«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Enflasyon Tavan Yaptı! Gıda Fiyatları Uçuyor

Enflasyon Tavan Yaptı! Gıda Fiyatları Uçuyor

carsi_pazar_

Gıda Fiyatları Uçuşa Geçti Tezgahlara Yanaşılmıyor

Değerli okuyucularımız bugünkü yazımızda Ülkedeki enflasyon durumunu analiz ettik ve analiz sonrası oluşan enflasyon şartlarını siz değerli okuyucularımızın bilgisine sunmak istedik. Yapılan analiz sonucunda Hükümetin dediği gibi enflasyonun hiç bir şekilde düşmediği görünmekte olup hatta ve hatta bir çok temel gıda maddesinde fiyatların rekor düzeyde yükseldiğini görmekteyiz. Bakalım nasıl bir enflasyon ile karşı karşı bırakılmış vatandaşlarımız.

Asgari Ücret Memur ve Emekliye Yapılan Maaş Zamları Çok Yetersiz Kaldı

2019 Ocak ayında asgari ücret ile Memur ve Emekli aylıklarına enflasyon oranında zam yapıldı denildi. Fakat görünen tablo hiç bir şekilde bununla yaklaşmaktadır. Temel gıda ve pazar fiyatları aldı başını gidiyor ve hiç bir müdahil ve etkende olmadığı için yükselmeye devam edecektir. Fakat hükümete göre güllük gülistanlık çok iyi bir ekonomimiz olduğu söylenmekte. Maaşlara yapılan zam oranları açıklanır iken vatandaşla birebir alakası olmayan ürünlerde çok az kullanılan ürünlerde enflasyon düşük gösterilmiş ve vatandaş resmen kandırılıp aldatılmıştır. Halkın gerçek enflasyonu olan temel gıdalarında ise çok fazla artışlar yaşanmış fakat enflasyon buna göre belirlenmemiştir. Halkın en büyük enflasyonu market ve pazarlarda birde zorunlu olduğu faturalarıdır.

Halkın Gerçek Enflasyonu Nelerdir

Halkın asıl enflasyonu olan gıda fiyatları yüzde yüzün üstünde artış göstermiştir. Örneklerine bakarsak eğer dün pazarda sivri biber 15 TL domates 7 ile 10 TL arasında salatalık 5 den aşağı yok ve patlıcan 12 TL’ yi gördü. Bu fiyatlar pazar fiyatı olmakta lakin birde bu ürünleri marketten alırsanız yüzde 25 daha zamlı alacaksınız. Halkın diğer enflasyonu olan elektrik ve doğalgaz 2018 yılının son altı ayında yüzde 60 ile 70 arası zam gördü. Fakat 2019 Yılında yüzde 10 indirim yapılarak vatandaşa yutturuldu. Yapılan indirim ise daha farklı yollarla hatta fazlası ile geri alındı. Buna örnek gösterecek olursak açma kesme bağlama ücretlerine bakabilirsiniz. Bu oluşan tablo bizlere gösteriyorki hükümete göre çok güzel fakat asgari ücretli, BAĞ-KUR’lu , emekli ve memur kan ağlar duruma gelmiştir. Diğer başka bir husus ise et, tavuk ve balık fiyatlarını açıklamak isteriz ama bu maaşlar ile bu pahalılıkta onlara hiç yanaşılmıyor. En ucuz balık 20 TL hamsi ise 30 TL olmuş vatandaş nasıl alacak.

Kışlık Yiyecekler Bile Cep Yakıyor

Domates, salatalık ve sivri biber yazlık yiyecekler kışın pahalı olabilir diye kendimizi biraz kandıralım hep hükümet bizi kandıracak değil ya birazda biz kendimizi kandıralım. Peki kışlık yiyecekler ne durumda birazda onların fiyatına bakalım.

Kuru soğan 5 TL ile 7 TL arasında olur iken en ucuz patatesin fiyatı yine 5 TL olarak karşımıza çıkıyor. Ispanak sakın yemeyin oda zenginler için çünkü fiyatı 7 ve 10 TL arasında gidip gelmektedir. Havuç yemeyin gözlerinizin çok iyi görmesine gerek yok çünkü fiyatı 5 TL maşallah. Tabi yıllarca havuç yedik de ne oldu gözlerimiz iyimi gördü hayır. Yıllardır kötü yönetilip sefalete mahkum edilen Halk olarak sadece Hükümetin medyasına göre yapılan Türkiye güllük gülistanlık bunları gördük ve vatandaşı sefalete ve fakirliğe sürükleyen Hükümetleri ve medyalarını alkışladık. Bu düzen de böyle geldi böyle gideceğe benziyor çünkü ne demişler deveye diken insana seven yaranırmış. Haydi artık hep beraber alkışlayalım Hükümeti ve Hükümetin Medyası olan yanlı haber yapan herkesi vatandaş kuru soğana bile gerçekten muhtaç bırakıldı.

Peki suçlu kim asla hükemet değil gerçek suçlu bizleriz yani gerçek suçlu kötü yönetilmeyi destekleyen Halktır. Neden diye soracak olursak kendimize hiç iyi yönetilip yönetilmeye bakmıyor. Yok sağcı yok solcu diye kendimize parti belirliyoruz aynı babalarımızın tuktukları futbol takımını tuttuğumuz gibi. Duyarlı ve zeki insanlar çoluk çocuğunun geleceğini düşünen insanların sağı solu olmamalı. Gerçekten kim vatanın geleceğine faydalı işler yapıyor kim halkın refah ve iyi şartlarda geçinmesini sağlıyor bunlara bakılmamalı. Yıllarca sağ sol diye vatandaşlar kandırılmaya son verilsin artık. Halk perişan Yönetenler SULTANNNNN.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *