«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. İş Bankası İnternet Şubesi Şifresi Nasıl Alınır

İş Bankası İnternet Şubesi Şifresi Nasıl Alınır

is-bankasi-internet-sifresi-nasil-alinir

İş Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Alma İşlemleri

İş Bankası internet Şubesi, hızlı işlemler ve anında yararlanabileceğiniz fırsatlar için kullanımı en ideal internet bankacılığıdır. Bu sayede sizler şubeye gitmeden ve ATMlerde sıra beklemeden hızlı bir şekilde bankacılık işlemlerinizi halledebilirsiniz. İş Bankası’ nın bireysel ya da ticari müşteri olarak iki farklı seçenekte sunmuş olduğu imkanlar dahilinde internet şubesine giriş yapmak ve bankacılık işlemlerinizi anında halletmek oldukça konforlu bir duruma gelebilmektedir.  İş Bankası İnternet Bankacılığını ya da İş Bankası Mobil Bankacılık işlemlerini kullanabilmeniz için İş Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Alma yapmanız gerekmektedir. Şifre alım işlemleri İş Bankası hesabı açtıktan sonra hemen yapılabilmektedir. Bunun için ekstra bir müracaat etmeye gerek yoktur. Sizin mevcut bankada İş Bankası hesabınız oluştuktan sonra otomatik olarak internet şubesinde ve mobil bankacılık uygulamasında da aynı hesabınız tanınmış olmaktadır. Bu sayede sizin mevcut hesabınıza internet bankacılığını kullanarak giriş yapmanız için sadece İş Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Alma işlemi yapmanıza ihtiyaç vardır.

İş Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Alma Nasıl Yapılır?

İş bankası kullanıcıları şifrelerini kaybettiklerinde ya da ilk defa şifre almak istedikleri zaman İş Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Alma Nasıl Yapılır? konulu başlık altında arama yapmaktadırlar. Bu nedenle İş Bankası İnternet Bankacılığı kullanıcılarına özel olarak şifre almalarına yardımcı İş Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Alma Nasıl Yapılır? konusunda makale hazırladık. Bu sayede şifre kaybı yaşayan kişiler hızlı ve pratik şekilde İş Bankası resmi sitesine giriş yaparak ilgili adımları takip ettiği takdirde şifre işlemlerini başarılı şekilde tamamlayacaktır.

İş Bankası İnternet Şubesi Şifre Alma

İş Bankası İnternet Şubesi Şifre Alma yöntemini kullanarak şifrenizi oluşturduğunuz zaman, para transferi, her alanda yapılacak ödeme işlemleri, mevduat hesaplarınızda yapılacak yatırım işlemlerinizi kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu sayede şubeye ya da ATM ye kadar giderek yorulmanıza gerek kalmaz.

İş Bankası İnternet Şubesi Şifre Alma işlemleri için öncelikli olarak İş Bankası’ nın resmi internet sitesine girmeniz gerekmektedir. İş Bankası İnternet Şubesi şifresi, internet bankacılığında ve mobil bankacılıkta kullanılması gereken kişilerin bir defaya mahsus olarak oluşturdukları 6 haneli şifrelidir. Bu 6 haneli şifrenin sadece rakamlardan oluşması gerekmektedir. İş Bankası İnternet Şubesine giriş yaptırdığınızda ya da cep telefonu, tablet gibi dijital cihazlarınıza İş Cep uygulaması indirdiğinizde, TC kimlik numarası veya hesap numarasının yanında sisteme giriş yapmak için bu oluşturduğunuz 6 haneli İş Bankası şifresi istenmektedir. Bu şifrenin de girilmesinin ardından cep telefonunuza hesabınıza giriş yapıldığını onaylayan tek kullanımlık şifre gönderilmektedir. Bu tel kullanımlık şifre tamamen ücretsiz olup, kişinin banka hesabı güvenliğini sağlamak amacıyla oluşturulmuştur.

İş Bankası İnternet Şubesi Şifre Alma işlemini ilk kez gerçekleştirecekler için şifre almanın adımları aşağıda belirtilmiştir.

  • İş bankası resmi internet sayfasına giriş yapın ve ana ekranda beliren sağ üst köşede yer alan İnternet Şubesi ibaresinin altında küçük puntolar ile yer alan Anında Şifre bölümünü seçin.
  • Anında Şifre sayfası ile sizlere İş Bankası İnternet Şubesi Şifre Alma işlemi için yeni bir bölüm açılacaktır. Bu açılan yeni sayfada hesabınızın bireysel mi yoksa ticari mi olduğunu seçmeniz ve ona göre işlem adımlarını takip etmeniz gerekmektedir.
  • İşlem adımları Müşteri Numarasını ya da TC kimlik numaranızı yazmanız gerekmektedir. Cep telefonu numarasını başında sıfır olmadan yazmanız gerekmektedir. Doğrulama kodunu girerek adımlara devam etmeniz gerekmektedir.
  • Bankada kayıtlı olan cep telefonu numarası ile sisteme giriş yaptığınız cep telefonu numarası uyumluluk gösterdiği takdirde cep telefonunuza tek kullanımlık bir onay kodu gelecektir. Bu onay kodunun 120 saniye içerisinde sisteme giriş yapılması gerekmektedir.Ardından yeni açılan sayfa adımında kart bilgileri istenmektedir. Kart bilgilerini giriş yaptıktan sonra sistem size 6 haneli olarak sadece rakamlardan oluşan şifre oluşturmanızı söyleyecektir. Şifrenizi belirledikten sonra anında ana sayfaya dönüş yaparak, İş Bankası İnternet Bankacılığı kısmından müşteri numaranız ve şifreniz ile giriş yapmanız mümkündür.

Günümüzde herkesin birden fazla bankada hesabı ve kredi kartı bulunmaktadır. Dolayısıyla birden fazla da müşteri numarası bulunmaktadır. Her zaman müşteri numaralarımızı ezbere bilemeyebiliriz, kartlarımız da yanımızda olmayabilir. Bunun için İş Bankası diğer çoğu banka gibi kullanıcılarına kolaylık olması açısından İş Bankası Müşteri Numarası yerine TC kimlik numarası yazımını da kabul etmektedir. Bu sayede şifre alım işlemlerini gerçekleştirdikten sonra anında sisteme giriş yaparak İş Bankası İnternet Bankacılığı keyfini çıkarabilirsiniz.

İş Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Yenileme

İş Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Yenileme işlemleri, şifreyi bir kez aldıktan sonra tekrar yenileme ihtiyacı hissettiğiniz durumlarda yapılmaktadır. İş Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Yenileme işlemi çeşitli amaçlarla yapılabilmektedir. Şifre unutulduğunda ya da şifre bloke olduğunda yeniden şifre alınabilmektedir. Bununla birlikte kişi şifresini kendisi unutmasa da İş Bankası’ nın oluşturmuş olduğu güvenlik duvarı gereğince belirli periyot aralıklarında İş Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Yenileme talep etmektedir. 3 ay, 6 ay ve 9 ay olmak üzere iş Bankası müşterinin önceden belirleyeceği periyot dahilinde şifre yenileme talebi oluşturulmaktadır. Bu zaman dilimine ayrılan süre dolduğunda İş Bankası İnternet Şifresi kendi kendine bloke olur. Bu işlemin belirli periyotlarla yenilenmesi gerekmektedir.

Bu işlem için şubeye gitmenize gerek yoktur. Sadece İş Bankası internet sitesine giriş yapmanız yeterlidir.  Giriş yapmak istediğiniz bireysel ya da ticari bölümü seçersiniz. Sitenin sizi yönlendirmiş olduğu sayfada “Şifrem Yok / Unuttum” ifadesi yer almaktadır. Buraya tıkladığınız zaman karşınıza gelecek olan adımları takip ederek yeni şifre oluşturma işlemini bir dakikadan daha az sürede yapabilirsiniz. Eğer şifre oluşturma periyot dönemine takıldıysanız ve şifreniz kendi kendine bloke olduysa, sisteme giriş yapmak istediğinizde karşınıza mevcut şifrenizin süresi dolduğuna dair bir ekran gelecektir. Hemen o anda yeni şifre oluşturmanız sistem tarafından istenecektir. Böylece bu şifre yenileme talebini de kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.

İş Bankası İnternet Bankacılığı Şifre Yenileme işlemlerinde kullanıcıların bilmesi gereken en önemli konu; belirlenen şifrenin son 3 ay içerisinde gerçekleşen eski şifre ile aynı olmamasıdır. Sistem eski şifreyi de tuttuğu için, eski şifrenin aynısını ya da art arda sıralanmış aynı rakamı şifre olarak kabul etmemektedir. Kullanıcıların her şifre oluşturma sırasında özgün olması istenmektedir.

 

İş Bankası Mobil Bankacılık Ücretleri

İş Bankası Mobil Bankacılık işlemleri, tablet ya da telefonlara indirilen uygulamalardan oluşmaktadır. İndirme yöntemi ile yapılan bu uygulamalarda İş Bankası Mobil Bankacılık Ücretleri kapsamında incelendiği zaman, indirmelerin ve uygulamayı kullanma aşamalarının tamamen ücretsiz olduğu görülmektedir.  Bunun dışında uygulama işlemleri içerisinde yer alan havale ve havale yolu ile yapılan çeşitli mercilere para transferleri de ücretsiz olmaktadır. EFT işlemlerinde 2019 yılı Ocak ayı itibariyle, erken EFT ler  5 TL; geç EFT ler de 7.40 TL olarak ücretlendirilmiştir. İş Bankası Mobil Bankacılık üzerinden çeşitli kanallara ödeme yapılmaktadır. Şans oyunları ve yasal bahis sitelerine 100 TL. ye kadar yapılan gönderimler 3 TL ile ücretlendirilmiştir. 100 TL. den yukarıda şans oyunları hesabınıza para gönderimi yapmak ücretsizdir. Ayrıca İş Bankası Mobil Bankacılık kullanımında, İş Bankası’ nın sizlere uygun şartlarda özel kampanya ve fırsatları da bulunmaktadır. Bu kampanyalardan yararlanabilmek adına İş Bankası Mobil Bankacılık Hizmetlerini takip etmenizi tavsiye ederiz.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *