«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Yeni Evleneceklere Devletten Destek 65 Bin TL ! Fakat Alması Çok Zor

Yeni Evleneceklere Devletten Destek 65 Bin TL ! Fakat Alması Çok Zor

evlilik desteğiiii

Devletten Yeni Evlenecek Olanlara Büyük Destek

Devletten yeni evleneceklere destek geliyor. Daha öncede olan bu destek artırılarak toplamda iki tarafta kullanmak için başvuru yaptığı taktirde 65 Bin TL’ ye yükseliyor. Söz konusu olan yeni evleneceklere verilecek destek yeni yasa ile birlikte çeyiz katkısı parası 7 bin 500 TL’ ye çıkarılıyor ve bunun dışında yine yeni yasa kapsamında yeni evleneceklere verilecek olan konut desteği de 25 Bin TL’ ye çıkarıldı. Bu hususta yeni yasa ile birlikte eşler her iki tarafta bu destekten yararlanmak için başvuru yaptıkları takdirde her iki tarafın destekleri birleşince bu destek 32 Bin 500 TL’ den 65 Bin TL’ ye yükseliyor. Eşler her iki tarafta destekten ayrı ayrı faydalanıp toplamda 65 Bin lira hibe alamaya hak kazana biliyorlar.

Destekten Faydalanmak İçin Bazı Şartlar Gerekiyor

Günümüz hayat pahalılığında ve ekonomik şartlar altında evlilik yapmak isteyenler kara kara düşünürken Devlet desteği bu işe çare olabilir mi bilinmez ama yinede hiç yoktan iyidir demekle yetinmek gerekiyor. Söz konusu olan bu destekten yararlanmak için de bazı şartlar var. Çeyiz parasını almak kolay her iki tarafta bu çeyiz parasını kolaylıkla alabiliyor. Her iki tarafın alacağı çeyiz parası toplamda 15 Bin TL ediyor. Fakat zor olan büyük destek kısmı.

Konut Desteğini Almak Biraz Zor Görünüyor

Konut desteği olan 25 Bin TL’yi almak o kadarda kolay olmuyor. Destek var ama nasıl ne gibi işte konut desteği almanın detayları. Konut desteğini almak için destek talebin de bulunan eşin elinde 80 Bin TL’ si olması gerekiyor ki 25 Bin TL olarak verilen desteği hak etsin. Diğer eş içinde aynı koşul gerekmekte olup 80 Bin TL’ si var ise 25 TL destekten oda faydalana biliyor. Yani bu demek oluyor ki bu desteği almak isteyen yeni evlenecek çiftlerin hali hazırda ellerinde bir kere 16o Bin TL’ ye sahip olması gerekiyor. Günümüz yaşam koşullarında bu para nasıl birikir bilinmez. Çünkü insanlarımızın aldıkları aylıkla zaten ay sonu gelmez iken nasıl para biriktirecek değil mi hele hele 160 Bin TL’yi biriktirmek şuan ki Ülke koşullarında mucize gibi görünüyor. 160 TL si olan zengindir zaten. Görünüyor ki Devlet desteğini yine garibana değil zengine yapıyor. Ne diyelim parası olana destek hayırlı olsun inşallah.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *