«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. HALKBANK Enflasyon Korumalı Mevduat Hesabı

HALKBANK Enflasyon Korumalı Mevduat Hesabı

Halkbank Enflasyon

HALKBANK Enflasyon Korumalı Mevduat Hesabı

Türk lirası ile tasarruf yapmak ve paranızı biriktirirken enflasyona yenik düşmemek için sizler de devlet bankalarının başlatmış olduğu Enflasyon Korumalı mevduat hesabı statüsünde hesap açabilirsiniz. Bu sayede oldukça fazla sizin için sunulmuş seçenekten yararlanabileceğiniz gibi bu yol ile kolay yoldan para birikimi sağlayabilirsiniz. Halkbank Enflasyon korumalı mevduat hesabı açılırken müşterilerin birikim yapmış oldukları paranın TL birimi üzerinden enflasyona yenik düşerek değer kaybetmemesi adına önlem alınmaktadır. Halkbank bunun için müşterilerine özel bir şekilde iki aşamalı olarak ürün sunmaktadır. Sunulan bu ürünlerden Halkbank müşterileri kendilerine göre en uygun seçeneği belirleyerek para biriktirmeye başlayabilirler. Bu sayede tasarruf yaparken TL birimi üzerinden paralarını da korumuş olurlar. Aşağıda Halkbank’ ın 2 farklı ürün olarak sunmuş olduğu enflasyon korumalı hesaplarından bahsedilmiştir. Sizler de kendinize en uygun bulduğunuz mevduat hesabı ile birikimlerinizin değer kaybetmesini önleyebilirsiniz.

Halkbank enflasyon korumalı mevduat hesabı açtırabilmek için minimum beş bin TL değerinde birikime sahip olmanız gerekmektedir. Bu sayede kolay bir şekilde hesap açtırabilirsiniz. Ayrıca vade zamanını beklemeden de paranızı çekip yerine para koyabilirsiniz. Fakat yaptığınız her işlem için hesabınızın minimum bakiyesinin beş bin TL olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunun altında kalan hesaplar kapatılacaktır. Beş bin ile açılan hesapların üzerine konulan paraları çekebilme ya da üstüne para ekleyebilme hakkına sahipsiniz. Bu hesabı açabilmek için en yakın Halkbank şubesine giderek başvuruda bulunmanız gerekmektedir. mevduat hesabı sadece şubeden açılmaktadır.

  1. Halkbank Enflasyon Korumalı Ara Dönem Ödemeli Mevduat Hesabı

Bu hesabı açtıracak olan Halkbank müşterilerine sunulan vade seçeneği 365 ile 370 gün arasında olmaktadır. Bir yıl gibi görünen ama üç ayda bir kendini yenileyen ve tüfeye endeksli olarak kaybedilen değeri

  1. Halkbank Enflasyona Endeksli Koruyan Mevduat Hesabı

Bu hesap için 92 ile 370 gün arasında vade koyulabilmektedir. Belirlenmiş olan vadenin sonunda hesabın açıldığı tarihle arasında yer alan TUİK tarafından açıklanmış tüfe endeksi eklenmektedir. Bu hesabın en büyük avantajı paranızı vadesi gelmeden çektiğiniz zaman verilecek olan faiz kesintiye yansıtılmamaktadır. Dilediğiniz zaman bu hesaptan ara çekseniz de alacağınız faizden yararlanabiliyorsunuz. Vade ve faiz oranında bozulmaya gitmediği için sıklıkla tercihe dilen bir hesap olarak karşımıza çıkıyor. Para çekildikten sonra hesapta kalan paraya göre faiz oranı yeniden hesaplanarak aktarılıyor.  Halkbank Enflasyona Endeksli Koruyan Mevduat Hesabı ile sizler de TL cinsinden birikim yaptığınız paranızı enflasyona yenik düşmeden kapsamlı bir şekilde biriktirebilir ve tasarrufa doğru yönelebilirsiniz.

Halkbank Enflasyon Korumalı Mevduat Hesabı Nasıl Açılır?

Ülkemiz genelinde yaşanan ekonomik kriz ve her geçen gün yükselen enflasyon vatandaşlarımızı TL’nin değer kaybetmesinden dolayı tedirgin etmektedir. Çoğu vatandaşımız enflasyon arttıkça gelen zamlardan tedirgin olurken bazı vatandaşlarımız ise TL birikimlerinin erimesinden ve değer kaybetmesinden dolayı tedirgin olmaktadır. Fakat bu olaya dur demek ve vatandaşlarımızın birikimlerinin erimemesini sağlamak için Devlet bankları enflasyon endeksli mevduat hesabı türünü çıkartarak TL birikimi olan vatandaşlarımıza destek olmaktadırlar. Bu bankalardan biriside Halk Bank olmaktadır.

Halkbank enflasyon korumalı mevduat hesabı açma işlemini gerçekleştirmek isteyen kişiler kendilerine en yakın durumdaki Halkbank ATM’leri ve Halkbank şubelerine giderek Halkbank enflasyon korumalı hesap açabilirler. Ayrıca söz konusu olan Halkbank enflasyon korumalı hesap açma işlemlerinizi Halkbank müşteri hizmetleri numarasını arayarak hiç banka şubesine gitmeye gerek kalmadan ve sıra beklemeden de açabilmektedirler. Halkbank enflasyon korumalı mevduat hesabı açmak isteyen kişiler yine bankanın dijital kanalları olan Halkbank web sitesi üzerinden, Halkbank mobil bankacılık ve Halkbank intertenet bankacılığını kullanarak zahmetsiz ve kolay bir şekilde Halkbank enflasyon korumalı mevduat hesabı açma işlemlerini gerçekleştire bilmektedirler.

Sayın okurlarımız söz konusu olan Halkbank enflasyon endeksli mevduat hesabı diğer bir değişle Halkbank enflasyon korumalı mevduat hesabı ile ilgili merak etmiş olduğunuz bütün sorularınızı haberimizin en alt kısmında yer alan soru cevap bölümünden bizlere sorabilirsiniz. Sitemiz üzerinden sormuş olduğunuz bütün sorulara en geç altı (6) saat içinde cevap verilmektedir. Dilerseniz Halkbank enflasyon korumalı mevduat hesabı nedir ve nasıl açılır gibi sorularınızı Halkbank müşteri hizmetleri telefon numarasını arayarak bakanın müşteri temsilcilerinden en sağlıklı ve en net cevapları alabilirsiniz…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *