«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. AKBANK DÖVİZ HESABI NASIL AÇILIR

AKBANK DÖVİZ HESABI NASIL AÇILIR

akbank dövizzz

AKBANK Döviz Hesabı

Çok para birimli bir Akbank döviz hesabı, düzenli olarak yurt dışından para gönderen veya alan herkes için yararlı bir araçtır. Bu uzman hesap türü, daha sonra harcayabileceğiniz veya istediğiniz zaman Türk lirasına çevirebileceğiniz döviz cinsinden bakiyenizi tutmanıza olanak sağlar.

Yabancı para hesapları olarak da bilinen çoklu para birimli hesaplar, kullanıcıların paralarını Türk lirası dışındaki bir veya daha fazla para biriminde tutmalarını ve bankacılık işlemlerini gerçekleştirmelerini sağlar. Bu tarz bir döviz hesabı açma, çok seyahat ediyorsanız, farklı para biriminde para göndermeniz gerekiyorsa, düzenli gelirinizin herhangi bir kısmı yurtdışından geliyorsa, kullanışlı olacaktır.

Yalnızca bir para birimine odaklanan hesaplar ve kullanıcıların bir çok para birimini yönetmesine izin veren diğer Akbank döviz hesapları da dahil olmak üzere birçok seçenek vardır. Farklı alternatiflerin özellikleri, faydaları ve ücretlerini araştırmak, ihtiyaçlarınız için farklı birimdeki en kapsamlı hesap açma işlemleri için en iyi yoldur.

AKBANK Döviz Hesabı Nedir?

Çok para birimli hesaplar, kullanıcıların paralarını aynı hesaptaki bir veya daha fazla yabancı para biriminde tutmalarını sağlar. Örneğin, bir Euro hesabı ile yalnızca Euro alıp gönderebilecek bir hesap açabilirsiniz. Bazı döviz hesapları, günlük işlemlere izin veren standart bir cari hesap gibi kullanılmak üzere tasarlanmıştır.  Akbank döviz hesabı ise yabancı para birimi transferlerinde tasarruf etmek isteyen müşterilere yöneliktir.

Türkiye’deki müşterilere sunulan birçok farklı tür döviz ve çoklu döviz hesap ürünü bulunmaktadır. Bunlar genellikle, Euro dolar hesabı açma işlemi ile kolay bir şekilde dolar ya da Euro cinsinden para gönderip almanıza yardımcı olur. Aynı para birimleri arasında yapacağınız bankacılık işlemleriniz içinse herhangi bir ücret ödemezsiniz. Ya da ödenen ücret Türk lirası ve döviz arasındaki alışverişte ödediğinizden çok daha azdır.

Çok sayıdaki banka seçeneğinin yanı sıra, Akbank gibi para birimi uzmanlarında çok para birimli hesaplar da bulabilirsiniz. Geleneksel bankalardan farklı olarak, Akbank dolar hesabı ve Euro hesabı açma işlemini internetten yapmanıza ve hesaplarınızı internet bankacılığı ile yönetmenize izin verir.  Kullanıcıların tek bir hesapta çok çeşitli para birimleri bulundurmasına olanak tanır.Yurtdışında yaşamanız, çalışmanız veya oradan emekli olmanız durumunda yabancı döviz hesabına sahip olmak çok önemlidir. Bununla birlikte, yurtdışında müşterileri veya tedarikçileri bulunan,  lira dışındaki para birimlerinde ödeme alması ya da yapması gereken serbest çalışanlar için Akbank döviz hesabı açma akıllıca bir seçim olabilir.

Yabancı para birimli hesap, başka bir nedenden ötürü düzenli yurt dışı ödemeleri yapan kişiler için de yararlı olabilir. Yurt dışında okuyan bir aile üyesini desteklemek, tatil amaçlı bir yabancı mülkün varlığı veya sık sık seyahat bir döviz hesabına sahip olmanız için geçerli sebepler arasındadır.

Akbank Döviz Hesabı Nasıl Açılır?

Herhangi bir Akbank şubesine giderek istediğiniz para biriminde bir hesap açtırabilirsiniz. Bunun için sadece sizden istenen belgeleri eksiksiz olarak sunmanız yeterli olacaktır. Gerekli belgeleri eksiksiz sağladığınız takdirde hesabınızın açılması birkaç dakikadan daha uzun sürmeyecektir.

Şubeye gitmeye vaktinizin olmadığı ya da üşendiğiniz durumlarda bir Akbank döviz hesabı açmak için internet bankacılığını da kullanabilirsiniz. Ancak kullanım ve hizmet sözleşmesini imzalamak için bir şubeye gitmeniz gerekir. Aynı zamanda, yalnızca mevcut müşterilerin şubeye gitmesine gerek kalmadan internet üzerinden döviz hesapları açmasına izin verilmektedir. Mevcut müşteri olmak, Akbank’ta mevcut bir cari hesaba sahip olmanız gerektiği anlamına gelir.İnternet bankacılığını kullanarak bilgisayar ya da telefondan döviz hesabı açma için öncelikle bireysel işlemlere giriş yapmanız gerekmektedir. Sonrasında dolar hesabı, Euro hesabı ya da diğer para birimlerinden birine karar vererek hesabınızın saniyeler içinde açılmasını sağlayabilirsiniz. Akbank döviz hesabı ile uluslararası para alışverişi yapmak, TL hesabınızda olduğundan daha düşük maliyetli olacaktır. Çok para birimli hesapların birçok farklı kullanımı vardır ve yaşamın her alanından insanlar için değerli olabilir.

Akbank Döviz Hesabı Açmak İçin Gerekli Belgeler

Farklı bankaların, bir döviz veya çoklu döviz hesabı açmak konusunda farklı gereksinimleri bulunabilir. Bununla birlikte Akbank, Euro dolar hesabı açma için müşterilerinden kimliklerini ve adreslerini kanıtlamak için birkaç belge sağlamalarını istemektedir.

Bu talepler kural ve yasalara uymak ve hesapların yanlış adlarla açılmadığından veya yasa dışı amaçlarla kullanılmadığından emin olmak içindir. Genellikle, pasaport, T.C. kimlik kartı, ehliyet gibi geçerli bir kimlik belgesi ve bir adres kanıtı vermeniz gerekir. Bu bir fatura veya tam adınızı ve ev adresinizi gösteren, resmi bir kurumdan gelen bir belge de olabilir.

Sizden istenen gerekli evrak ve bilgileri tam olarak sağladıktan sonra İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı, Japon Yeni, İsveç Kronu, Danimarka Kronu, Kanada Doları, Avustralya Doları, Çin Yuanı, Rus rublesi ya da Euro dolar hesabı açma işleminizi tamamlamış olursunuz. Hesabınız açılmış olacağı için işlemlerinizi yapmaya başlayabilirsiniz.

24 saat erişilebilir bankacılık anlayışı sayesinde Akbank döviz hesabı ile günün her saatinde işlem yapabilirsiniz. Sağlanan hizmetlerle ilgili sorularınızı ve sorunlarınızı ise Akbank internet bankacılığından ya da 444 25 25 numaralı telefon bankacılığı üzerinden iletebilirsiniz.

Akbank Döviz Hesabı Özellikleri

Çok para birimli bir Akbank döviz hesabı açmak istiyorsanız veya düşünüyorsanız, sizin için en iyi olan para birimini bulmak için geniş hesap türü yelpazesine göz atmanız gerekir. Ayrıca neden döviz hesabına ihtiyacınız olduğunu ve bu hesabı hangi amaç ve işlemler için kullanacağınızı analiz etmek de önemlidir.

Euro ve dolar hesabı ve işlemlerinizi online olarak açıp yönetebilir ve birçok para birimini ücretsiz olarak alıp göndermenizi sağlayacak banka avantajlarından yararlanabilirsiniz. Ayrıca, Akbank genel giderlerin daha düşük olması ve birçok bankaya kıyasla daha yeni bir teknolojiye sahip olması nedeniyle, uluslararası ödeme gönderme veya para birimleri arasında transfer yapma ücretleri çok daha uygundur.

Sayın okurlarımız Akbank vadeli döviz hesabı açma, Akbank vadesiz döviz hesabı açma, döviz hesabı avantajları, döviz hesabı özellikleri ile aklınıza takılan sorularınız olursa eğer makalemizin sol alt köşesinde yer alan cevap yaz bölümünden bizlere sorularınızı sorabilirsiniz. Akbank döviz hesabı işlemleri hakkında bilgi almak, döviz hesabı güncel faiz oranları hakkında bilgi almak ve faiz döviz hesabının sizlere sağlayacağı faydaları da öğrenmek isterseniz eğer Akbank Müşteri Hizmetleri Telefon numarasını arayarak en güncel bilgileri ve en sağlıklı bilgileri Akbank müşteri temsilcilerinden almanız mümkün olmaktadır. Söz konusu Akabnk Döviz hesabı açma işlemleri hakkında sizlere en güncel bilgileri verecek kurum yine Akbank müşteri hizmetleridir…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *