«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. TEB Mevduat Faizleri 2020

TEB Mevduat Faizleri 2020

TEB emekli

Türkiye Ekonomi Bankası Mevduat Faizleri 2020

TEB Bankası mevduat ürünlerinde vadeli mevduat ve vadesiz mevduat ürünleri olarak iki aşamalı sistemi müşterilerine sunmaktadır. Bu durumda dikkat edilmesi gereken birikim hesabı mı yoksa TEB bankacılık işlemlerinin gerçekleştirileceği kapsamlı bir hesap mı olduğu ile alakalı sistem olmalıdır. TEB Mevduat faiz oranları 2020 başlıklı yazımızda TEB Bankasının birikim hesabı için sunmuş olduğu ayrıcalıklı mevduat ürünlerine ve bu ürünlerin de faiz oranlarına değinilmiştir. Bu sayede parasını TEB Bankasında değerlendirmek isteyen her müşteri için hem diğer bankalar ilke kıyaslama imkanı hem de TEB Bankasının kendi içerisinde mevduat ürünlerinin faiz imkanlarını kıyaslamasını sunmaktadır. Sizler de TEB güncel mevduat faiz oranları 2020 başlıklı yazımızda TEB Bankası’ nın müşterileri için sunmuş olduğu avantajlı fırsatlara bir göz atabilirsiniz.

TEB Mevduat Faiz Ürünleri 2020

TEB mevduat vadeli faiz ürünleri TL hesabı, USD hesabı ve EURO hesabı olmak üzere i. Farklı şekilde TEB müşterisine sunulmaktadır. Bu ürünlerin her birinin kendi içinde farklı vade oranı ve faiz oranı bulunmaktadır. Yatırılan miktara ve para birimine uygun şekilde değişik faiz oranları ile birlikte şekillenen mevduat ürünleri için kendiniz için en kazançlı olan belirleyebilir ve sizler de TEB müşterisi olabilirsiniz. 2020 yılı ile birlikte TEB Bankası da kendi mevduat ürünlerini ve bu ürünlerin farklı faiz oranlarını açıkça listelemiştir.

TEB mevduat ürünlerinin üç aşamalı şekilde sunulması ön planda bulunan ve piyasaların şekillendirmiş olduğu para birimleri ile açılmış olan hesaplardan kaynaklıdır. Buna bağlı olarak TEB bankasının en ideal yatırım araçları arasında altın hesabı da mevduat ürünü olarak sunulmaktadır.

TEB Mevduat Faiz Oranları Hesaplama 2020

TEB mevduat faiz oranları incelendiği zaman TL hesabı en karlı ve en yüksek faiz imkanı yaratan bir hesap olarak karşımıza çıkmaktadır.  7 günden başlayan vade imkanı ile birlikte 1 yıla kadar olan süreçte kademeli şekilde artan bir oran farkı bulundurmaktadır. Bu sayede de mevduat oranlarının faiz imkanlarında artış sağlanmıştır. %5 oranı ile % 9 oranı arasında değişen bir TEB TL mevduat faiz oranı bulunmaktadır.

TEB vadeli mevduat hesabında USD hesabı olarak incelediğimiz zaman haftalık şekilde kademeli artışlar ile birlikte sunulan maksimum 181 – 212 gün aralığında bulunan bir vade imkanı ile birlikte % 0,30 ile % 1, 50 aralığında sunulan faiz oranı bulunmaktadır.

TEB Euro vadeli mevduat ürünün 2020 yılı faiz oranı incelendiğinde ise, %0,5 ile %0,10 aralığında sabit olarak sunulan ve vade farkına bağlı kademeli 0,5 ve 0,10 şeklinde iki aşamalı artış gösteren bir oran bulunmaktadır.

Yukarıdaki en düşük ve en yüksek faiz aralığı göz önüne alındığında ve bunlara vade farkı ile bankaların devlet vergilendirmeleri de eklendiği zaman, en karlı olan işlemi TEB müşterisi kendisine uygun şekilde bulacak ve buna bağlı vadeli hesap oluşturacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *