«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Devletin Kasasına ÖTV’ Den Tam 164 Milyar Girecek

Devletin Kasasına ÖTV’ Den Tam 164 Milyar Girecek

ötvden vergi

2019 yılı için devletin kasasına girmesi beklenen özel tüketim vergisinin 164 milyar lira olarak belirtilmiştir. Bu haber Devletimiz açısından çok güzel çok sevindirici bir haber olarak lanse edilebilir. Tabi ki Devlet bizim Devletimiz daha çok gelir elde etsin daha çok Devletin kasasına paralar girsin hepimiz isteriz. Devletin kasasına gelecek yıl özel tüketim vergisinden (ÖTV) 164 milyar lira girmesinin planları yapılırken bir yandan da gelir vergisinden gelecek 176,7 milyar lira ayrıca kurumlar vergisinden beklenen rakam ise 81 milyar liralık kaynak olarak hedef belirtilmiştir.

Fakat bu baktığınız da bu paraların hepsi bir vergi türüdür. Yani demek oluyor ki 2019 yılında alacağınız her üründe beyaz eşya, temel gıda, giysiler, aksesuarlarınız, aldığınız araçlarınız, içtiğiniz alkol ve bütün tekel ürünleri bunları saymakla bitmez. Bu vergi olarak alınacak para tabi ki Devletimizin kasasına çok para girecek diye sevinsek de sizlerin cebinden çıkacak olan para olacaktır. Gönül ister ki Devletimizin kasasına girecek olan para vatandaşın cebinden değilde üretip sattığımız araçlar, uçaklar, helikopterler, makineler, enerji kaynakları ve füzeler gibi daha çok şey saymamız mümkündür. Keşke Güzel Devletimizin kasasına girecek olan para hep ihracat ettiğimiz ürünlerden gelse de bizler bin kat daha fazla sevine bilsek. Şuan seviniyoruz Devletimizin kasasına para girecek diye fakat Devletimizin kasasına girecek olan para bizlere iadeli taahhütlü bir şekilde gelecek bizim cebimizden çıkacak aldığımız her ürüne daha fazlasını ödeyeceğiz işte buda işin üzücü tarafı. Devletimizin canı Sağ olsun Allah Devlete Millete zeval vermesin. İnşallah bir gün de ihracat ettiğimiz ürünlerden Devletimizin kasasına para girecek diyede seviniriz.

Söz konusu olan vergiler hakkında TBMM Başkanlığına sunulan 2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’ne göre, belirtilen toplam bütçe gelirinin 2019 senesi için 966 milyar 672 milyon 787 bin lira olması beklenmektedir. Bu kapsam da gelirlerde ret ile iadelerin de toplamının 99 milyar 376 milyon 384 bin lira olacak şekilde gerçekleşeceği umulmaktadır.

ÖTV’DEN Gelecek Tahsilat Büyük Olacak

2019 yılı bütçesi için Gelecek tam tamına ÖTV’den beklenen para toplamının 164 milyar 31 milyon 56 bin liralık, 2020’de ise bu gelecek olan gelir 193 milyar 745 milyon 951 bin liralık tahsilat olarak hedefleniliyor.2019 yılı için tasarlanmış olan ÖTV’nin dağılımına baktığınız da petrol ve doğal gaz ürünlerinden beklenen 68 milyar 743 milyon 839 bin lira bunun yanı sıra motorlu taşıtlardan 24 milyar 36 milyon 32 bin lira ayrıca alkollü içkilerden 15 milyar 309 milyon 448 bin lira ve tütün ve tütün mamullerinden beklenen oran ise 45 milyar 655 milyon 442 bin lira, temel gıdalardan 936 milyon 945 bin lira, Beyaz eşya ile dayanıklı tüketim ve diğer mallardan 9 milyar 349 milyon 350 bin lira olacak şekilde Devletin kasasına ÖTV katkısının olaması beklenmektedir.

REKLAM

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *