«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Yapı Kredi Döviz Hesabı Nasıl Açılır

Yapı Kredi Döviz Hesabı Nasıl Açılır

yapı-kredi-döviz-hesabı-açma

Yapı kredi döviz hesabı avantajları, Yapı Kredi döviz hesabı özellikleri, yapı kredi döviz hesabı açma, Yapı Kredi döviz hesabı açmak için gerekli belgeler nelerdir, Yapı kredi döviz hesabı yaş sınırı nedir, Yapı kredi döviz hesabı nasıl açılır ve mobil şube ile Yapı kredi döviz hesabı açma işlemleri hakkında gerekli bilgileri haberimizin detayları arasında bulabilirsiniz. Sizlerde Yapı Kredi döviz hesabı açarak bankanın yüksek mevduat faizleri ile kazanç sağlayabilirsiniz.

Yapı Kredi Döviz Hesabı Nedir?

Çok para birimli hesap veya döviz hesabı, hesabınızda yabancı para birimlerinde para bulundurmanıza, para göndermenize ve almanıza olanak sağlayan bir hesap türüdür. İşletmeler ve bireyler, ihtiyaç duyduklarında euro dolar hesabı açma yoluyla farklı para birimlerinde hesaplarına para yatırabilirler.  Gerektiğinde hesaplarındaki dövizi yerel para birimine dönüştürme esnekliği nedeniyle de bir döviz hesabından yararlanabilirler. Ticari avantajlarının yanı sıra, uluslararası hesaplardan para göndermek veya almak zorundaysanız, kişisel bir Yapı Kredi döviz hesabı açma konusunu da düşünebilirsiniz.

Yapı Kredi Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

Yabancı para biriminde bir hesabın tüm avantajlarından yararlanmak için yapmanız gerekenler son derece kolaydır. Yeni bir Yapı Kredi döviz hesabı açmak için izlemeniz gereken adımlar vadesiz TL hesabı açarken takip ettiklerinizin birebir aynısıdır. Pratik ve zahmetsiz bankacılık anlayışını benimsemiş olan Yapı Kredi, euro dolar hesabı açma için banka şubesine gitmenize gerek kalmadan tüm işlemlerinizi internetten yapmanıza olanak tanır. Bankada hali hazırda TL hesabınız varsa internet bankacılığı, mobil bankacılık ya da telefon bankacılığı aracılığıyla Yapı Kredi döviz hesabı açma işleminizi tamamlayabilirsiniz. Böylelikle birkaç saniye içinde kolayca bir dolar hesabı ya da Euro hesabı sahibi olabilirsiniz.

Mobil şube ya da internet bankacılığı üzerinizden döviz hesabınızı açmak için hesabınıza giriş yapıp Hesaplarım, Yeni Hesap Açmak İstiyorum ve Vadesiz Hesap adımlarını takip etmeniz yeterlidir. Hesabınızı yurtdışında kullanırken işlem ücreti ya da transfer bedeli ödemeden ATM işlemlerinden yararlanmak için banka ve/veya kredi kartınıza tanımlı ana hesabınızı yeni açtığınız döviz hesabı olarak ayarlamanız gerekir. Yapı Kredi bankasının mevcut müşterileri arasında değilseniz, yabancı para biriminde yeni bir hesap açma işleminiz için en yakın şubeye gitmeniz gerekmektedir. Bireysel müşteri hizmetleri yardımıyla işlemlerinizi kolayca tamamlayabilir ve tüm banka müşterilerinin imzalaması gereken ‘’Bankacılık Hizmet Sözleşmesi’’ni imzalayarak Yapı kredi döviz hesabı açma işleminizi tamamladıktan sonra yapı kredi döviz hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz.

yapı kredi mobil şube url: https://www.yapikredi.com.tr/sinirsiz-bankacilik/mobil-bankacilik/yapi-kredi-mobil/

Yapı Kredi Döviz Hesabı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Farklı para birimine yeni bir hesap açtırmak düşünüldüğü gibi zor değildir. Hangi yöntemle hesap açarsanız açın, izlemeniz gereken adımlar TL hesabı açtırmakla birebir aynıdır. Ayrıca Yapı Kredi döviz hesabı açmak için gerekli belgeler diğer bankalarınkiyle fazlasıyla benzerlik göstermektedir. Bankanın vadesiz ya da vadeli TL hesabına sahip güncel müşterilerinden biriyseniz şubelerden birine başvurarak euro dolar hesabı açma işlemlerini yaptırmanız gerekir. Bireysel müşteri hizmetleri çalışanı, talebiniz karşılığında sizden geçerli bir T.C. nüfus cüzdanı, pasaport ya da ehliyet kartı talep edecektir.

Kişisel banka profilinizin doğru ve eksiksiz bir şekilde oluşturulabilmesi için, ayrıca güncel ikamet adresinizi gösteren bir ikametgah belgesi ya da yeni tarihli herhangi bir fatura beyan etmeniz gerekir. Son olarak ise sürekli kullandığınız, aktif bir telefon numarası vermeniz, bankanın gerekli durumlarda size ulaşabilmesi, bilgi ve güvenlik mesajlarının tarafınıza iletilebilmesi açısından önemlidir. Ayrıca telefon numaranız mobil bankacılık ya da yapı kredi internet bankacılığı kullanmak istiyorsanız, giriş işlemleri için de gerekli olacaktır.

Yapı kredi döviz hesabı açmak için gerekli bilgi ve belgeleri sunduğunuz takdirde hizmet sözleşmesini de imzalayarak hesap açma talimatını vermiş ve şartları kabul etmiş sayılırsınız. Hesabınıza bağlı banka kartınız belirtmiş olduğunuz adresinize maksimum 10 iş günü içerisinde teslim edilir. Teslim aldığınız andan itibaren kartınızı ATM işlemlerinde, internette ve mağaza alışverişlerinizde kullanabilirsiniz. İlk kart şifrenizi almak için Yapı Kredi çağrı merkezini arayarak şifre oluşturabilirsiniz.

Yapı Kredi Döviz Hesabı Özellikleri

Yapı Kredi, hem işletmelere hem de bireylere çeşitli döviz hesapları sunar. Bugünün finansal piyasası, avantajlı euro hesabı ve dolar hesabı seçenekleri sunan birkaç bankadan oluşmakla birlikte, Yapı Kredi’de bir hesap açma oldukça faydalı olabilir. Yapı Kredi döviz hesabı özellikleri ile döviz transfer işlemlerinizi kolaylıkla yaparsınız. Yapı Kredi döviz hesabı özelliklerini kullanarak döviz transferi işlemlerinizi hızlı ve güvenli olarak gerçekleştirirsiniz. Ayrıca Yapı kredi döviz hesabı ile anında döviz alım ve satım işlemlerinden de faydalanırsınız.

yapı-kredi-döviz-hesabı-nasıl-açılır
Yapı Kredi döviz hesabı nedir, Yapı kredi döviz hesabı nasıl açılır

YapıKredi Bankasından Döviz Hesabı Açmanın Faydaları

Küçük veya egzotik yabancı para birimleri ile uğraşıyorsanız, Yapı Kredi Euro ve dolar dışındaki para birimleri için de hesap açmanıza olanak tanır. Döviz ödemelerinizin zamanlamasından emin değilseniz, banka belirli para birimlerinde fazladan para çekilmesine karşı hesabınızı korumanıza izin verir. Bu kolaylık, fazladan para çekilmesi durumuna karşı uluslararası işlemlerin öngörülemezliğini ortadan kaldırmanıza yardımcı olabilir. Liranın değeri dolar ve euroya karşı günümüzde – bazen günde birkaç kez – küresel finansal piyasalara bağlı olarak değişmektedir. Kurdaki bu dalgalanmalar karınızı ve zararınızı etkilemektedir. Ticari işlemler genellikle kişisel işlemlerinizden daha büyük olduğundan, döviz kurundaki küçük farklılıklar bile büyük kayıplara neden olabilir. Yapı Kredi döviz hesabı paranızı, kur değişimi riskine karşı korur.

Yurtdışına gittiyseniz yerel para biriminde harcama yapmak ve para çekmek sizin yararınıza olacaktır. Gidiş amacınız tatil, iş seyahati ya da kısa bir süre yaşamak olabilir. Liradan gittiğiniz ülkenin birimine para çevirmek iki aşamalı ücretlendirmeye tabi tutulur. Bu zararın önüne geçmek adına gittiğiniz ülkenin para biriminde bir hesap açma yoluyla kaybınızı önleyebilirsiniz. Tüm döviz işlemlerinizi Yapı Kredi döviz hesabı özellikleri sayesinde kolayca halledebilir, farklı para birimine sahip hesaplarınız arasında döviz alım satımı yapabilir, kur değişimlerinden etkilenmeden ticari faaliyetlerinizi yönetebilirsiniz.

yapı kredi mobil şube url: https://www.yapikredi.com.tr/sinirsiz-bankacilik/mobil-bankacilik/yapi-kredi-mobil/

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *