«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 Memur Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 Memur Alımı

2020 diyanet

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 Memur Alımı

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 personel alımı kapsamında Türkiye genelinde 60 yeni personel alacak. Kariyerine Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde devam etmek ya da başlamak isteyen adaylar ilgili pozisyonlar için başvuruda bulunabilecek. Başvuracak kişiler başkanlığın taşra teşkilatında istihdam edilecek. Elbette başvurular ile ilgili sınav puanı şartı da bulunuyor. Hangi pozisyonlarda personel alınacağı, alım şartları ve başvuru tarihleri gibi detaylar için okumaya devam edebilirsiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 Personel Alınacak Pozisyon

2020 yılı içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde toplamda 60 kişi istihdam edilecektir. İstihdam edilecek kişiler 9. dereceden memur olacak olup başkanlığın taşra teşkilatında görev yapacaklardır. Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlamış olduğu ilanla 60 PDR öğretmeni alacaklarını duyurmuştur. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenleri, ilkokuldan üniversiteye kadar her seviyedeki öğrencilere yardımcı olmaktadır. Öğrencilerin refahını savunmak ve eğitimsel gelişimlerini desteklemek için hareket ederler. Bir okul danışmanı olarak, her şeyden önce öğrencilerin kaygılarını dinlerler. Zorbalık, engellilik, düşük özgüven, düşük akademik performans ve ilişki sorunları gibi konularda öğrencilere yardımcı olabilirler. Gerekirse daha fazla tedavi için onları bir psikolog veya ruh sağlığı danışmanına havale edebilirler. Ek olarak, öğrencilerin gerçekçi akademik ve kariyer hedefleri geliştirmelerine yardımcı olmak için yeteneklerini, ilgi alanlarını ve kişiliklerini değerlendirirler. Yetenek testlerini kolaylaştırır ve başarıya giden potansiyel yolları formüle ederler. Eğer karakter olarak bu görevleri yerine getirmeye uygun olduğunuzu düşünüyor ve kriterleri karşılıyorsanız siz de Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 personel alımı ilanına başvurabilirsiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 Personel Alım Şartları

2020 yılı içerisinde istihdam edilmek üzere Diyanet İşleri Başkanlığı öğretmenlik alımına başvuracak adayların:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması;
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesince bildiren şartlara sahip olması;
  • Türkiye’de ya da yurtdışında eğitim veren ve denkliği kabul eden üniversitelerin Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği bölümden birinde lisans derecesine sahip olması;
  • Kamu Personeli Seçme Sınavı’na 2018 ya da 2019 yıllarında girmiş olup KPSS121 puan türünde 70 puan ve üzeri almış olmak gerekmektedir.
  • Ayrıca adayların başvuru esnasında T.C. nüfus cüzdanı, ehliyet ya da pasaporttan birini;
  • E-devlet üzerinden karekod ile indirebilecekleri diploma ya da mezuniyet belgesini; aday yurtdışında okumuşsa YÖK’ten alınacak denklik belgesini;
  • Fiziksel ve ruhsal sağlığının çalışmaya engel teşkil etmediğine dair yazılı beyanı da başvuru sırasında yüklemesi istenmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri

Adayların Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 PDR öğretmeni alımı kapsamında yazılı ve sözlü sınav şartlarını sağlaması gerekmektedir. Yazılı sınav şartı KPSS olup, adaylar KPSS puanlarıyla başvuru yapacaklardır. Ön başvurusu olumlu görülen adaylar sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır. Adaylar başvurularını internet ortamında 04.12.2019 tarihinde saat 08:30’dan itibaren yapabileceklerdir. Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 personel alımı için son başvuru tarihi ise 17.12.2019 saat 16:30’dur.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Başvurusu

İlgili pozisyon için başvuruda bulunmak isteyen adaylar başvurularını Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden başvuru formu doldurarak yapacaklardır. Adayların belirtilen saat ve tarih aralığında başvurusunu şahsen internet üzerinden yapması gerekmektedir. Açılan pozisyonlar için askerlik görevini devam ettirmekte olan kişiler de başvurabileceklerdir. Sadece bu kişilerin başvurusunu üçüncü şahısların yapmasına izin verilecektir. Başvurular sadece internet ortamından alınacak olup bizzat getirilen ya da postayla gönderilen belgeler kabul edilmeyecektir. Başvurular sona erdikten sonra il ve ilçe müftülüklerine bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı sorumluları adayların başvuru formlarını ve bilgilerini kontrol edeceklerdir. Bilgilerinin doğruluğu ve eksiksiz olduğu onaylanan kişiler değerlendirmeye alınacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı PDR öğretmeni alımı sözlü sınavları Ankara’da yapılacaktır. Sınava, kontenjanın üç katı kadar aday çağırılacaktır. Adayların başarılı sayılabilmesi için sınavdan en az 70 puan alması gerekmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *