«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. İş Bankası Kredi Kartı İnternet Alışverişine Açma Kapama

İş Bankası Kredi Kartı İnternet Alışverişine Açma Kapama

İş Bankası Açma Kapama

İş Bankası Online Alışveriş Açma Kapama/ Kredi Kartı İnternet Alışverişine Açma Kapama

İş bankası, Türkiye’nin en güvenilir bankalarından bir tanesi. Sunduğu çeşitli kart ve hesap türü seçenekleri ve bir çok kampanya sayesinde, en çok tercih edilen bankalardan biri olma unvanını elde etmiş gibi gözüküyor.

İş bankası müşterisi iseniz, internet üzerinden yapacağınız harcamalarda, online alışveriş işlemlerinizde, kredi kartınız ya da banka kartınız ile ödeme yaparak işlem gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Bunun için yasal zorunluluk nedeniyle, kartınızı online alışveriş için aktif etmeniz gerekiyor. Ardından istediğiniz gibi, online alışveriş ödemelerinde kullanılabilir hale gelecektir.

İş bankası kartınızın online alışveriş sisteminde kullanılabilir hale gelmesi için, kartın online alışveriş için izinlerinin açık olması gereklidir. Gerekli olan izinleri, İşCep mobil uygulaması üzerinden, İş bankası web sitesi üzerinden ya da İş bankası çağrı merkezi aracılığı ile verebilirsiniz. Oldukça kolaylaştırılmış bu işlem sayesinde, online alışveriş işlerinizde, kartınızı rahatlıkla kullanabilir hale geleceksiniz.

İşCep Kullanarak Online Alışveriş Açma / Kapatma

İş bankası müşterilerine özel hazırlanmış olan, bankacılık işlemlerinizi kolay bir şekilde halledebileceğiniz İşCep uygulaması ile, kartınızı online alışveriş hizmetlerine açabilir ya da kapatabilirsiniz. Eğer İşCep uygulaması kullanarak İş bankası kartınızı online alışverişe açmak ya da kapatmak istiyorsanız, şu adımları uygulayarak işleminizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

  1. Öncelikle İşCep uygulmasını açın. TC kimlik numarası ve şifrenizi girdikten sonra telefonunuza gelecek onay SMS’inde yer alan kodu, sizden istenilen kutucuğa yazıp giriş yapın.
  2. Sol üstte yer alan menü butonuna tıklayarak ya da ekranın solundan sağına doğru parmağınız ile dokunarak yan menüyü açın.
  3. Menüde “Kartlarım” > “Kart Ayarlarım” > “Kullanım Tercihleri” sayfasına ulaşın.
  4. Bu sayfada çeşitli seçenekler göreceksiniz. En üst bölgede “İnternetten Alışveriş” bölümünü göreceksiniz. Burada yer alan “Yurt İçi” ve “Yurt Dışı” seçeneklerinin yanında bulunan butonu aktif ettiğinizde, İş bankası kartı ile online alışveriş aktif olacaktır.  Eğer İş bankası kartı ile online alışveriş ayarlarını kapatmak istiyorsanız, burada bulunan seçenekleri pasife almanız yeterlidir.

İş bankası Web Sitesini Kullanarak Online Alışveriş Açma / Kapatma

İş bankasının web sitesine, tarayıcı üzerinden erişerek de online alışveriş tercihlerini değiştirmeniz mümkün. Bunun için yapmanız gerekenler oldukça basit.

  1. İlk olarak İş bankası sitesine girmek için www.isbank.com.tr adresine gidin.
  2. Sağ üst tarafta yer alan “İnternet Şubesi” kutucuğundaki seçeneklerden “Bireysel” butonuna tıklayın.
  3. Karşınıza yeni bir sayfa gelecektir. Burada sizden T.C. kimlik numaranız ve şifreniz istenecek. Gerekli bilgileri girip devam edin.
  4. Bir sonraki kısımda size SMS olarak gönderilen mobil onay kodu istenecek. SMS içeriğinde yer alan kodu buraya girip devam edin.
  5. Soldaki menüden “Kartlarım” > “Kart Ayarlarım” > “Kullanım Tercihlerim” kısmına ulaşın.
  6. Karşınıza çıkan sayfadaki seçeneklerde, “İnternetten Alışveriş” kısmında yer alan “Yurt İçi” ve “Yurt Dışı” seçeneklerinin yanında bulunan butonu aktif edin. Böylece İş bankası kartı ile online alışveriş aktif hale gelecektir. Eğer İş bankası kartınız ile online alışveriş yapmak istemiyorsanız, bu butonu pasif hale getirerek, online alışverişe kapatabilirsiniz.

İş bankası Çağrı Merkezi İle Online Alışveriş Açma / Kapatma

İş bankası kartı ile online alışveriş seçeneğini açmak ya da kapatmak için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem de çağrı merkezini arayarak yapacağınız işlemdir. Böylece mobil uygulama ya da internet bankacılığı sistemi ile uğraşmadan direkt olarak telefon bankacılığı ile işleminizi halledebilirsiniz.

Bu işlemi gerçekleştirebilmek için “0850 724 0 724” numaralı hattı arayıp İş bankası çağrı merkezine bağlanabilir, ardından müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek kartınızı online alışveriş için açabilir ya da kapatabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *