«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. İş Bankası Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Açma

İş Bankası Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Açma

İş Bankası Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Açma

İş Bankası Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Açma

Hazine ve Maliye Bakanlığı desteği ve güvencesiyle bütün bankalar Kur korumalı TL Vadeli mevduat hesabı açma işlemlerini gerçekleştirmektedir. Söz konusu hususta İş Bankası kur korumalı TL mevduat hesaplarına katkıda bulunarak müşteri memnuniyetini her zaman olduğu gibi ön planda tutmaktadır. Sizlerde İş bankası kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı açmak için başvuru yapmak isteyebilirsiniz. Kur Korumalı TL Mevduat nedir, İş bankası Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl açılır ve İş bankası kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı özelliklerini haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

İş Bankası Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nedir?

İş bankası Kur korumalı TL Vadeli mevduat hesabı son zamanların en çok rağbet gören banka hesabı olarak gündeme gelmektedir. Kur korumalı TL vadeli mevduat ile altın, döviz ve Türk Lirası yatırımlarınızı İş Bankası’nın müşterilerine sunduğu yüksek faiz oranlarıyla değerlendirerek yüksek mevduat faizi oranlarından faydalana bilirsiniz. Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı yapmış olduğunuz birikimleri döviz kuru endeksli yükseliş ve düşüşlere karşı koruyan mevduat ürünüdür. Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı Hazine ve Maliye Bakanlığının güvencesi ve desteği ile Türk Lirasının değer kaybını önlemek ve Türk Lirasına değer katmak amacı ile gündeme gelerek en fazla ilgi gören mevduat ürünü olmuştur. İş bankası kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı açarak sizlerde birikimlerinizi değerlendire bilirsiniz.

İş Bankası Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Özellikleri

İş Bankası Kur Korumalı TL vadeli mevduat hesabı yurt içi yerleşik olan gerçek kişilere ve tasarruf gurubuna açılabilmektedir.

TL vadeli mevduat 92/181/365 ve 366 gün olarak açılmaktadır.

Kur korumalı TL vadeli banka hesabında TCMB’nin EUR/USD/GBP alış kuru arasında oluşacak kur oranı değişimi dikkate alınır.

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabında Döviz kuru EUR/USD/GBP olarak endekslenir ve tercih yatırımcı tarafından belirlenerek hesap açılışı yapılır.

Vade gününden önce para çekme işlemi olmayacaktır. Para çekme işlemi olduğu takdirde vade bozulmuş olacaktır.

Vadenin bozulduğu gün paranız vadesiz hesabınıza nemalandırılır.

Kur Korumalı mevduat hesabının asgari limiti 1.000 TL olmaktadır.

İş bankası kur korumalı TL vadeli mevduat hesabında Türk Lirası dışında ödeme yapmamaktadır. Bu hesaplarda ödeme şekli bütün bankalarca TL olarak yapılır.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı açılırken hesabın açılışında yapılan yatırımınız, Döviz kuru EUR/USD/GBP olarak endekslenir ve döviz cinsi yatırımcının tercihi ile belirlenir.

Kur Korumalı mevduat hesabında hesap açılışı yapılırken hesabın açılış ve bitiş tarihleri olarak TCMB’nin saat 11:00’de açıkladığı EUR/USD/GBP döviz kurları esas alınır.

Müşterek hesap açılabilmektedir. Müşterek hesabın açılması için gerekli paydaş evraklarının noksansız olarak bulundurmak gerekmektedir.

Kur korumalı TL mevduat hesaplarında vade tahakkuku gerçekleşirse hesap otomatik olarak kapatılır.

TL Vadeli Mevduat Hesabı kapatıldıktan sonra tekrar vade uzatımı yapmanız mümkün değildir.

Hesaptan kesinlikle kısmi çekim işlemleri yapılamaz.

Gelir vergisi uygulanmaz, Stopaj oranı sıfır (0) olarak uygulanır.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

İş bankası kur korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı İş Bankasının bütün şubelerinden açılır. Ayrıca İş bankası internet bankacılığı ve İş Bankası Mobil şubeden açılabilir. Fakat Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabını Altın cinsinden olan mevduat birikiminin TL’ye dönüştürülmesi ile açılan hesaplar ve müşterek açılacak hesaplar için mutlak İş Bankası şubelerine gitmeniz gerekmektedir.

Mobil Bankacılık İle Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Açma

İş bankası Kur Korumalı TL Vadeli mevduat Hesap Açma işlemlerinizi İşbank Mobil üzerinden yapılabilmektedir. Söz konusu olan kur korumalı TL vadeli hesap açma işlemlerinizi yapmanız için İş Bank mobili akıllı telefonlarınıza indirmeniz gerekiyor. Sonraki işlem ise iş bank mobil bankacılık şifresi almaktır. İş bank mobil bankacılık şifrenizi aldıktan sonra mobil şubeye girerek kur korumalı TL vadeli mevduat hesabını açabilirsiniz.

İş Bankası Mobil Bankacılık Şifre Alma URL: https://www.isbank.com.tr/iscep

İnternet Bankacılığı İle Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Açma

İşbank İnternet Bankacılığını kullanarak Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı açmanız mümkün olmaktadır. İnternet bankacılığı üzerinden İş Bankası kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı açmak için öncelikle İşbank internet bankacılığı şifresini almalısınız. İşbank İnternet bankacılığı şifresini aldıktan sonra internet bankacılığına giriş yapmalısınız. Daha sonra menüleri takip ederek hesap açma işlemlerine gelmeniz gerekiyor. Bu kısımdan kur korumalı TL vadeli mevduat kısmına giriş yaparak hesabınızı açabilirsiniz.

İnternet Bankacılığı Hesabı Açma URL : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/is-bankasi-internet-subesi-sifresi-nasil-alinir/.html

İşbank Müşteri Hizmetleri İletişim Hattı

İşbank Kur korumalı TL Vadeli mevduat hesabı açma işlemleri hakkında çok daha detaylı bilgiler almak için İş bankası müşteri hizmetleri iletişim hattını aramalısınız. Müşteri temsilcisi sizleri bütün ayrıntıları ile bilgilendirecektir.

İş Bankası Müşteri Hizmetleri iletişim Hattı URL : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/is-bankasi-musteri-hizmetleri-444-02-02/.html

İş bankası kur korumalı TL Vadeli Mevduat Hesaplama

İş bankası kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı açtıktan sonra mevduat hesaplarına göre, kur getirisinin faiz getirisinden yüksek olması, kur getirisinin faiz getirisinden düşük olması, vade sonundaki kurun vade başlangıcındaki kurdan düşük olması durumunda ve vade bitiş tarihinden önce kapama-kur düşüşü olması halindeki örnek tablolar için aşağıdaki URL’ ye tıklayınız.

İş Bankası kur korumalı TL Vadeli mevduat hesabına ait örnek tablo URL: https://www.isbank.com.tr/kur-korumali-vadeli-tl-hesap

 

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.