«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Toki’ Den Piyasaya Tam Yarım Milyon Katkı

Toki’ Den Piyasaya Tam Yarım Milyon Katkı

tokiden katkı

Değerli okuyucularımız geçenlerde yazdığımız tokinin yapmış olduğu kampanya hakkın da siz değerli okuyucularımızı bir nebzede olsa bilgilendirmiştik. TOKİ tarafından başlatılmış olan kampanyaya katılımın yüksek olduğu ve % 24 lük bir avantajın değerlendirilmesi gerektiğini de yazılarımızda belirterek bu konu hakkında yapılan açıklamaları
sitemizden sizlere aktarmıştık. Kampanyaya vatandaşlarımızdan yüksek katılımın olduğu ayrıca gösterilen yoğun ilgi ve talepten dolayı memnun kalındığı yönde açıklamalar yapılmıştır. Bu doğrultuda yapılan açıklamaların bir bölümünü siz değerli okuyucularımıza aktarmak istedik. Şimdi yapılan bu açıklamalara hep birlikte göz atalım.

TOKİ Başkanı Sayın Mehmet Ergün TURAN’ nın yaptığı açıklamalara göre yapılan bu % 24′ lük kampanya dahilinde yastık altında birikmiş olan paralar ortaya çıkması neticesin de piyasaya yarım milyar TL’ tutarında katkı yaptıklarını belirterek açıklamalarına devam etmiştir.”TOKİ’den sosyal konut satın alan, çoğu alt gelirli vatandaşlarımız tarafından %24 erken ödeme kampanyası dahilin de önemli bir destek yapıldığı 100 bin lira borcu olan bir vatandaşımızın 21 Eylül- 19 Ekim tarihleri arasında borcunu kapatması halinde ise 76 bin lira ödeyeceğini belirttiklerini de açıklamalarına eklemiştir.Bu kampanyanın çok yoğun bir ilgi gördüğünü de belirten TOKİ Başkanı Sayın Mehmet Ergün Turan çok sayıda vatandaşımızın yapılmış olan % 24! lük kampanyadan yararlandığını ifadelerine eklemiştir. Sayın Turan yaptığı açıklamada Kısmı ödemeler hariç, 11 bin 405 vatandaşımız 524 milyon 315 bin TL’lik borçlarını kapatarak ev ve iş yerlerinin tapularını almaya hak kazanıldığını da belirtmiştir.

Bu yıl ikincisini düzenledikleri indirim kampanyasında esnek ödeme yaptıklarını vurgulayan Turan, “Yüzde 24 indirim kampanyamızdan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlarımız da yararlandı. Borcunun tamamını kapatamayan bin 907 vatandaşlarımız da yaptıkları 64 milyon 260 bin liralık peşin ödemelerle yüzde 24 indirim kampanyasından faydalandı” açıklamasında bulundu. Söz konusu olan kampanyadan kısmi ödeme yaparak faydalanmış kişiler ile tam tamına 13 bin 321 kişinin bu kampanyadan yararlandığını açıklamış ve yapılan tahsilat toplamının 588 milyon 575 bin TL olduğunu sözlerine eklemiştir. Sayın Turan yapılmış olan bu % 24′ lük kampanya sayesinde de tam tamına 570 milyon TL yastık altı olan paranın piyasaya girdiğini yenilemiş ve daha sonraki açıklamaların da ise çizdikleri yol haritası ile politikaları hakkında açıklamalar da bulunmuştur.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *