«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020 Personel Alımı

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020 Personel Alımı

Kultur

Kültür ve Turizm Bankanlığı Memur Alımı 2020

Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez teşkilatında görev yapmak üzere 26 personel alınacaktır. Adaylar ilgili kadrolarda görevlendirilmek için iki aşamalı sınava tabii tutulacaklardır. İlk aşamada başarılı olamayan kişiler ikinci aşamaya katılmaya hak kazanamayacaktır. Adayların ataması her iki sınavdan da başarılı olmaları durumunda ilgili kadroların kontenjanları dahilinde sıralamaya göre yapılacaktır. Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020 personel alımı için personel alınacak pozisyon, alım şartları, sınav tarihleri ve sınav başvurusu gibi bilgilere yazımızın detaylarında ulaşabilirsiniz.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020 Personel Alınacak Pozisyon

26 personelin alınacağı Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kişiler 8nci ve 9ncu dereceden memur olarak istihdam edilecektir. Her bir derece için ayrılmış olan kontenjan sayısı farklıdır. 8nci dereceden kadrolar için 6; 9ncu dereceden kadrolar için ise 20 personel alınacaktır. Adayların hangi unvanda ve nerede istihdam edilecekleri; hangi tahsil durumuna sahip kişilerin başvurabilecekleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirtilmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020 personel alınacak pozisyon kapsamında yazma eser uzman yardımcısı unvanı için alım yapılacaktır. Adayların görev yeri Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez teşkilatıdır. İlgili kadrolara başvurabilecek adaylardan beklenen tahsil durumu ise şöyledir:

  • Yurt içinde örgün eğitim veren üniversitelerin Arşivcilik;
  • Kütüphanecilik;
  • Bilgi Ve Belge Yönetimi;
  • Arap Dili Ve Edebiyatı;
  • Türk Dili Ve Edebiyatı;
  • Fars Dili Ve Edebiyatı;
  • İlahiyat;
  • Tarih;
  • Arapça Öğretmenliği;
  • Bilim Tarihi;
  • İlköğretim Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği;
  • İslam Ve Din Bilimleri;
  • İngilizce İlahiyat;
  • İslami İlimler;
  • Tarih Öğretmenliği;
  • Karşılaştırmalı Edebiyat;
  • Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmenliği

Fakültelerinde ya da bölümlerinde lisans eğitimi almış ya da bu alanlarda doktora yapmış kişiler başvurabileceklerdir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020 Personel Alım Şartları

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020 yazma eser uzman yardımcısı alımı için adaylar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48nci maddesince vurgulanmış şartlara haiz;

Yukarıda belirtilen fakülte ya da bölümlerden birinde eğitim görmüş;

1 Ocak 2020 itibariyle 35 yaşını doldurmamış;

2018 ya da 2019 yıllarında yapılmış olan ve son başvuru tarihi itibariyle geçerliliğini hala koruyan Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan KPSSP1, KPSSP2, KPSSP3, KPSSP4, KPSSP5, KPSSP6, KPSSP7, KPSSP8 puan türlerinin birinde 60 ve üstü puan almış;

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ihtiyaç duyulan öncelikli dil olarak belirlenmiş İngilizce, Almanca, Fransızca, Farsça ya da Arapça dillerinin herhangi birisinden YDS ya da e-YDS sınavlarından C düzeyine denk ya Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliği kabul edilen eşdeğer nitelikteki bir sınavdan aynı düzeyde puan almış olmalıdır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri

Yazma Eser Uzman Yardımcılığı başvuruları 30 Ocak 2020’den 14 Şubat 2020 mesai bitimine dek Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na şahsen başvuru yoluyla ya da posta ile yapılabilecektir. Giriş sınavına ilişkin bilgiler sınavdan en az 10 gün önce Kültür ve Turizm Bakanlığı web sitesinde duyurulacaktır. Yazılı sınavın 14 Mart 2020 Cumartesi günü İstanbul ilinde bir veya birden fazla merkezde yapılması planlanmaktadır. Yazılı sınava ilişkin merkezler ve sınav saati Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilecektir. Yazılı sınavdan geçme notu 70’dir. Sözlü sınav tarih, yer ve saati sözlü sınav tarihinden en az 15 gün önce adaylara bildirilecektir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Başvurusu

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2020 personel alımı için başvurular KPSS sonuç belgesi, diploma ya da geçici mezuniyet belgesinin aslı ya da onaylı örneği, YDS sonuç belgesi, son altı ayda çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf ve özgeçmiş ile şahsen ya da posta yoluyla Kültür ve Turizm Bakanlığı merkez teşkilatına yapılacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *