«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. ZİRAAT BANKASI HESAP KAPATMA

ZİRAAT BANKASI HESAP KAPATMA

ziraat_hesap_kapatma

Ziraat Bankası Hesap Kapatma

Ziraat bankası hesap kapatma ; TC Ziraat bankası müşterileri hesap açma ve hesap kapatma konusunda çeşitli araştırmalara girmektedir. TC Ziraat bankası müşterilerinin Ziraat bankası hesap kapatma konusunda arama motorundan araştırma yapmasından kaynaklı olarak sizlere TC Ziraat bankası hesap kapatma konusunda yazı hazırladık. Bu sayede ziraat banka hesabınızı nasıl kapatılacağını öğrenebilirsiniz. Her Bankada olduğu 180 gün içerisinde ara vermeden kullanılmayan banka hesaplarınız işletim ücretine tabidir. İşletim ücretini ödemek istemeyen kullanıcılar hesabını kapatması gerekebilir.

Makale İçeriği

Ziraat Bankası Hesap Kapatma

Ziraat Bankası Banka Hesabı Kapatma-Silme

Ziraat Bankası Hesap Kapatmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar

Ziraat Bankası Müşteri Hizmetlerini arayarak Banka hesabı kapatma ve Silme

Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı ile hesap kapatma

Ziraat Bankası Dilekçe Yolu İle hesap kapatma işlemleri

Ziraat Bankası Hesap Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır?

Şubeden Ziraat  Bankası Hesap Kapatma – Silme ; Ziraat bankası yurt içinde şubesi ile hizmet vermektedir. Bu şubelerden herhangi birine giderek Ziraat banka hesabınızı kapatabilirsiniz. Şubeye giderken yanınızda kimlik belgeniz veya kimlik belgesi yerine geçebilecek belgelerin olması gerekebilir.

Şubeden Ziraat bankası hesap kapatma işlemi yapılacak olan en sağlıklı işlemlerden bir tanesidir. Bu sayede hızlı bir şekilde TC Ziraat hesabınızı kapatabilirsiniz. Ziraat hesabınızı kapatmak için hiçbir ücret ödeme talebi bulunmamaktadır. Tek yapmanız gereken durum size en yakın Ziraat bankası şubesine gitmektir.

Müşteri Hizmetlerinden Ziraat Bankası Hesap kapatma ; Ziraat Bankası Müşteri Hizmetleri iletişim hattı olan 444 00 00 numaralı telefonu arayarak banka hesabınızı kapatabilirsiniz. Bu aşamayı yaparken kart şifreniz biliyor olmanız gerekmektedir. Gereken tuşlama işlemlerinin yapılmasının ardından Ziraat bankası hesap kapatma talimatınız ile kısa sürede banka hesabınızı kapatabilirsiniz.

ziraat bankası iletişim hattı : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/ziraat-bankasi-musteri-hizmetleri-numarasi/.html

Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Alma

Eğer internet bankacılığı şifreniz yoksa Ziraat bankası müşteri hizmetleri numarasını 444 0 900 numarasını arayarak müşteri temsilcinizden şifrenizi alabilirsiniz. Ziraat bankası internet bankacılığı giriş için url’ tıklayınız. ziraat bankası internet bankacılığı url : https://bireysel.ziraatbank.com.tr/Transactions/Login/FirstLogin.aspx?ReturnUrl=%2f

İnternet Bankacılığı ile Ziraat bankası Hesap Kapatma ve Silme ; İnternetten Ziraat bankası sitesine girip ya da telefonunuzdan Ziraat uygulamasından hesabınızı kapatabilirsiniz. Ziraat mobil uygulamasından açtığınız vadesiz veya vadeli hesaplarınızı online olarak kapatabilirsiniz. Ziraat uygulamasını Android veya IOS sistemli telefonunuzdan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Bu uygulamaları kullanırken internet bankacılık şifresine sahip olmanız gerekmektedir.

Ziraat Bankası Banka Hesabı Kapatma İşlemleri

Ziraat bankası hesap kapatma işlemleri konusunda en çok merak edilen hesap kapatma işlemlerini sizlerle paylaşmak istedik. Ziraat Bankası vadeli hesap kapatma Ziraat Bankası vadesiz hesap kapatma işlemleri hemen hemen birbirinin aynısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizin en güzide bankası olan Ziraat bankasının hesapları bu hesaplarla sınırlı kalmamaktadır. Ziraat bankası altın hesabı kapatma ve Ziraat bankası döviz hesabı kapatma işlemleri içinde üst yazımızda belirtmiş olduğumuz hesap kapatma işlemlerini kullanarak bu hesapları da kapata bilirsiniz.

Ziraat bankası hesap kapatma işlemlerinde sadece farklılık gösteren hesap Ziraat bankası maaş hesabı olmaktadır. Ziraat bankası maaş hesabı kapatma işlemlerini yapmanız gerekirse ve kamu kurumunda çalışıyorsanız eğer kurum mutebeti tarafından üst yazı ile anlaşmalı olunan ziraat bankası şubesine dilekçe gönderilmelidir. Ziraat bankası maaş hesabı kapatma işlemi özel sektörde çalışan kişiler içinde aynı olmaktadır. Çalıştığınız şirketin mutemeti tarafından anlaşmalı olunan ziraat bankası şubesine hesap kapatmak için dilekçe yazılmalıdır.

Dilekçe İle Ziraat Bankası Hesap Kaptma Nasıl Yapılır

Dilekçe Yoluyla Ziraat Bankası Hesap Kapatma –Silme; Ziraat Bankası hesabınızı dilekçe vererek kapatabilirsiniz. Dilekçe vererek hesap kapama işlemini gerçekleştirmek için yapmanız gereken en önemli adım size en yakın Ziraat Bankasına giderek hesap kapama için dilekçe vermektir. Burada banka size hesap kapamaya dair hazır bir dilekçe vermektedir. siz o dilekçeyi kendiniz doldurursunuz. Bu sayede de hesabınız anında kapatılmış olur.

Yukarıda bahsedilen dört yol ile de hesap kapama işlemleri yapılabilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta her ne yol ile olursa olsun hesabınızı kapadıktan sonra bu hesap ile ilgili bir finansal işlem yapmamanız gerektiğidir. Hesabınız kapatıldıktan sonra 90 gün askıda bekletilir. Siz finansal işlem yapmazsanız tamamen kapatılır. 90 gün içinde para yatırma, kredi başvurusu, kredi kartı  başvurusu vb. bir hareketlilik görülürse bu hesap otomatik olarak yeniden devreye girecektir.

ziraat-hesap-kapatma
Ziraat Bankası Hesap Kapatma Dilekçe Örneği

Hesap Kapatmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ziraat bankası hesap kapatma işleminizin gerçekleşmesi için diğer bankalarda olduğu gibi birkaç önemli unsurlar olmakta ve bu unsurları yerine getirmeniz gerekmektedir. Kapatmak istediğiniz Ziraat banka hesabınızda bakiyeniz varsa kapatma işleminizi gerçekleştiremeyebilirsiniz. Eğer Ziraat bankası hesabınızda borç varsa borcunuzu ödemeniz gerekebilir. Bu iki işlemi yaptıktan sonra kolayca Ziraat hesabınızı kapatabilirsiniz. Ziraat bankası hesabınızı kapattıktan sonra hiçbir finansal işlemi gerçekleştiremezsiniz.

 

 

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *