«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Öğrenci Bursu Veren Yerler

Öğrenci Bursu Veren Yerler

Öğrenci Bursu Veren Yerler 2020 www.finanshaberi.net

 

Öğrencilere Burs Veren Yerler 2020

Öğrencilere burs veren yerler var mı? Öğrenciler, günlük yaşamlarında sürekli olarak nakit paraya ihtiyaç duyabiliyorlar. Bir üniversitede veya lisede okumanın, ekonomik açıdan pek çok zorluğu bulunuyor. Özellikle şehir dışında Üniversite okuyan gençler, kira, faturalar ve okul giderleri gibi çok ciddi giderler ödemek zorundadırlar. Öğrencilere burs veren yerler, öğrencilerin sırtındaki maddi yükü hafifletmek adına hizmet veren ve öğrencilere çeşitli tutarlarda yardım sağlayan kuruluşlardır. Peki öğrenciler nasıl burs alabilirler?

 

Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Bursu

KYK olarak da bilinen Kredi Yurtlar Kurumu, geri ödemeli veya geri ödemesiz bir şekilde öğrencilere burs vermektedir. Burs tutarı, her yıl açıklanmakla beraber, öğrencilere belli tutarlarda ödenebilmektedir. Kredi Yurtlar Kurumu’nun bu yıl açıkladığı güncel burs rakamı 550,00 TL’dir. Maddi durumu olmayan öğrenciler, bu burslardan koşulsuz, geri ödemesiz yararlanabilirken, maddi durumu olan veya burs alabilmek için yeterli niteliklere sahip olmayan kişiler, geri ödemeli olarak kredili burs seçeneğinden yararlanabiliyorlar. Geri ödemesiz burs, aylık 550 lira olmak üzere en az 4 yıl lisans bölümü için ödenirken, yüksek lisans yapan öğrenciye 1,100 lira aylık burs ödeneği yatırılmaktadır.

 

Kredili burs seçeneğinden yararlanabilmek için, herhangi bir şart aranmıyor. Başvuru halinde, değerlendirilip, tarafınıza geri dönüş sağlanıyor. Kredili burs seçeneğinde aylık 550 TL ödeme yapılıyor.

 

1-Kredili burs alan bireyler, lisans eğitimleri boyunca 550 TL, yüksek lisans bölümleri için ise 1,100 TL burs alabiliyorlar.

2-Alınan bursların geri ödemesi, okul bittikten 2 yıl sonra başlamaktadır.

3-Bir işe giren öğrenciler, en son bursun yattığı tarihten 2 yıl sonra borçlarını geri ödemeye başlıyor.

4-Söz konusu borçlar 12-24-36-48 ay taksitle geri ödenebiliyor.

 

İstanbul Ticaret Odası Öğrenci Bursu

İstanbul Ticaret Odası, koşulsuz bir şekilde öğrencilere burs veren yerler arasındadır. İstanbul Ticaret Odası’nın ödeyeceği burs miktarı 300 TL ile 1000 TL arasında değişebiliyor. Söz konusu burs, öğrencinin herhangi bir başarı sağlayamaması veya kaldığı dersler olması durumunda kesilebilmektedir.

 

Toplum Gönüllüleri Vakfı Öğrenci Bursu

Toplum Gönülleri Vakfı, karşılıksız bir şekilde burs veren kurumlardan biridir. Söz konusu vakıf, öğrencilere haftada 4 saat, toplum çalışmalarında görev almak kaydıyla bir miktar burs sağlamaktadır. Söz konusu vakıf, 4 saat toplum projelerinde gönüllü olarak görev almak dışında aynı zamanda kalınan herhangi bir ders olmamasını da şart koşmaktadır.

 

Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Bursu

Öğrencilere burs veren yerler arasında olan Türk Eğitim Vakfı da aylık bazda en az 700 TL burs vermektedir. Söz konusu öğrencilerin aylık 700 lira tutarındaki burstan yararlanabilmeleri için, derslerinde başarılı olmaları gerekiyor.

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Öğrenci Bursu

Söz konusu dernek, aylık bazda en az 250 TL burs imkânı sağlamaktadır. Söz konusu vakfın ödeyeceği burs, ders başarısını da şart koşmaktadır. Derslerinde başarı sağlayan bireyler en az 250 TL burs ödemesi alabiliyorlar.

 

Alarko Eğitim Vakfı Öğrenci Bursu

Özel bir vakıf olan Alarko, en az 550 TL burs sağlamaktadır. Söz konusu burs, iyi bir eğitim alan bireyler için geçerli olmakla beraber, derslerinde başarı sağlama zorunluluğu da bulunuyor.

 

Sabancı Vakfı Öğrenci Bursu

Sabancı Vakfı, geri ödemeli bir şekilde öğrencilere burs sağlayan kurumlardan biridir. Söz konusu vakıf, aylık en az 500 TL yardım sağlıyor ve söz konusu yardım lisans eğitimi boyunca sürüyor. Söz konusu yardımlardan yararlanacak bireylerin, maddi anlamda belli koşulları taşımaları gerekiyor. Sabancı Vakfı’nın vermiş olduğu burs, bir işe girdikten sonra 24 ay geri ödemeli bir şekilde ilgili öğrenciden talep ediliyor. Burs, geri ödemeli bir şekilde verildiğinden hiçbir koşul altında kesilmiyor.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *