«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. ZİRAAT Bankası Döviz Hesabı Nasıl Açılır

ZİRAAT Bankası Döviz Hesabı Nasıl Açılır

ziraat-bankası-döviz-hesabı-açma

Ziraat Bankası döviz hesabı nedir, Ziraat Bankası döviz hesabı açma, Ziraat Bankası döviz hesabı nasıl açılır, Ziraat Bankası döviz hesabı avantajları, Ziraat Bankası döviz hesabı yaş sınırı, Ziraat Bankası döviz hesabı özellikleri, mobil şube ile Ziraat Bankası döviz hesabı açma ve internet şube ile Ziraat Bankası döviz hesabı açma metotları hususunda gerekli bilgiler haberimizin devamında bulunur.

Ziraat Bankası Döviz Hesabı Açma

Birden fazla para birimli Ziraat Bankası döviz Hesabı, çeşitli yabancı para birimlerinde para yatırma ve çekme yapmanızı sağlayan tasarruf veya cari hesaptır. Alternatif olarak, farklı birimler cinsinden para yatırabilir ve ardından sağlanan para birimi seçenekleriyle hesabınızdaki paralara erişebilirsiniz. Özellikle bir öncü bankacılık veya denizaşırı bankacılık hesabıyla ilişkilendirilmiş çok paralı bir hesaba sahip olmanın birçok avantajı vardır. Yabancı para birimini doğrudan DÖVİZ hesabınıza yatırabilir veya hesabınızdan çekebilirsiniz.

Parayı kolayca farklı para birimleri arasında transfer edebilirsiniz. İşlem yaparken, yurtdışına para göndermek de dahil olmak üzere, hesapta etkinleştirilen para birimleri dahilinde döviz kurları karşısında tasarruf edebilirsiniz. Olumsuz döviz dalgalanmalarına karşı kendinizi korumak için bir DOLAR hesabı veya Euro hesabı kullanabilirsiniz. Örneğin, ticari kazançlarınızı bir para biriminden diğerine ücretsiz / çok düşük maliyetle transfer etmeyi seçebilir veya bankanız ile vadeli döviz alış-verişi için ön rezervasyon yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası Döviz Hesabı Nedir?

Bir yabancı para hesabı tam olarak adından anlaşıldığı gibidir. Bireysel bankacılık işlemleriniz ya da işletmeniz için yabancı para cinsinden bir banka hesabına sahip olmanızı sağlar. Bir işletmenin döviz hesabı sahibi olmasının avantajı, bir yabancı para biriminde alınan ve ödenen fonlar üzerinden önemli olabilecek döviz dönüşüm ücretleri ödemeyecek olması ya da bundan çoğunlukla kaçınabilmesidir. Sık sık döviz ödemeleri olan birçok küçük işletme sahibinin, yurt içi işlemlerden ziyade döviz işlemleri yoluyla uluslararası işlemleri yürüterek karlarını yüzde 10 veya daha fazla artırabileceği dikkat çekicidir. Örneğin, tedarikçisi Amerika’da olan ve müşterileri Avrupa’ya yayılmış olan Türkiye merkezli bir online satıcı düşünün.

ziraat-bankası-döviz-hesabı-nasıl-açılır
Ziraat Bankası döviz hesabı nedir, Ziraat Bankası döviz hesabı nasıl açılır

Söz konusu işletmenin, önümüzdeki ay 15.000 Euro değerinde mal satacağını ve ardından stoklarını yenilemek için tedarikçisine 10.000 Euro ödeyeceğini varsayalım. Ziraat Bankası’nda bir Euro hesabı ve dolar hesabı olmadan, bu işletme müşterilerden her ödeme aldığında bir FX işlem maliyeti ödeyecektir. Alınan her Euro cinsinden ödemenin Türk lirasına çevrilmesi ve tedarikçilere ödeme yapılırken Türk lirasının İngiliz Sterlini’ne çevrilmesi gerekir. Bir Ziraat Bankası Euro Dolar hesabı açma avantajından yararlanmadan bu tür para alma ve gönderme işlemlerini yapmak istediğinizde, karınızın önemli bir kısmını dönüşüm ücreti için ödemeniz gerekebilir. Oysaki bir Döviz hesabı ile paranızı sokağa atmadan, FX ücreti ödemeden para transferini tamamlayabilirsiniz.

Ziraat Bankası Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

Yabancı para birimlerinde ekstra ücret ödemeden işlem yapmanızı sağlayan döviz hesabı açma olanağı Ziraat Bankası gibi büyük bankalar tarafından sunulur. Bireysel işlemleriniz ya da işletmeniz için yalnızca Euro hesabı değil, aynı zamanda ABD dolar hesabı da açtırabilirsiniz. Hatta İsviçre Frangı, İsveç Kronu, Danimarka Kronu, Norveç Kronu, Yen gibi diğer büyük para birimlerini FX dönüşümü ödemeden gönderip alabileceğiniz gerçek para birimi hesaplarına sahip olabilirsiniz. Aynı bankada yerel bir hesaba sahip olmak dışında, genellikle bir Döviz Hesabı Açmak için herhangi bir özel şart yoktur. Harika bir döviz hesabı, hesaplar arasında ve üçüncü taraf hesaplara para transferi yaparken hem ücretsiz transfer işlemi hem de uygun döviz kurları sunan Ziraat Bankası Döviz hesabı olmaktadır.

Herhangi bir Ziraat Bankası şubesine giderek bireysel müşteri hizmetlerinden vadesiz döviz tevdiat hesabınızı açtırabilirsiniz. Eğer halihazırda Ziraat Bankası’nda bir Türk Lirası hesabınız mevcutsa, bankaya gitmenize gerek kalmadan farklı para birimlerinde hesap açma işlemlerinizi kendiniz de tamamlayabilirsiniz. Bunun için mobil cihazınızdan ya da bilgisayarınızdan internet bankacılığına giriş yapmanız gerekmektedir. Henüz internet bankacılığı şifrenizi almadıysanız, öncelikle şifre oluşturma adımlarını takip etmeniz ya da telefon bankacılığı aracılığıyla geçici şifrenizi almanız gerekir. Sonrasında Euro dolar hesabı açma işleminizi kolayca ve hiçbir ekstra belge gerekmeden halledebilir ve işlem yapmaya başlayabilirsiniz.

Ziraat Bankası Döviz Hesabı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Ziraat bankası döviz hesabı açma işleminizi yaptırmak istediğinizde sizden öncelikle geçerli bir kimlik belgesi istenecektir. Bunun için; güncel bir T.C. kimlik kartı, pasaport ya da ehliyet gibi kimlik belgelerinden herhangi birini takdim edebilirsiniz. Bankada daha önce hesap açtırmışsanız ya da hala aktif olarak kullandığınız bir hesaba sahipseniz, başka belge vermenize gerek olmayacaktır. Elbette iletişim ve adres bilgilerinizin güncel olduğundan emin olmalısınız. İlk kez hesap Ziraat Bankası Döviz Hesabı Açma işlemlerinizi tamamlamak istiyorsanız eğer o zaman geçerli bir adres sunabilmek adına son üç aya ait herhangi bir fatura ibraz etmeniz talep edilebilir.

Ziraat Bankası Döviz hesabı açma işleminin ardından yararlanabileceğiniz para transfer limitlerini artırmak için gelir durumunuzu gösteren maaş bordrosu ve tapu sicil kaydı gibi belgelerinizi de yanınıza almanızda fayda vardır. Aksi halde hesabınıza tanımlı kısıtlamalar, yalnızca bireysel işlemler için işinizi kolaylaştırabilecek kadar sıkı olacaktır. Ticari faaliyetleriniz için bir döviz hesabı açma ile ilgileniyorsanız, düşük limitler günlük ticari akışınızı sağlamak için sorunlara yol açabilir.

ziraat bankası iletişim hattı : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/ziraat-bankasi-musteri-hizmetleri-numarasi/.html

Ziraat Bankası Döviz Hesabı Özellikleri

İnternet bankacılığı kullanarak Euro dolar hesabınızdan günün 24 saati para gönderip alabilirsiniz. Üstelik de aynı para birimleri arasında yapacağınız işlemler için herhangi bir transfer ücreti ödemeniz gerekmemektedir. Farklı para birimindeki dövizinizi aynı şekilde, her saat yerel para birimine dönüştürmek adına döviz alış- satış işlemlerini de yapabilirsiniz. Ziraat Bankası Vadeli Döviz Hesabı açma işleminizi tamamladığınızda Euro ve dolar cinsinden yatırmış olduğunuz paranızı 1098 gün, diğer para birimleri için yatırdığınız parayı ise 400 gün sonrasında vadeniz bittiği için çekebilirsiniz.

Vade süresi dolmadan yapmak istediğiniz çekim işlemlerinde talebiniz vadesiz hesaptan çekim yapıyormuşsunuz gibi işleme alınır. Ziraat Bankası Döviz Hesabı sahipleri, vade tarihinden sonra, aksi bir talepte bulunmadıkları müddetçe aynı faiz oranıyla aynı vade süresinden yararlanmaya devam ederler. Banka şubelerinden açtırılan vadeli mevduat hesaplarında, yalnızca minimum 1000 Amerikan doları, Euro, İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı, Danimarka Kronu, İsveç Kronu ve Norveç Kronu birimi üzerinden 30 günden fazla süreli vadelerde faiz işlemi uygulanır.

Ziraat Bankası Vadeli Döviz Hesabı Açma / Vadeli Döviz Hesabı Nedir?

Tıpkı vadeli Türk lirası hesaplarında olduğu, yabancı para birimlerinizi de vadeli döviz hesabı ile değerlendirebilirsiniz. Bu hesap türlerinde, para biriminize göre değişen farklı kurallar uygulanabilir. Banka, sizin para biriminize göre kendisinin belirlemiş olduğu alt tutarın üzerindeki bakiyeleriniz için, hesabınızdaki parayı belli bir süre çekmediğiniz de size faiz ödemesi yapar. Vadeli döviz hesaplarıyla birikim yapmak için bankanın kararlaştırdığı süre boyunca hesabınızdaki paraya dokunmamanız gerekir. Vade süreniz sona erdiğinde kazandığınız faiz tutarı ile birlikte bakiyenizi çekebilir ya da paranızın değer kazanmaya devam etmesini tercih edebilirsiniz. Şartlar bankadan bankaya değişiklik görse de, Ziraat Bankası vadeli döviz hesabı, aksi bir talepte bulunmadığınız sürece vade bitiminde aynı faiz oranı ile değer kazanmaya devam eder.

Ziraat Bankası Vadesiz DÖVİZ Hesabı Açma / Vadesiz Döviz Hesabı Nedir?

Ziraat Bankası Döviz hesabı açtırırken amacınız birikim yapmak değil de yabancı para birimleri üzerinden alış – veriş yapmaksa, vadesiz döviz hesabı sizin için daha uygun olacaktır. Bu hesap türü vadesiz Türk lirası hesabı gibi işler. Paranızı internetten transfer yolu ile alıp göndermenize ya da ATM’ler aracılığıyla desteklenen döviz türlerinde para yatırıp çekmenize olanak tanır. Hesabınızdaki döviz miktarı için herhangi bir kazanç elde etmezsiniz. Daha çok yurtdışında ya da yurtdışıyla çalışan kişiler, sık sık yurtdışına seyahat edenler ya da yurtdışına zaman zaman para göndermesi gereken kişiler için Ziraat bankası vadesiz döviz hesabı önerilir. Vadesiz döviz hesabınızı, internet bankacılığından sonrasında vadeli döviz hesabına da dönüştürebilirsiniz.

DÖVİZ Tevdiat Hesabı Nedir?

Vadeli ve vadesiz döviz hesaplarını tanımlamak için kullanılan bir genel ifade olan döviz tevdiat hesabı, döviz cinsinden açılan mevduat hesabıdır. Vadesiz döviz tevdiat hesabı açılabilmesi için herhangi bir alt limit bulunmamaktadır. İstediğiniz tutardaki, farklı para birimine ait birikiminizi hesabınıza yatırabilir, dilediğiniz zaman çekebilirsiniz. Ziraat Bankası 24 saat döviz yatırma ve çekme işlemlerinize izin vermektedir.
Ancak söz konusu vadeli döviz tevdiat hesabı olduğunda yatırabileceğiniz bir minimum alt limit olacağını göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca banka tarafından uygulanan faiz oranlarından yararlanabilmek için birikiminizin istenen süre boyunca hesabınızda durmasına da izin vermeniz gerekir. Faiz kazanım hakkınızdan vazgeçerek, vadenizi bozdurup paranı istediğiniz zaman çekme hakkınız da bulunmaktadır.

Mevduat Hesabı Ne Demek?

Lira ya da döviz cinsinden paranızı banka tarafından belirlenmiş alt limitin üstüne çıkacak şekilde hesabınıza yatırarak bir mevduat hesabı ile değerlendirebilirsiniz. 1000 Türk lirası, ABD doları, Euro… gibi farklı para birimlerindeki birikiminizi Türk lirası için 1-730 gün arasındaki, döviz için ise 3 yıla kadar farklı vade seçenekleri ile açtığınız hesabınıza yatırabilir; vade süresinin sonunda ana paranız ile birlikte hak kazandığınız faiz ödemesini de çekebilirsiniz.

Bu süreden önce paranızı işleyen faiz ile çekmek istediğinizde bankaya talepte bulunmanız gerekir. Ziraat Bankası talebinizi kabul ettiği takdirde, vade süresi dolmamış hesabınızdaki paranızı da faiziyle çekme şansınız vardır. Ayrıca Ziraat Bankası mevduat hesabı, anapara ve faiz getirisi toplamı 100.000 TL’ye kadar olan birikimlerde sigorta kapsamında koruma altındadır. Mevduat hesabınızdaki faiz oranı, yatırdığınız para miktarına ve seçtiğiniz vade süresine göre farklı olarak hesaplanmaktadır. Mevduat hesabını şubelerden, internet şubesinden ya da Ziraat Mobil’den açtırabilirsiniz.

Ziraat Bankası Döviz Hesabı İşlem Ücreti?

Maaş hesabı, otomatik ödeme talimatı bulunan istisnai hesaplar dışındaki diğer Ziraat Bankası döviz hesabı sahiplerinden, hesap işletim ücreti alınmaktadır. Hesap işletim ücretleri, vadesiz mevduat hesapları ile sunulan, ancak daha önce fiyatlandırılmamış hizmetlerin bedeli olarak tahsil edilmektedir. Vadesiz mevduat hesap ortalaması 350 doların altında olan hesaplardan 7.5 dolar hesap işlerim ücreti tahsil edilmektedir. Bu tahsilat Mart, Haziran, Eylül ve Aralık aylarının sonunda olacak şekilde yıl boyunca üçer aylık periyotlar içinde yılda toplam 4 kez yapılmaktadır. Her yıl hesap işlem ücretinde değişiklik olmaktadır. Ziraat bankası döviz hesabı işlem ücreti detaylı ve güncel bilgileri için ziraat bankası resmi web sitesi adresi url : https://www.ziraatbank.com.tr/tr

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *