«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Pamukkale Turizm İflas Etti

Pamukkale Turizm İflas Etti

pamukkale-turizm-iflas

En Köklü Turizm Firması Ekonomik Krizden Kurtulamadı

Değerli okuyucularımız Ülkemizin en köklü turizm ve seyahat firması olarak yarım asırdan daha fazladır yurt içinde hizmet veren ve bir çok insanın çalışmasına vesile Pamukkale Turizm Konkordato talebinde bulunmuştu.

Firmanın Konkordato Talebi Mahkemece Kabul Görmedi

Pamukkale turizm 27 ekim 2018′ de ülke genelinde konkordato talep etmişti. Yaşanan ekonomik krizden dolayı çok ciddi şekilde etkilendiğini açıklayan firma Doların bir anda 4.200′ den 8.000 TL’ye kadar yükselmesi sonucunda çıkan krizden etkilenmiş ve kendisini toparlaya bilmek ve iflastan kurtulmak için konkordato talebinde bulunmuş fakat Firmanın Konkordato talebi mahkemece kabul görmemişti.

Asırlık Firma Pamukkale Turizm İflas Etti

Değerli okuyucularımız sizlerinde bildiği üzere Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeni ile bir çok firma dolar ve döviz kurları ile ithalat ve ihracat yaptığı için çok zor durumda bırakılmış kimisi iflas ederken kimisi işçi çıkartarak maliyet düşürürken kimi firmada iflası önlemek amacı ile borç vadelerinin uzatılması için Konkordato talebinde bulunmuştu.

Ülkemizin en köklü turizm firması olan Pamukkale Turizm’ de 27 ekim 2018 de konkordato talebinde bulunmuştu. Talebi mahkeme tarafından ret edilen yılların seyahat sektörünün çınarı olan firma İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi seyahat ve yolcu taşımacılığı yapan PAMUKKALE A.Ş’nin konkordato talebini incelemiş ve inceleme sonucunda firmanın Ticari Faaliyetini sürdüremeyeceği kararını alarak konkordato talebini reddetmiş ve 600 otobüsü bulunan firmanın iflasına karar vermiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *