«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Ziraat Katılım Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı Açma

Ziraat Katılım Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı Açma

ziraat katılım altın dönüşümlü tl katılma hesabı

Ziraat Katılım Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı Nedir?

Ziraat Katılım Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı, tasarruflarını ve birikimlerini altın olarak değerlendiren bireysel müşterilere sunduğu TL katılma hesabı olarak tanımlanmaktadır. Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı olan banka müşterisi hesabında ve yastık altında saklayarak muhafaza ettiği altınlarından kurlardaki hareketliliğe karşı birkiminin gücünü korumak aynı zamanda Ziraat Katılım güvencesiyle değerlendirmektedir.

Ziraat Katılım Altın Dönüşümlü TL hesabı açarak sizlerde yastık altında muhafaza etmiş olduğunuz altın birikimlerinizi değerlendire bilirsiniz. Ziraat Katılım Altın Dönüşümlü TL Katılma hesabı Nedir, Ziraat Katılım Altın Dönüşümlü TL Katılma hesabı nasıl açılır ve Ziraat Katılım Altın Dönüşümlü TL Katılma hesabı özellikleri hakkında aradığınız bütün bilgiler haberimizin içerisinde yer almaktadır.

Ziraat Katılım Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı Özellikleri

28 Aralık 2021 tarihinde Ziraat Katılım Bankasında mevcut olan altın hesapları ile bu tarihten sonra açılacak işlenmiş ve hurda altın karşılığı altını bulunan yurt içi gerçek kişi banka müşterileri 3 ay,6 ay ve 12 ay vadelerde TL olarak hesap açılışından faydalanabilir.

Ziraat Katılım Bankasında 31 Aralık 2021 tarihinde mevcut olan altın hesapları ile bu tarihten sonra açılacak işlenmiş ve hurda altın karşılığı altını bulunan yurt içi tüzel kişi banka müşterileri 6 ay ve 12 ay vadelerde Türk Lirası olarak hesap açılışından faydalanabilir.

Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı açma alt limiti 250 TL olarak belirtilmiştir.

Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı yurt içi yerleşik gerçek/tüzel kişilere açılmaktadır.

Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabından kısmi çekim işlemi yapılamayacaktır. Hesap sahibi istediği takdirde hesabı kapatabilmektedir.

Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesaplarında stopaj açıklanacak olan yasal düzenlemelere göre uygulanır.

TCMB tarafından her gün saat 11:00’de 995/1000 veya 1000/1000 saflıktaki gram altının Türk lirası karşılığı alış fiyatı yayınlanacaktır. Söz konusu Kur değişim oranının hesaplamasında; vade sonundaki 995/1000 veya 1000/1000 saflıktaki gram altının Türk lirası karşılığı alış fiyatı ile vade başlangıç tarihinde geçerli olan TCMB gram altının 995/1000 veya 1000/1000 saflıktaki gram altının Türk lirası karşılığı alış fiyatı arasındaki değişim dikkate alınır.

Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı Vadeden önce Kapatıldığı Zaman Ne Olur?

Söz konusu ola Altın Dönüşümlü TL katılma hesabında çekim yapılan tarihte saat 11:00’de Merkez Bankasınca ilan edilerek açıklanmış olan 995/1000 veya 1000/1000 saflıktaki gram altının Türk lirası karşılığı alış fiyatının dönüşüm fiyatından yüksek olması durumunda Merkez Bankasınca fiyat farkına ilişkin ödeme yapılmamaktadır.

Altın dönüşümlü TL katılma hesabında çekim yapılan tarihte saat 11:00’de Merkez Bankasınca ilan edilen 995/1000 veya 1000/1000 saflıktaki gram altının Türk lirası karşılığı alış fiyatının dönüşüm fiyatından düşük olması durumunda hesabın vadeden önce kapatıldığı tarihte saat 11:00’de Merkez Bankası tarafından ilan edilen 995/1000 veya 1000/1000 saflıktaki gram altının Türk lirası karşılığı alış fiyatından hesap bakiyesi güncellenmektedir.  Bu doğrultuda aradaki fark banka tarafından Merkez Bankasının Türk lirası hesabına aktarılır. Vade sonunda, kar payı ödemesi gerçekleştikten sonra hesap cari hesaba aktarılarak nemalandırılır.

Kapatma işlemlerinden sonra yeniden hesap açılışı yapılmamaktadır.

Ziraat Katılım tarafından belirtilen destenden banka müşterisi bir defaya mahsus olarak faydalanabilir.

Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı Nasıl Açılır

Ziraat Katılım Bankasından Altın dönüşümlü TL katılma hesabı açmak isterseniz bütün hesaplarda olduğu gibi banka şubesi ilk olarak akıllara gelmektedir. Bankanın bütün şubelerinden Altın dönüşümlü TL katılma hesabı açmanız mümkündür. Ayrıca Ziraat katılım altın dönüşümlü TL katılma hesabını bankanın dijital kanalları olan Ziraat katılım mobil bankacılık ve Ziraat katılım internet bankacılığı üzerinden açabilirsiniz.

Ziraat Katılım Mobil bankacılık URL : https://www.ziraatkatilim.com.tr/bireysel/dijital-bankacilik/katilim-mobil

Ziraat Katılım Müşteri Hizmetleri İletişim Hattı

Ziraat Katılım Altın Dönüşümlü TL Katılma hesabı Nedir, Ziraat Katılım Altın Dönüşümlü TL Katılma hesabı nasıl açılır ve Ziraat Katılım Altın Dönüşümlü TL Katılma hesabı özellikleri hakkında en güncel ve en detaylı bilgileri almak için bankanın müşteri hizmetlerini aramanızda faydalar olacaktır. Ziraat Katılım Bankası müşteri temsilcileri siz banka müşterilerine en güncel bilgileri sunarak bilgilendirecektir.

Ziraat Katılım Bankası İletişim Hattı URL : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/ziraat-katilim-iletisim-hatti/.html

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.