«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Demir Yolları İşletmesi Personel Alımı 2020

Demir Yolları İşletmesi Personel Alımı 2020

TCDD

Demir Yolaları İşletmesi Genel Müdürlüğü Memur Alımı 2020

2020 yılı içerisinde T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek amacıyla personel alımı yapılacaktır. Personel alımı sınav ile yapılacaktır. Sınav yeni yılda olacaktır. Yazılı sınava girmek için istenen kriterlere sahip olmayan adayların başvuruları değerlendirilmeyecektir. Yazımızın detaylarında T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2020 personel alımı için personel alınacak pozisyon, alım şartları, alım sınav tarihleri, sınav başvurusu ve sınav konuları gibi bilgilere erişebilirsiniz.

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2020 Personel Alınacak Pozisyon

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2020 personel alımı kapsamında Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesine 4 personel alınacaktır. Yeni yılda istihdam edilecek personeller müfettiş yardımcısı olarak görev yapacaklardır. Adaylar başkanlık bünyesine sınavla değerlendirilerek alınacaklardır. T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2020 personel alımı ilanına başvuracak kişilerin kurum tarafından istenilen şartlara sahip olmanın yanı sıra mesleki yeterliliğe, eğitime ve bilgiye de haiz olmaları gereklidir.

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2020 Personel Alım Şartları

TCDD müfettiş yardımcısı ilanına başvuracak olan adayların T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2020 personel alım şartları detaylarını dikkatlice incelemeleri önerilmektedir.

Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesince belirtilen şartları taşımaları;

1 Ocak 2020 tarihi ile birlikte 36 yaşından gün almamış olmaları;

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde bulunan üniversitelerin 4 yıllık örgün eğitim veren İktisadi ve İdari Bilimler, İşletme, İktisat, Siyaset ya da Hukuk fakültelerinden mezun olmaları;

Yurtdışında eğitim görmüş olan kişilerin diplomalarının denklik belgesi bulunması;

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2019 ya da 2018 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın A grubunda KPSSP48 puan bölümünde 70 üzeri puan almış olan ilk 80 başvuru sahibi arasında bulunmaları;

Güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması;

Sicil kaydının temiz olması;

Fiziksel ve mental sağlığın ülkenin herhangi bir yerinde çalışmaya ve görevini yapmaya engel teşkil etmemesi;

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan sınava maksimum ikinci kez giriyor olmak gerekmektedir.

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü müfettiş yardımcısı alımı için yazılı sınav T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Hacı Bayram Mahallesi, Hipodrom Caddesi, No:3, 06050 Altındağ, Ankara’da yapılacaktır. Sınav tarihi 15.02.2020 Cumartesi’dir. Sınav saatleri adayların mesleklerine göre düzenlenmiş olup sınavlar saat 09:30’da başlayıp 15:30’da tamamlanacaktır.

  • 09:30 – 10:00 -> İlk Oturum: Hukuk
  • 10:30 – 11:00 -> İkinci Oturum: İktisat
  • 13:00 – 13:30 -> Üçüncü Oturum: Maliye
  • 14:00 – 14:30 -> Dördüncü Oturum: Muhasebe
  • 15:00 – 15:30 -> Beşinci Oturum: Yabancı Dil

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2020 Personel Alımı Sınav Başvurusu

İlana başvuran adaylar arasından sınava katılmaya hak kazanan kişiler 5 Şubat 2020 tarihinde T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’na müracaat edilerek öğrenilebilir. Adayların başvurularını 17 Aralık 2019 tarihi itibariyle yapmaya başlayıp 31 Ocak 2020 mesai saati bitimine dek yapabilirler. Sınava katılmaya hak kazanan başvuru sahipleri 10 TL sınav ücreti ödeyeceklerdir. Sınav giriş belgeleri 10 Şubat 2020 tarihinden itibaren başkanlıktan alınabilecek ya da sınav günü sınav salonunda temin edilebilecektir.

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2020 Personel Alımı Sınav Konuları

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2020 personel alımı için yapılacak olan yazılı sınav test olarak çoktan seçmeli şekilde yapılacaktır. Her branştan adaya da soru başına dörder puana sahip toplam 25 soru sorulacaktır. Her bir oturum için süre 30 dakikadır. İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden birinin cevaplandırılacağı yabancı dil sınavı ise 20 sorudan oluşmaktadır. Adayların başarılı olabilmek için sınavdan 65 ve üstü puan almaları şarttır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Yorumlar

  1. Akgün uguz

    Önemli haberleri buradan takip ediyoruz. Teşekkürler:)

  2. Derya

    2020 demiryolu personel alımları için teşekkür ederim