«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Ziraat Katılım Kur Korumalı TL Katılma Hesabı

Ziraat Katılım Kur Korumalı TL Katılma Hesabı

ziraat katılım kur korumalı tl katılma hesabı

Ziraat Katılım Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Nedir ?

Günümüz şartlarında tasarruf sahibi yatırımcıların en çok tercih ettiği banka hesabı olmaktadır. Ziraat Katılım Kur Korumalı TL Katılma Hesabı, tasarruflarını, birikimlerini Türk Lirası olarak değerlendirmek isteyen banka müşterilerine Döviz/USD/GBP/EUR) kurlarındaki  hareketlilik karşısında kur farkı koruması sağlarken aynı zamanda avantajlı kar paylaşım oranları ile tasarruf sahibi birikimcilerin yatırımlarını değerlendirme fırsatı sunan katılma hesabı olarak tanımlanmaktadır. Ziraat Katılım Döviz endeksli kur korumalı TL katılma hesabı nasıl açılır, Döviz endeksli Kur Korumalı TL Katılma hesabı özellikleri nelerdir sorulanın cevapları haberimizin devamınde yer almaktadır.

Ziraat Katılım Döviz Dönüşümlü TL Katılma Hesabı Özellikleri

20 Aralık 2021 tarihinde USD, EUR ve GBP cinsinden birikimi bulunan yurt içi yerleşik gerçek kişi müşteri ilgili tarihteki toplam döviz bakiyesi kadar 3 ay, 6 ay ve 12 ay vadelerde TL olarak hesap açılışından faydalanabilirler.

31 Aralık 2021 tarihinde USD, EUR ve GBP cinsinden birikimi olan yurt içi yerleşik tüzel kişi olan banka müşterileri ilgili tarihteki toplam döviz bakiyesi kadar  6 ay ve 12 ay vadelerde Türk Lirası olarak hesap açılışından faydalanabilirler.

Ziraat Katılım Döviz dönüşümlü TL katılma Hesap açma alt limiti 250 TL’olarak belirlenmiştir.

Döviz dönüşümlü Katılma Hesabı yurt içi yerleşik gerçek/tüzel kişilere açılabilir.

Döviz dönüşümlü katılma Hesabında kısmi çekim işlemi yapılamamaz. Banka müşterileri dilediği zaman Döviz dönüşümlü hesabı kapatabilir.

Hesaba stopaj açıklanacak olan yasal düzenlemelere göre uygulanacaktır.

TCMB tarafından belirlenecek usul ve esaslara göre ilan edilen USD, EUR ve GBP alış kuruna göre kur değişim oranı hesaplanır. Kur değişim oranının hesaplamasında; vade sonundaki döviz alış kuru ile vade başlangıç tarihinde geçerli olan döviz alış kuru arasındaki değişimler esas alınmaktadır.

Döviz dönüşümlü TL Katılma Hesabı vadeden önce kapatıldığı zaman hesabın açıldığı tarihteki TCMB saat 11:00 döviz alış kuru ile hesabın kapatıldığı tarihte açıklanmış olan TCMB saat 11:00 döviz alış kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenir. Kurun düşük olması halinde vade başlangıç tarihindeki anaparadan kayıplar olabilmektedir.

Vade sonunda, kar payı ödemesi gerçekleştikten sonra hesap cari hesaba aktarılır. Tekrardan hesap açılmaz.

Açıklanan destekten banka müşterisi bir defaya mahsus olmak üzere faydalanabilir.

Ziraat Katılım TL Tasarruflu Katılma Hesabı Özellikleri

Ziraat Katılım TL katılma Hesabı 3 ay, 6 ay ve 12 ay vadelerde TL olarak açılabilmektedir.

Ziraat Katılım TL katılma Hesabı açma alt limiti 250 TL’olmaktadır.

Hesap sadece yurt içi yerleşik gerçek kişilere açılabilmektedir.

Hesaptan kısmi çekim işlemi yapılamayacaktır. Banka müşterisi dilediği zaman hesabı kapatabilir.

Hesaba stopaj uygulanmamaktadır. Stopaj sıfır (0) olmaktadır.

Kur değişim oranının hesaplanmasında ; vade başı/vade sonu kuru olarak, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın saat 11’de açıkladığı USD/TRY, EUR/TRY ve GBP/TRY döviz alış kurları esas alınır.

Ziraat katılım Kur Korumalı TL Katılma hesabı vadeden önce kapatıldığı takdirde hesabın açıldığı tarihteki TCMB saat 11:00 döviz alış kuru ile hesabın kapatıldığı tarihte açıklanan TCMB saat 11:00 döviz alış kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenir. Söz konusu olan kurun düşük olması durumunda ise vade başlangıç tarihindeki anaparadan kayıplar olabilmektedir.

Vade sonunda, kar payı ödemesi gerçekleştikten sonra hesap cari hesaba aktarılır ve tekrar hesap açılmaz.

Döviz Dönüşümlü TL Katılma Hesabı Nasıl Açılır?

Döviz Dönüşümlü kur korumalı TL katılma hesabı Ziraat Katılım Bankasının bütün şubelerinden açılmaktadır. Döviz dönüşümlü kur korumalı TL katılma hesabı açmak isteyen banka müşterisi bankanın kendisine en yakın olan şubesine giderek Döviz endeksli TL katılma hesabını açabilmektedir. Ayrıca müşterek olarak döviz dönüşümlü  kur korumalı TL katılma hesabı açmak için gerekli paydaş evrakları sağlanması gerekmektedir. Müşterek hesap açmak isteyen kişiler gerekli paydaş evraklarını tamamladıktan sonra banka şubesine gitmesi gerekmektedir.

Ziraat Katılım Mobil İle Döviz Endeksli Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Açma

Ziraat Katılım Mobil şube ile Döviz dönüşümlü kur korumalı TL katılma hesabı açmak isteyen banka müşterisi, öncelikle Ziraat katılım cep mobili akıllı telefonuna indirmelidir. Daha sonra ziraat katılım mobil şifresi almanız gerekiyor. Ziraat Katılım mobil bankacılık şifrenizi aldıktan sonra mobil şubeye giriş yaparak kolaylıkla hesap açabilirsiniz.

Ziraat katılım mobil bankacılık şifresi alma URL : https://www.ziraatkatilim.com.tr/bireysel/dijital-bankacilik/katilim-mobil

İnternet Bankacılığı İle Döviz Endeksli Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Açma

Ziraat katılım bankası müşterisi olan kişiler internete giriş yaptıkları her yerden hasap açabilmektedir. Bu hususta hesap açmak isteyen banka müşterisi ilk olarak Ziraat katılım internet bankacılığına giriş yapmalıdır. Daha sonra internet bankacılığı şifresini alması gerekir. Ziraat Katılım internet bankacılığı şifresini alan banka müşterisi internet bankacılığına giriş yaparak Ziraat Katılım Kur Korumalı Döviz endeksli TL katılma hesabını açabilir.

Ziraat Katılım internet bankacılığı şifre alma URL : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/ziraat-katilim-internet-bankaciligi-sifre-alma/.html

Ziraat Katılım Müşteri Hizmetleri İletişim Hattı

Ziraat Katılım Kur Korumalı TL katılma hesabı , ziraat katılım döviz dönüşümlü kur korumalı TL katılma hesabı ve Ziraat Katılım Döviz endeksli Kur Korumalı TL katılma hesabı özellikleri hakkında çok daha detaylı bilgileri Ziraat katılım müşteri hizmetleri iletişim hattını arayarak bankanın müşteri temsilcilerinden alabilirsiniz.

Ziraat Katılım müşteri hizmetleri iletişim hattı URL : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/ziraat-katilim-iletisim-hatti/.html

 

 

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.