«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Vakıfbank Online Alışveriş Açma Kapama

Vakıfbank Online Alışveriş Açma Kapama

vakifbank açma kapama

Vakıfbank Online Alışveriş Açma Kapama/ Vakıfbank Kartı İnternet Alışverişine Açma Kapama

Vakıfbank, müşterilerine birçok farklı kart seçeneği sunan ve tüm bankacılık işlemleri ile ilgili 7 gün 24 saat destek veren bankalardan biridir. Vakıfbank, mobil bankacılık uygulaması sayesinde pek çok işlemi, uygulama üzerinden mobil bankacılığı kullanarak gerçekleştirmenize yardımcı oluyor.

Bu sayede telefon bankacılığı gibi işlemler ile uğraşmadan, tıpkı bir sosyal medya kullanır gibi işlemlerinizi eğlenceli ve kolay bir yöntem ile halledebiliyorsunuz. Eğer Vakıfbank müşterisiyseniz, Vakıfbank mobil bankacılık uygulamasını, uygulama mağazanızdan indirmeniz, birçok bankacılık işlemi konusunda size yardımcı olacaktır.

Vakıfbank Kartı İle İnternet Alışverişi Güvenli Mi?

İnternet üzerinden yapılan alışveriş ve ödeme işlemleri giderek yaygınlaşıyor ve fiziki olarak alışveriş yapabileceğiniz mağazalara oranla online mağazalar çok daha uygun fiyat sunuyor. İşte bu sayede, insanların büyük bir kısmı, alışveriş işlerini online olarak gerçekleştiriyor.

Online alışverişin yayılmasıyla birlikte çeşitli dolandırıcılıklar da türedi. Tüm bunlara karşı bankalar da müşterilerini korumak adına çeşitli güvenlik önlemi almaya başladı. Bir çok banka, 3D secure gibi sistemler ile müşterinin yapacağı alışverişlerde, telefonuna gidecek olan onay kodu SMSi sayesinde, yaptığı işlemi, farkında olarak yapmasını sağlıyor.

Online alışveriş konusunda yaşanan sorunlar artmaya başlayınca çıkarılan bir yasa ile birlikte artık banka müşterileri, kartlarını online alışverişlerde kullanabilmek için bankalarına bu işlem için onay vermeleri gerekli kılındı. Bu onayı sadece fiziki bir şekilde gerçekleştirmek konusunda zorunlu tutulmayan banka müşterileri, bu işlemleri, mobil bankacılık, telefon bankacılığı, internet bankacılığı ve şubeye giderek yapabiliyor.

Mobil Bankacılık İle Online Alışveriş Açma Ve Onay Verme

Vakıfbank mobil bankacılık uygulaması ile kartınızı Vakıfbank online alışverişe açma işlemini, birkaç tıklama ile gerçekleştirebilirsiniz. Eğer Vakıfbank mobil bankacılık uygulamasına sahip değilseniz, uygulama mağazanızdan ücretsiz bir şekilde indirerek işleminize devam edebilirsiniz. Bunun yanı sıra

Vakıfbank mobil bankacılık uygulaması ile birlikte, diğer pek çok bankacılık işleminizi de mobil uygulama üzerinden kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Vakıfbank mobil bankacılık uygulamasını kullanarak kartınızı online alışveriş işlemlerine açmak için yapmanız gerekenler şu şekildedir;

  1. Öncelikle Vakıfbank mobil bankacılık uygulamasını açıp T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş işlemini gerçekleştirin.
  2. Karşınıza çıkacak olan sayfada, en alttaki menülerden “Tüm İşlemler”e tıklayın.
  3. Tüm İşlemler sayfasında size birçok seçenek sunulacaktır. Bu seçenekler içerisinde yer alan “Kredi Kartları” seçeneğini bulup tıklayın.
  4. Kredi Kartları sayfası açıldığında sizi yine birçok seçenek karşılıyor olacak ve sayfanız en aşağısında “Kart Ayarları” seçeneğini göreceksiniz. “Kart Ayarları” seçeneğine tıklayın.
  5. Açılacak olan sayfada karşınıza seçeneklerin içinde “Kartı E-Ticarete Açma/Kapama” yer alacaktır. Bu seçeneğe tıklayın.
  6. Size Kart Ayarları başlığı altında “İnternetten Alışveriş” yazısı verilecektir. “İnternetten Alışveriş” seçeneğinin yanındaki butonu aktif ettiğinizde, Vakıfbank online alışverişe onay verme işleminiz gerçekleşmiş olur. Eğer geri pasif hale getirmek istiyorsanız, butonu tekrar pasife alabilirsiniz.

Telefon Bankacılığı İle Online Alışveriş Açma Ve Onay Verme

Vakıfbank online alışverişe onay verme işlemini gerçekleştirebileceğiniz yöntemlerden bir diğeri ise, telefon bankacılığı kullanarak bu işlemi yapmaktır. Vakıfbank telefon bankacılığına “444 0 724” ya da “0850 222 0 724” numaralı hattan ulaşabilirsiniz.

Sizi karşılayacak olan donanımlı bant sistemi ile işleminizi telesekreter üzerinden gerçekleştirebileceğiniz gibi, müşteri hizmetlerine bağlanıp kartınızı online alışveriş işlemleri için aktif etmek istediğinizi söyleyerek de işleminizi halledebilirsiniz.

SMS İle Online Alışveriş Açma Ve Onay Verme

Vakıfbank müşterisi iseniz, Vakıfbank kartınızı online alışveriş işlemlerine açmak için yapacağınız en basit yöntemlerden bir tanesi de SMS yoluyla işleminizi gerçekleştirmektir. Eğer siz de SMS yolu ile Vakıfbank online alışverişe onay verme işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız, şu iki yoldan birisi ile yapabilirsiniz;

  1. Eğer Vakıfbank kartlarınızdan sadece 1 tanesini online alışveriş işlemleri için aktif etmek istiyorsanız, “ACIK” yazdıktan sonra bir boşluk bırakarak kartınızın son altı hanesini yazıp 5724’e SMS gönderebilirsiniz. Bu yöntem ile yalnızca son 6 hanesini yazdığınız kartınızın online alışveriş işlemlerine onay vermiş olacaksınız.
  2. Eğer Vakıfbank dahilindeki tüm kartlarınızın online alışveriş işlemleri için onay vermek istiyorsanız, “HEPSİ” yazıp 5724’e SMS gönderebilirsiniz. Böylece Vakıfbank online alışverişe onay verme işlemi, tüm kartlarınız için geçerli olmuş olacaktır.

Şubeye Giderek Online Alışveriş İçin Onay Verme

Vakıfbank müşterileri, mesai saatleri içerisinde, Vakıfbank online alışverişe açma işlemi için banka şubelerini ziyaret edebilir. Şubeye giderek bu işlemleri gerçekleştirmek, güçlü internet bankacılığına sahip bankaların müşterileri için, çok daha zahmetli olacağı için çok fazla tercih edilmemektedir.

Yine de telefon bankacılığı, mobil uygulamalar ya da SMS ile uğraşmak istemiyorsanız, banka şubelerine giderek de bu işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bankaya giderken yanınıza kimlik kartınız gibi belgeleri almayı unutmayın.

Tüm bu işlemler ile birlikte kartlarınız, tekrar siz pasife alana kadar online alışveriş işlemlerinde ödeme yapabileceğiniz şekilde ayarlanır. Çeşitli güvenli uygulamalar, SMS onay kodu şartı ile çalıştığı için bazı online ödeme işlemlerinizde, bankanıza kayıtlı telefon numaranıza onay SMSi gönderilebilir.

Sayın www.finanshaberi.net okuyucuları Vakıfbank Kredi Kartı internetten alışverişe açma kapama ve Vakıfbank Banka kartı internetten alışverişe açma kapama işlemleri hakkında aklınıza takılan sorularınızı haberimizin en alt kısmında mevcut olan soru cevap bölümünden bizlere sorabilirsiniz. Ayrıca Vakıfbank online alışveriş açma kapama işlemleri hakkında dilerseniz eğer Vakıfbank Müşteri hizmetleri telefon numaralarını arayarak bankanın müşteri temsilcilerinden çok daha sağlıklı ve detaylı bilgiler alabilirsiniz…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *