«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Kızılay 2020 Personel Alımı

Kızılay 2020 Personel Alımı

2020 Kızılay

Kızılay KPSS Şartsız Personel Alımı 2020

Kızılay 2020 yılı için sağlık personeli alımı yapacağına dair ilan yayınladı. Üstelik alım yapılacak pozisyonlar için KPSS şartı da bulunmuyor. Ayrıca Kızılay 2020 personel alımı kapsamında yayınlamış olduğu ilanda başvurularda öncelik verilecek adaylara dair kriterleri de açıkladı. Sağlık alanında eğitim görmüş olup uzun süredir atama bekleyen adayları sevindirecek olan bu haber, çok sayıda kişinin yeni yılda kariyer sahibi olmasını sağlayacak. Kızılay bünyesinde sağlıkçı olarak çalışmak için gereken başvuru şartlarını, hangi mesleklerden alım yapılacağını ve başvuru tarihlerini öğrenmek için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Kızılay 2020 Personel Alınacak Pozisyon

Kızılay 1868 yılında Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti olarak kurulmuştur. Toplamda 4 kere isim değiştirerek son olarak adının Türkiye Kızılay Derneği olmasına karar verilmiştir. Kuruma Kızılay ismi Atatürk tarafından verilmiştir. Derneğin amacı nerede ve kim olursa olsun zor durumda olan kişilerin acısını azaltmak ya da önlemeye çalışmak, insan sağlığı ve hayatını korumak için çalışmak, toplum içindeki saygı, dostluk, anlayış ve barış duygularını yaymak için uğraşmaktır. İhtiyaç anında duyulan dayanışma ihtiyacı Kızılay’ın yapıtaşını oluşturmaktadır. Geçmişten günümüze uzanan bu anlayışla Kızılay bugün hala aynı düşünce ve amaçla faaliyetlerini sürdürmekte ve Dünya’nın her yerindeki insanlara yardım ulaştırmaktadır. Dernek bünyesine katılacak olan yeni çalışanların da bu ilkeleri benimsemeleri beklenmektedir.

Sağlık personeli alımları için başvurular Türkiye’nin her yerinden kabul edilmektedir. Kızılay 2020 personel alınacak pozisyon kapsamında Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri ya da Hemşirelik bölümlerinden mezun kişileri istihdam edecektir. Ayrıca ilk yardım eğitmenliği sertifikasına sahip adaylara başvurularda öncelik verilecektir. Yüksek lisans ya da doktora yapmış adaylar da öncelikli olacaktır. Başvuruda bulunacak kişilerin toplum sağlığı, ruh sağlığı, psikososyal destek gibi konularda ilgi ve bilgi sahibi olması da adayları bir adım öne çıkaracaktır. Ayrıca bu niteliklere sahip adayların bu bilgilerini başkalarıyla da paylaşmaları için belirtilen konularda eğitim verebilecek olmaları beklenmektedir.

Kızılay 2020 Personel Alım Şartları

Ruh sağlığı hemşiresi olan Kızılay bünyesinde çalışmak isteyen adayların karşılaması gereken birtakım şartlar bulunmaktadır. Başvurusu kabul edilecek olan adaylar Toplum Merkezi işbirliği ile çalışılan kurumlarda görevlendirilecektir. Adaylar anne ve bebek sağlığı, ilk yardım, sağlıklı ve dengeli beslenme, hijyen ve temizli gibi konularda eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacaktır. Bu konuda ilgili sağlık kurum ve kuruluşları ile iletişim kurarak gerekli ilaçlara ve tıbbi cihazlara erişimi kısıtlı, yetersiz beslenme sorunu olan, kronik sağlık problemlerine sağlık kişileri ilgili birimlere yönlendirecektir. Ayrıca görev yaptıkları bölgelerde yaygın olarak görülen sağlık problemleri ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda yaşanan engelleri tespit ederek bir raporlama çalışması yapacak ve çözüm üretmeye çalışacaklardır. Engelli, yaşlı, hamile ve çocuk sahibi bireylerin gerekli hizmetlere yönlendirilmeleri ve gerekli konularda bilgilendirilmelerinden de sorumlu olacaklardır. Tüm çalışmaları bir rapor haline getirerek yapılan her şeyin kaydını tutmak da Kızılay 2020 personel alımı kapsamında istihdam edilecek kişi ve kişilerin sorumluluğundadır. Ayrıca 2020 personel alım şartları arasında başvuruda bulunacak kişilerin en az 2 yıllık deneyime sahip olması şartı da bulunmaktadır. Adayların İngilizce ya da Arapça bilmesi tercih sebebidir.

Kızılay 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri ve Sınav Başvurusu

Psikiyatri hemşireliği için başvurular online olarak alınmaktadır. Kızılay 2020 personel alımı için adayları herhangi bir sınava tabii tutmayacak olup, adayların özgeçmişlerine göre bir değerlendirme yapacaktır. İlan tarihi 26.11.2019 olan açık pozisyonun son başvuru tarihi ise belirtilmemiştir. Gerekli kriterleri sağlayan adaylar başvurularını Türk Kızılayı resmi internet sitesi üzerinden yapabilirler.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *