«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Devlete Borcu Olanlara Müjdeli Haber!

Devlete Borcu Olanlara Müjdeli Haber!

devlete_borcu_olanlar

Borç Yapılandırılması Bozulanlara Yeni Bir Süre Tanındı

Hükümetten yeni adımda Borç yapılandırılması bozulan vatandaşlarımıza yönelik olarak gecikme faizini ödeme şartı ile yeni bir hak daha tanınması yönünde olmuştur. Bu hususta borçlarını yeniden yapılandırmak isteyenlerin mutlak suretle gecikme faizlerini ödemeleri gerekecektir. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen torba kanun teklifine Vergi ve Diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin Kanun kapsamında yapılandırmak için başvuruda bulunduğu halde tanınan süre zarfı içinde borç tutarlarının ödeyemeyen mükelleflerin bu ödemeleri en geç 2019 yılının Ocak ayının son gününe kadar ödemelerini gerçekleştirmesi şartı ile tekrardan yapılandırmadan yararlandırılmaya devam etmeleri hükmü eklendi.

Son Tarih 2019 Ocak Sonu Olarak Belirtildi

Söz konusu olan yapılandırma hususunda son tarih 2019 yılının ocak ayının son gününe kadar olması neticelendi. Bu hususta yeniden yapılandırmadan yararlanmak isteyen mükelleflerin gecikme faizlerinide ödeme koşulu ile ocak ayının son gününe kadar yeniden yararlanmasının önü açılmış olmaktadır.  Söz konusu olan yapılandırma hususunda teklife eklenen yeni madde ile vergi affından yararlanan mükelleflere yeniden bu aftan yararlanma imkanı sağlanmış olmaktadır.

Yeniden yapılandırma hususunda vergi dairelerine bu zamana kadar toplam 5 milyon 950 bin 136 mükellefin başvuruda bulunduğu kayıtlarda gözükürken yine bu yolla toplam 70 milyar liranın yapılandırıldığıda kayıtlara geçmiştir. 2 Milyon 459 bin 214 kişi yapılandırma şartlarını daha önce bozmuş olduğu da belirtilmiş olup yine aynı hususta Sosyal Güvenlik Kurumuna 1 milyon 270 bin 402 kişinin başvuruda bulunduğunun açıklaması ise  Hazine ve Maliye Bakanlığı Yardımcısı Ayşe DİLBAY tarafından açıklanmıştır.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *