«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. TEB BANKASI BES İPTALİ

TEB BANKASI BES İPTALİ

TEB emekli

TEB Bireysel Emeklilik İptal Etme İşlemleri

Açtığınız TEB bireysel emeklilik sisteminizi istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. TEB Bankası bireysel emeklilik iptaliniz halinde devlet katkı payını alamazsınız. TEB Bankası bireysel emeklilik sisteminizi belirli yöntemlerle iptal edebilirsiniz. Öncelikle size en yakın TEB Banka şubelerine giderek bireysel emekliliğinizi iptal talebinde bulunabilirsiniz. Şubelere gitmeyi yorucu buluyorsanız internet üzerinden ve çağrı merkezi ile aynı işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

TEB Bankası Telefon ile BES İptali

Türkiye Ekonomi Bankası bireysel emeklilik iptal etme işlemlerinin en başında Telefon aracılığı ile olan BES iptali gelmektedir. Bireysel emekliliğinizi telefon bankacılığı adı altında iki yoldan iptal edebilirsiniz. BNP Baripas Cardif tarafından yönetildiği için 444 43 23’ü arayabilirsiniz. Baripas Cardif müşteri temsilcinize TEB bireysel emeklilik sözleşmenizin iptalini isteyebilirsiniz.

TEB Bankası çağrı merkezine bağlanmak istiyorsanız 0 850 200 0 666’ yı aramalısınız. Yoğunluğa göre çok beklemeden direk 4’ ü tuşlayarak işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz. İki farklı telefon bankacılık hizmetine 7 gün 24 saat boyunca ulaşabilirsiniz. Neden iptal ettiğinizi anlaşılır bir biçimde ifade etmelisiniz. TEB bireysel emeklilik iptaliniz onaylandıktan 10 iş günü içerisinde hesabınıza para yatırılacaktır.

TEB Bankası Şubeler Aracılığı ile BES İptali

TEB Bankası yurt içinde 472 şubesi ile hizmet vermektedir. Bu şubelerden herhangi birine giderek bireysel emekliliğinizi iptal edebilirsiniz. TEB Bankalarına giderken bazı belgeleri yanınıza almalısınız. Güncel gereken belgeleri www.tebbankasi.com.tr adresinden öğrenebilirsiniz. Şubelerdeki müşteri temsilcinize bireysel emekliliğiniz hakkında şikayetlerinizi dile getirmelisiniz. Müşteri temsilcinizin size verdiği iptal formunuzu doğru bir şekilde doldurmalısınız. Bireysel emeklilik iptal formunuz ve nüfuz cüzdanınızın fotokopisi ile sisteminizi iptal edebilirsiniz. Bunlardan ayrı olarak bireysel emekliliğinize sisteminize dair ‘Sözleşmeden Ayrılma’ dilekçesi yazmalısınız. Bu işlemleri yaparken herhangi bir işletim ücreti ödemezsiniz. TEB emekliliğinizin iptali halinde ana paranız 1 hafta içerisinde geri iade edilecektir.

TEB Bankası İnternet Bankacılığı ile BES iptali

Bireysel emeklilik sisteminizin iptalinizi hızlandırmak istiyorsanız TEB internet bankacılığı hizmetinden yararlanabilirsiniz. TEB internet bankacılığı hizmetiniz için internet bankacılığı şifresi almalısınız. Şifreyi çağrı merkezinden ve SMS yolu ile kolayca alabilirsiniz. TEB Çağrı merkezine bağlanmak için 0 850 200 0 666’ ı aramalısınız. Sırasıyla 4 ve 3 rakamını tuşlamalısınız. SMS yolu ile şifre edinmek istiyorsanız 5263‘e ‘SIFRE’ yazmalısınız. Aldığınız tek kullanımlık şifreyi site içerisinde bulunan ‘Ayarlar’ bölümünden değiştirmelisiniz. Banka tarafından verilen şifre ile iptal sözleşmelerini onaylayamazsınız. Resmi internet adresine bireysel giriş yaptıktan sonra ‘TEB Emeklilik’ sayfasını açmalısınız. Sayfanın en alt sol tarafta bulunan ‘TEB Bireysel Emeklilik İptali’ sözleşmesini doldurup onaylamalısınız. Onayladıktan sonra yeni açılan sayfada size iade edilecek tutarı görebilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *