«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. İş Bankası 2020 Personel Alımı

İş Bankası 2020 Personel Alımı

İŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ

İş Bankası 2020 Personel Alımları

İş Bankası bünyesine katılacak olan yeni personelleri bulmak için yılın belli zamanlarında personel alımı ilanı yayınlamaktadır. Bu ilanlardaki kriterleri karşılayan adaylar, başvuru sonrasında sınava tabi tutulurlar. Sınavdan beklenen asgari puanın üstünde alan kişiler mülakatlara girmeye hak kazanır. Mülakatları da olumlu değerlendirilen kişiler gerekli belgeleri teslim ettikten sonra İş Bankası’nın bir parçası olarak iş hayatına atılabilirler. İş Bankası 2020 personel alımı kapsamında güncel pozisyonlar, alım şartları, personel alımı sınav tarihleri ve sınav başvurusu hakkında bilgi almak için okumaya devam edebilirsiniz.

İş Bankası 2020 Personel Alınacak Pozisyon

Şu anda İş Bankası’nda Müfettiş Yardımcısı pozisyonu için aktif ihtiyaç bulunmaktadır. Pozisyona başvuracak adayların çok iyi derecede yabancı dil bilmeleri gerekir. Müfettiş Yardımcısı olarak seçilecek kişi yurt içi ve yurt dışı şubelerinde görevlendirilebilecek, genel müdürlük bölümlerinde, bankanın bilgi sistemleri ve bankacılık süreçlerinde, bilgi teknolojilerinin denetimde görev alabilecektir. Şu an için ihtiyaç olan pozisyon yalnızca Müfettiş Yardımcısı olsa da, 2020 içinde personel alınacak pozisyonlar şu şekilde olabilir:

  • Müfettiş Yardımcısı
  • Uzman Yardımcısı
  • Memur
  • Sistem Uzmanı
  • Sistem Destek Uzmanı
  • Takip Memuru
  • İhtisas Elemanı
  • Özel Güvenlik Görevlisi
  • Şoför

İş Bankası 2020 Personel Alım Şartları

İş Bankası 2020 personel alımı için açılan pozisyonlara başvuracak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Yabancı uyruklu kişiler, oturum izinleri olsa dahi başvuruda bulunamazlar. Adayların 4 yıllık ördün eğitim veren üniversitelerden mezun olmuş olma şartı bulunmaktadır. Ayrıca pozisyona bağlı olarak bölüm şartı da yer alabilir. Genel Müdürlük bölümlerine iş başvurusunda bulunacak adaylar İngilizce, Almanca ya da Fransızca dillerinden herhangi birisinde ileri seviye olmalıdır. Ayrıca yabancı dil bilgisini bankanın kabule ettiği sertifikalar ile tescillemesi gerekmektedir.

Tüm aşamaları geçip işe başlamaya hak kazanan adayların 6 Eylül 2019’dan sonra girdiği ve asgari puanın üzerinde aldığı sınavın ücreti banka tarafından kendisine ödenecektir. Erkek adayların vatani görevi tamamlamış olması, görevden muaf olması ya da askerlik durumunun en azından 01.02.2021’e kadar tecilli olması gerekmektedir. Yazılı sınava tabi tutulacak adayların 1989 yılında ve sonrasında doğmuş olmaları şarttır. 30 yaşından büyük kişiler pozisyonlar için başvuruda bulunamaz.

Üniversite son sınıfta ilgili pozisyonlara başvuran adayların en geç kasım ayında mezun olmuş olmaları ve mezuniyetlerini belgelemeleri gerekmektedir. Ayrıca yurtdışında okuyan ancak denklik hakkı bulunan Türk vatandaşları da başvuruda bulunabilir. Adayların belge hazırlama sürecine kadar yabancı dil sertifikalarını edinmeleri gerekmektedir. Sertifika geçerlilik tarihinin 31.03.2020’ye kadar olması gerekir.

İşe başlamadan önce kabul edilen adaylardan çalışmalarına herhangi bir engel teşkil olmadığına dair sağlık kurulu raporu istenmektedir. Ayrıca başvuruda bulunacak kişinin herhangi bir suçtan ötürü hüküm giymemiş olması gerekir. Daha önce herhangi bir başvuruda bulunup banka tarafından yapılan mülakatlarda başarısız olanlar tekrar başvuruda bulunamazlar.

İş Bankası 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri ve Sınav Başvurusu

Müfettiş Yardımcısı için başvuruda bulunmak isteyen adayların İş Bankası Aday Kariyer Portalı üzerinden başvuru yapması gerekmektedir. Son başvuru tarihi 30 Kasım 2019’dur. Başvuran adaylar 9 Kasım 2019 Cumartesi günü İstanbul ve Ankara illerinde yazılı sınava tabi tutulacaktır. Yazı sınav değerlendirmenin ilk aşamasıdır. Sınavdan başarıyla geçen adaylar banka tarafından değerlendirilmek üzere inceleneceklerdir.

Başvuru için internetten bizzat başvurmanız gerekmektedir. Banka şubeleri ya da telefon bankacılığı aracılığıyla başvuru yapmak mümkün değildir. Sınav sonucu ile ilgili duyuru ve bilgilendirmelere Aday Kariyer Portalı üzerinden Başvurularım kısmından ulaşılabilir. Sınavı geçen kişiler mülakata çağırılacak ve diğer belgeler istenecektir. Hakkında yanlış bilgi beyan ettiği fark edilen adayların İş Bankası 2020 personel alımı kapsamında açılan hiçbir pozisyona başvurmasına izin verilmeyecektir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *