«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Marmara Üniversitesi Personel Alımı 2021

Marmara Üniversitesi Personel Alımı 2021

marmara üniversitesi memur alımı 2021 www.finanshaberi.net

Marmara Üniversitesi Personel-memur-Uzman Alımı İlanı 2021

Marmara Üniversitesinin 2021 sözleşmeli kamu personeli alımı başladı. Kamu kuruluşlarında büyük ölçekli bilişim personeli alımı hakkında kanun gereği adayların sahip olması gereken şartlar şunlardır:

2018 KPSS sınavına girmiş ve (P3) notu ile son 5 yılda girmiş olduğu yabancı dil sınavının ortalaması alınarak KPSS notunun %70’i ile yabancı dil sınavında aldığı notun %30’u toplanarak not belirlenir. Aday eğer sınava girmediyse KPSS notu 70 yabancı dil sınavı notu ise 0 olarak kabul edilir.

Kamu kurumlarının sözleşmeli personel alımlarında da benzer kurallar geçerlidir. Bu kurallar şöyle sıralanmaktadır:

  1. Devlet memurları kanununun ilgili maddesinde geçen disiplin cezalarını işlememek
  2. Üniversitelerin 4 yıllık mühendislik bölümlerinden mezun olmak
  3. Bu üniversiteler dışında bilgisayar ve bilişim hizmetleri öğretimi birimlerinden birinden mezun olduğunu gösteren belge.

Genel şartlar dışında Marmara Üniversitesi personel alımı konusunda çeşitli görevlerde yer verdiğinden bazı özel şartlar da öne sürmüştür.

Başvuru sahibinin beyanında branşını belirtmesi gerekir.

Erkek adaylar da askerlik ile ilişiği olmadığına dair belge istenmektedir.

Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı: En az 5 yıl önemli bir iş yükünü çok olduğu bir firmada bu yönetimi gösterecek bilgi ve beceriye sahip olma şartı da aranmakta. Ayrıca bu tür uzmanlarda web tabanlı uygulamalarda, Windows servisleri, XML web servisleri, WCF gibi hizmetler, HTML, konusunda bilgi deneyim şartı istenmekte. Ayrıca çeşitli web tabanlı kodlama bilgisi sahibi olunması da aranan diğer şartlardan biridir.

Mesleki bilgi ve beceri dışında çalıştığı bölüm ne olursa olsun analitik düşünme, oluşabilecek sorunlar karşısında hemen sorun tespiti yapıp problem çözme becerisinin yüksek olması, iş yerinde evrak ve belge yönetiminde özen göstermesi, özellikle de iş ahlâkı konusunda kendini geliştirmiş olması gibi özellikler de aranmaktadır.

Yazılım Geliştirme Uzmanı: Kıdemli uzmanlardan farklı olarak yazılım geliştirme uzmanlarında 3 yıllık iş tecrübesi web tabanlı uygulamalarda beceri sahibi olması, mimari yazılım konusunda tecrübeli olmak, transact-SQL ilgisine sahip olmak gibi yeterlilikler de aranılan özellikler arasında bulunmaktadır.

Marmara Üniversitesi Personel Alımı Başvurusu için Gereken Evraklar 2021

  1. Fotoğraf ve detaylı bir özgeçmiş
  2. Adayın diploması ya da noter onaylı geçici mezuniyet belgesi
  3. Programlama dilleri hakkında bilgi sahibi olduğunu gösteren belge
  4. Mesleki tecrübe belgesi
  5. KPSS sonuç belgesi
  6. Yabancı dil sınavında aldığı notu gösteren belge
  7. Özel sektör çalışanları için sigorta hizmet dökümü
  8. Son 3 ayı kapsayacak şekilde çıkarılmış adli sicil

Marmara Üniversitesi Personel-Memur-uzman Alımı ve Sınav Başvuru Koşulları 2021

  • sınav yazılı veya sözlü yapılır
  • Sınavda fotoğraflı kimlik ya da pasaport bulundurmak şarttır.
  • Sınavda not değerlemesi 100 puan üzerinden olup geçer not 70 ve üstüdür.
  • Sınavdan geçer not alanlar bir sıralamaya tabi tutulup kontenjana göre personel alımı yapılacaktır.
  • Sınavı kazananlar gereken diğer şartları karşılamıyorsa, göreve başlamaktan vazgeçtiyse ya da atanmasına rağmen vazifeye başlamadı ise atanacak üye sayısı kadar yedek üye belirlenir.

Bazı diğer hususlarda bulunmakla birlikte onları da şu şekilde açıklamak mümkündür.

Burada başvuru belgelerinde yanlış beyanda bulunanların hakları iptal edilecek haklarında da adli yaptırım uygulanacaktır.

Kendilerine ibraz edilen belgeye on iş günü içerisinde dönüş yapmayanlar ile belirtilen sürede imzaladıkları sözleşme doğrultusunda hareket etmeyenlere, ya da belgeyle ispat edilen adaylar hakkından vazgeçmiş sayılır. Sınav başvurularında yalan beyanda bulunanlar sınava girip başarılı olsalar dahi göreve başlamaları engellenir ve haklarında hukuki işlem başlatılır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *