«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Halkbank Bireysel Emeklilik İptal Etme

Halkbank Bireysel Emeklilik İptal Etme

Halkbank emekli

Halkbank Bireysel Emeklilik İptali Nasıl Yapılır

Rahat bir emeklilik döneminiz için maaşınızdan belirli bir kesinti ile birikim yapabilirsiniz.Bu kesintiler ile emeklilik döneminizi standartlınızı düşürmeden geçirebilirsiniz. Halk Bankasında 56 yaşını doldurmuş ve aynı kurumda 10 yıl ve üzeri kalmış kişiler bireysel emeklilik sistemi oluşturabilirsiniz.

Halk Bankası Mobil Uygulama ile BES İptali

Halkbank Bireysel emeklilik iptal etme işlemlerinin en kolay yolu mobil uygulama ile bireysel emeklilik iptali olmaktadır. Uygulamayı Google Play Store’ dan ve AppStore’ dan ‘Halk Mobil ‘adıyla ücretsiz indirebilirsiniz. Halk mobil uygulamasını T.C. kimlik numaranızla ve şifre ile giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan hesap menünüzdeki ‘Halk Emeklilik ‘menüsünü seçmelisiniz. İsterseniz kendinize özel menü sırasını kişiselleştirebilirsiniz. Bireysel emeklilik sisteminizin iptali ile toplu paranızı alabilirsiniz. Devlet katkı payları ve Halk Bankasının uyguladığı avantajlar kesintiye uğratılır.

Halk Bankası İnternet Bankacılığı ile BES İptali

Halk Bank bireysel emeklilik iptal etmek için Halkbank internet bankacılığı yöntemide bireysel emeklilik iptal etme işlemini kolaylaştırmaktadır. İnternet bankacılığı hizmetinden yararlanmak için www.halkbankasi.com.tr adresine giriş yapmalısınız. Bireysel girişten farklı olarak bireysel emeklilik girişinden giriş yapmalısınız. Bireysel emeklilik girişinizi müşteri numaranızla ve cep telefon numaranızla giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra profil kısmından kişisel bilgilerinizi güncellemelisiniz. Özellikle cep telefon numaranızın güncel olmasına dikkat etmelisiniz. Giriş yaptıktan sonra Halk Emeklilik Sisteminizi ekranın sol altta bulunan cayma talebini doldurmalısınız. İnternet üzerinden bireysel emekliliğe başvurduysanız form üzerindeki ‘Şube Adı ve Şube Kodu’ nu boş bırakmalısınız. Formunuzu doldurduktan sonra cep telefonunuza gönderilen kod ile formunuzu onaylayabilirsiniz.

Halk Bank Çağrı Merkezi ile BES İptali

Halkbank BES iptal etmek için bir başka husus ise Halkbank çağrı merkezini arayarak yapılmaktadır. Halk bankası 0 850 222 04 00 numara ile çağrı merkezine bağlanabilirsiniz. Halk Bankası çağrı merkezine bağlandıktan sonra ‘Bireysel Emeklilik Sistemi’ bölümünü tuşlamalısınız. Halk Bankası müşteri temsilcinize bağlandıktan sonra bireysel emeklilik sisteminizi iptal edebilirsiniz. Bireysel emeklilik sisteminizi 6 yıla varmadan iptal etmek istiyorsanız yüzde 5 kesinti uygulandıktan sonra alabilirsiniz. Eğer bireysel emeklilik sisteminizde 6 ve 10 yıl arasında kaldıysanız ana paranızdan yüzde 2,5 kesinti uygulandıktan sonra alabilirsiniz.

Halk Bankası SMS Aracılığı ile BES İptali

Halkbank Bireysel emeklilik iptal etme işlemlerinden biriside SMS yolu ile yapılmaktadır. Halk Bank bireysel emekliliğininizi SMS yolu ile iptal etmek için bazı adımları izlemelisiniz. Öncelikle ‘Ayrılma’ yazıp boşluk bırakarak T.C. kimlik numaranızı ve doğum tarihinizi yazmalısınız. Yazdığınız mesajı 2560’ a göndermelisiniz. Bireysel emeklilik cayma mesajınızı gönderdikten sonra kısa sürede bilgilendirme mesajlı alacaksanız. Bilgilendirme mesajınızı aldıktan sonra hala ayrılmak istiyorsanız ‘Evet’ yazmalısınız. Ayrılığınız onaylandığı takdirden bir yıl içerisinde Halk Bankası bireysel emekliliğinize geri dönebilirsiniz. 1 yıldan sonra tekrardan bireysel emeklilik sistemine kaydolmak istiyorsanız Halk Bankası şubelerine gitmelisiniz. Bireysel emekliliğinize sözleşmelerinizdeki yıllara göre paranızdaki kesintiye uğratılacaktır. Paranız 10 iş günü içerisinde Halk Bankası hesabınıza yatırılacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *