«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Vakıf Katılım Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Açma

Vakıf Katılım Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Açma

vakifkatilim Döviz Dönüşümlü TL Katılım hesabı

Vakıf Katılım Kur Korumalı TL Katılma Hesabı

Kamu bankası olan Vakıf Katılım kur korumalı TL katılma hesabı ile bütün vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Bütün banka ve bankacılık işlemlerini en cuzi oranlarda gerçekleştiren Vakıf Katılım kur korumalı TL katılım hesabı ile söz konusu hususta önde gelen bankalardan birisi olmaktadır. Vakıf Katılım kur korumalı TL katılma hesabı nedir, Kur korumalı TL katılma Hesabı nasıl açılır, kur korumalı TL katılma hesabı özellikleri ve avantajları hakkındaki bilgiler haberimizin içerisinde bulunmaktadır.

Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Nedir

Döviz kurlarında yaşanan inişli çıkışlı değişikliklere karşı tasarruflarınızı koruma altına alan banka hesabı olarak tanımlamak mümkündür. Dolar, Euro gibi diğer döviz kurlarıda, dahil olmak üzere bu yatırımcıları Türk Lirasına yatırım yapılmasını teşvik etmektedir. Kur Korumalı TL Katılım hesabı ile sizlerde tasarruf ve birikimlerinizi koruma altına alabilirsiniz. Döviz kurlarında yaşanan ani değişiklikler TL’ de değer kaybına neden olmuştur. Türk Lirasının hak ettiği değeri kazanması için T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından desteklenerek yatırımcı vatandaşlarımızın birikimlerinin TL’ye dönüştürülmesi ve tasarruf sahiplerinin tasarruflarını korumak amacı ile hizmete sunulan banka hesabı olmaktadır.

Vakıf Katılım Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Özellikleri

Kur Korumalı Katılma hesabı açmak isteyen gerçek kişilerin 20 Aralık 2021 tarihinde Vakıf Katılım Bankasında Döviz hesabı bulunması gerekmektedir.

Kur Korumalı Katılma hesabından Yurt içi yerleşik Tüzel kişiler faydalanmaktadır.

Vakıf Katılım Kur Korumalı TL Katılım hesabı açmak isteyen yerleşik tüzel kişilerin 31 Aralık 2021 tarihinde banka hesabında Döviz tasarrufu bulunması gerekmektedir.

TL katılma hesabı 90/10 kar paylaşım havuzundan faydalanmaktadır.

Yurt içi yerleşik gerçek kişiler için TL Katılma hesabı 3 ay, 6 ay ve 12 ay vade ile açılabilir.

Yurt içi tüzel kişiler için ise 6 ay ve 12 ay vadelerde açılır.

Kur Koumalı TL Katılma Hesabında spotaj oranı sıfır (0) olmaktadır.

Hesap açma alt limiti 250 TL olarak belirtilmiştir.

Kısmi çekim işlemi yapılamaz ve vade süresi boyunca hesaba para eklenemez.

Katılma hesaplarında vadeden önce hesabın kapatılması durumunda TL katılma hesabının kapatıldığı tarihte saat 11:00’de T.C.M.B’ tarafından açıklanan Döviz kurunun dönüşüm kurundan yüksek olması durumunda Merkez Bankasınca kur farkına ilişkin ödeme yapılmamaktadır. Hesap sahibine anapara nemalandırılır.

Kur Korumalı TL Katılma hesabının kapatıldığı tarihte saat 11:00’de T.C. Merkez Bankası tarafından belirlenen döviz kurunun dönüşüm kurundan düşük olması halinde ise Kur Korumalı TL Katılma hesabının vadeden önce kapatıldığı tarihte saat 11:00′ de Merkez Bankasınca açıklanan alış kurundan hesap bakiyesi güncellenir. Eğer vadeden önce hesapta kamapa yapılırsa, döviz kurlarında yaşanacak düşüşe bağlı olarak birikim sahibinin anaparasında düşüş yaşanabilmektedir.

Kur Korumalı TL Katılma hesap açılışı için saat aralığı kısıtı olmamaktadır.

TL Katılma hesabı vadesinde yenilenmeyecek ve vade sonu olan bitiş tarihinde kapatılacaktır.

Söz konusu olan TL Katılma hesabında, kar paylaşım oranı üzerinden sadece kar payı getirisi alınır.

Kur Korumalı TL Katılma Hesabı Nasıl Açılır

Kur Korumalı TL Katılma hesabı Vakıf Katılım Bankasının bütün şubelerinden açılır. Vakıf Katılım Bankası şubesinden Kur Korumalı TL Katılım hesabı açmak isteyen tasarruf sahiplerinin bankanın en yakın şubesine giderek hesap açtırması ve hesap hakkında detaylı bilgiler alması yatırımcı için çok faydalı olmaktadır. Kur Korumalı TL Katılım hesabını bankanın bütün dijital kanallarından açmanız mümkün olmaktadır. Vakıf katılım internet bankacılığı ile Vakıf katılım mobil şubeden Kur Korumalı TL Katılım hesabınızı kolaylıkla açabilirsiniz.

Kur Korumalı TL Katılım Hesabı Mobil Şubeden Nasıl Açılır

Kur korumalı TL katılım hesabını vakıf katılım mobil şubeden açmak isteyen tasarruf sahibinin öncelikle mobil bankacılığı akıllı telefonuna indirmesi gerekmektedir. Daha sonra Vakıf Katılım Bankası Mobil bankacılık şifresi almalısınız. Mobil bankacılık şifresini aldıktan sonra mobil bankacılığa giriş yaparak hesap açma türlerinden Kur Korumalı TL Katılım hesabını seçmeniz gerekmektedir. Menüyü takip ederek hesabınızı kolaylıkla açabilirsiniz.

İnternet Bankacılığı Üzerinden Kur Korumalı TL Katılım Hesabı Nasıl Açılır

İnternet bankacılığı üzerinden hesap açmak isteyen yatırım sahibi internet olan bütün ortamlardan hesabını açabilir. Bunun için öncelikle Vakıf Katılım internet bankacılığı hesabı açmalısınız. Sonraki işleminiz ise Vakıf Katılım İnternet Bankacılığı Şifresi almaktır. İnternet bankacılığı şifresini aldıktan sonra internet bankacılığına giriş yapın. Hesap açma menüsünden Kur Korumalı TL Katılım hesabı, Döviz Dönüşümlü TL Katılım hesabını seçin. Hesap açma işlemlerini takip ederek hesabınızı rahatlıkla açabilirsiniz.

Vakıf Katılım İnternet Bankacılığı Şifre Alma URL: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/vakif-katilim-internet-bankaciligi-sifre-alma/.html

Vakıf Katılım Müşteri Hizmetleri

Kur Korumalı TL Katılım hesabı açma ve Vakıf Katılım Dövizden TL’ye Kur korumalı TL katılma hesabı açma işlemleri hususunda çok daha detaylı bilgileri bankanın müşteri hizmetlerini arayarak müşteri temsilcilerinden öğrenmek için; Vakıf Katılım Müşteri Hizmetleri İletişim numarası URL : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/vakif-katilim-iletisim-hatti-444-44-77/.html

Dövizden TL’ye Kur Korumalı TL katılma hesabı hakkında bilgi almak için bankanın resmi web sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Vakıf Katılım Kur Korumalı TL Katılım hesabı resmi web sayfacı için URL: https://www.vakifkatilim.com.tr/tr/bireysel/hesaplar/kur-korumali-tl-katilma-hesabi

 

 

 

 

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.