«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Kredi Kartı Temassız Ödeme Özelliği Nasıl Kapatılır

Kredi Kartı Temassız Ödeme Özelliği Nasıl Kapatılır

Temassiz

Kredi kartları artık günü birlik yaşantımızın vazgeçilmez araçlarından biri haline gelerek her alanda alış verişlerde, tatillerde, marketlerde, mağazalarda, AVM ler de hatta ve hatta elektrik telefon faturası ve diğer bütün masraf ve ihtiyaçlarımızı karşıladığımız her zaman yanımız da bulundurmak gibi zorunluluğu olan bir gereç haline dönüşmüş duruma gelmiştir. Artık her bireyin en az 2 veya 3 bankadan ayrı ayrı kredi kartı kullandığı da yapılan araştırmalara göre netlik kazanmıştır.

Fakat her sene kredi kartlarına farklı farklı özellikler kazandırılıp ticareti va yaşam tarzını hızlandırmak ve kredi kartını daha kolay ve kullanılışlı bir hale getirilme çabası içinede girilmiştir. Bu çabaların ise en son örneği olan temassız kredi kartları olmuştur. Temassız kredi kartı için bir sürü söylemler dolaşmakta olup dolandırıcılığın önünü açtığı hatta çantanızda ki kredi kartına pos cihazının yaklaştırılıp para çekildiği de söylenmektedir. Fakat bu kadar kolay bir işlem değil ve anlatılanlar gibi hiç değildir. Bazı vatandaşlarımız bu söylentiler karşısın da tereddütler duysa da bu şekilde olan yani temassız çekim işleminin nasıl kapatıldığını merak etmişlerdir. Aslında bu kartlar kimi vatandaşlarımız tarafından çok beğeni görmüş fakat bazı vatandaşlarımız tarafından ise tehlikeli görünmüş ve beğenilmemiştir.

Temassız Ödemeye Kapatma Nasıl Yapılır?

Bizde söz konusu olan temassız kredi kartı para çekme işlemini nasıl kapata bilirsiniz diye siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmek ve meraklarının giderilmesini istedik. Öncelikle bilmeniz gereken şudur ki bu özellikler artık kredi kartı kullanımının ve kolaylığın sağlanması için hemen hemen bütün kredi kartlarına hatta banka kartlarında bile hizmete sunulmuştur. Eğer bankanızdan yeni bir kart alıyor iseniz bu özellik mutlaka açıktır. Bankadan kartınızı isterken temassız ödemeye kapalı istiyorum diye belirtmeniz gerekecektir. Birde şu varki kredi kartınızın kullanma süresi dolmuştur ve yeniletmeniz gerekecek olup bu yenileme işlemini gerçekleştirirken temassız ödemeye kapalı olsun demeniz de yeterli olacaktır.

Diğer kapatma işlemleriniz de çok zor olamayacağı gibi çok basit işlemler ile kullanmış olduğunuz kredi kartı veya banka kartınızı temassız işleme kapata bilirsiniz. Nedir bu işlemler şimdi onları belirtelim.
1. Müşteri hizmetlerini arayarak bu kapatma işlemini gerçekleştire bilirsiniz.

2. Kullanıyorsanız eğer mobil bankacılık uygulamasından kapatma işlemini gerçekleştire bilirsiniz.

3. Banka şubelerinden kapatma işlemini gerçekleştire bilirsiniz.

4. İnternet bankacılığını kullanıyor iseniz kapatma işlemini gerçekleştire bilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *