım bankacılığına uygun şekilde zarar edilmemesi adına oranlar yüksek tutulmuştur. Bu sayede hem kişilerin parası değer kaybetmeyecek hem de üzerine yatırımları değer kazanabilecektir.

Katılım bankaları, mevduat ürünlerini bir yerde değerlendirdikleri için çalışmalarında her zaman yüksek oranlı ve değişken kazanç taktiği uygulamaktadır. Belirli sabit bir faiz oranları bulunmamaktadır. Faiz kullanılmadan tamamen kar ve zarar ilişkisi üzerine finanse edilen durumların yatırım payları kişilerin ya da kurumların mevduat ürünü hanelerine yazılmaktadır. Faizsizlik prensibi denilen bu yöntemler ile belirli iş sektörlerine yatırımda bulunmak leasing olarak müşterilerin taleplerine faiz oranında olmasa da kazançlarına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Katılım bankaları yatırımlarında toplanılan ana para için hiçbir şekilde yatırım ve faiz garantisi sunulmamaktadır.  Ziraat Katılım 2020 Mevduat oranları, Katılım bankaları içerisinde en yüksek oranı sunan ve oldukça popülerlik gösteren mevduat türleri ile gündeme gelmektedir.

 

Ziraat Katılım 2020 Mevduat Hesaplama – Ziraat Katılım Kar Payı Hesaplama

Ziraat Katılım mevduat ürünlerinde mevduat hesabı açabilmek için minimum 15.000 TL üzerinden işlem sağlanmaktadır. 2020 oranlarının sistemde açıklanması ile birlikte 15.000 TL den açılan ve aylık olarak vadelendirilen kar payları değişkenlik göstermektedir. Aşağıda bu miktarlar üzerinden kar payı hesaplanış kazançlarını görebilirsiniz. Faiz oranlarını ortadan kaldırarak tamamen kar ve zarar oranlarına göre yıllık planlanan çalışmalar neticesinde bu kazançlar sağlanmaktadır.

15.000 TL mevduat miktarı ile 32 günlük 127 TL kazanç elde edilebilmektedir.

20.000 TL mevduat miktarı ile 32 günlük 169 TL kazanç sağlanmaktadır.

50.000 TL mevduat miktarı ile 32 günlük 424 TL kazanç sağlanmaktadır.

Ziraat Katılım 2020 Mevduat Hesap Türleri

Ziraat Katılım Bankasına özel olarak sunulan mevduat hesaplarında, Altın Katılım Hesabı, TL mevduat hesabı, “ara dönem kar payı ödemeli mevduat hesabı” olmak üzere üç farklı biçimde mevduat hesabı türleri görebilmek mümkün olmaktadır. Bu sayede de kişiler yatırımlarını hangi birim üzerinden sağlamak istiyorsa kolay bir şekilde Ziraat Bankası’ nın katılım hesaplarını inceleyebilmektedir. Bankanın sitesi üzerinden 2020 yılı için de yeni dönem kar ve zarar katılım hesapları doğrultusunda paylaşım oranları açıklanmaktadır. Bu sayede de kişiler istedikleri mevduat ürünü birimi üzerinden işlemlerde bulunabilir. Hesap türleri kişilerin tercihlerine ve kazançlarından beklentileri üzerine kurulu olan bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *