«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi 2020 Personel Alımı

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi 2020 Personel Alımı

2020 ANK ÜNİ

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Personel Alımı 2020

Devlet Personel Başkanlığı resmi web sitesi üzerinden yapılan duyuruya göre Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi 2020 yılı için 4 yeni personel almaya hazırlanıyor. Akademik şartları sağlayan adayların başvurabileceği ilan üniversite tarafından da teyit edildi. Başvuruların başladığı akademik pozisyonlar için hangi pozisyonlarda alım yapılacağı da bildirildi. Başvuru şart ve detaylarını öğrenmek, nasıl başvuru yapabileceğiniz hakkında bilgi edinmek için Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi 2020 personel alımı yazımızı okumanızı öneririz.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi 2020 Personel Alınacak Pozisyon

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi farklı disiplinlerden öğrenci ve eğitimcilerin bir arada bulunmasını önemseyen, uluslararası ilişkiler geliştirmeye özen gösteren bir üniversitedir. Araştırma odaklı, güncel konulara ve yeniliklere değer veren, sadece bulunduğu ülkeye değil, tüm Dünya’ya ilgi duyan çağdaş bir eğitim kurumudur. Daha ziyade lisansüstü eğitim veren üniversite Türkiye’de sosyal bilimlerde araştırma becerilerinin gelişmesinde öncü olmayı, bulunduğu çevreyi ve bölgeyi dönüştürmeyi hedefleyen bir kurumdur. 2013 yılında Ankara’nın merkezinde kurulduğunda sosyal bilimler çalışmalarını ve araştırmalarını yürütmek için Türkiye’de bir örnek teşkil etmesi amaçlanmıştır. Bu açıdan Türkiye’deki ilk ve tek devlet üniversitesi olma özelliğini taşımaktadır. Üniversitenin bünyesinde bulunan çok sayıdaki nitelikli ve son teknoloji araştırma ve uygulama merkezleri de başarıyla faaliyetlerini yürütmektedir.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi bu amaçla bünyesine yeni katacağı 4 akademik personelin de üniversitenin daha da ileriye gitmesine yardımcı olmasını hedeflemektedir. 2020 personel alımı için başvuracak kişilerin bilgiyi üretmeye istekli, araştırma odaklı, yerel ve global düzeyde idari, ticari, siyasi, sosyal ve beşeri, endüstriyel tüm problemler ve konular için çözüm üretmeyi amaçlayan kişiler olması istenmektedir. Bu açıdan, istihdam edilmek üzere toplamda 4 kişilik doçent ve profesör alımı yapılacaktır. Alınacak olan kişiler 02.11.2018 tarihli ve 30583 sayılı Resmi Gazete’de yayımkanan Devlet Yükseköğretim Kurumlarında Öğretim Elemanı Norm Kadrolarının Belirlenmesine Ve Kullanılmasına İlişkin Yönetmelik kapsamında 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu maddelerince istihdam edilecektir. Adayların ayrıca 2020 personel alım şartlarını da kapsamaları gerekmektedir.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi 2020 Personel Alım Şartları

Personel alınacak doçentlik ve profesörlük pozisyonları için Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin aramış olduğu 2020 personel alım şartları bulunmaktadır. Ancak öncelikle başvuruda bulunacak adayların kamu hizmetinde bulunmada aranan genel şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Adayların başvuru esnasında yayın listelerini, özgeçmişlerini ve bunlara ek olarak makale, kitap, tez gibi bilimsel çalışmalarını içeren dosyalarını da teslim etmeleri gerekmektedir. Profesörlük kadrosu için başvuracak kişilerin 6 takım, doçentlik kadrosu için başvuracak adayların ise 4 takım dosya teslim etmesi gereklidir.

Başvuracak kişilerin dosyalarına ek olarak dilekçe yazmaları önemlidir. Yazılacak dilekçe başvurulacak kadroya dair, kadro derecesini, anabilim dalını ve diğer açıklamaları içermelidir. En son tamamlanan akademik dereceye ait onaylı belge de dahil edilmelidir. Adayların ÖSYM tarafından yapılan herhangi bir dil sınavından en az 80 puan aldığını gösterir belgeye sahip olması şartı bulunmaktadır. Bunların yanı sıra 2 adet fotoğraf ve T.C. Nüfus Cüzdanı fotokopisi ile başvuru yapılabilir. Hala çalışmaya devam ederler kamu hizmet belgesi sunmalıdır. Erkek adayların ise askerlik durumlarını bildiren orijinal belge ya da onaylı fotokopi vermesi şarttır. Ayrıca başvuru dilekçesi yazılırken adayın kendisine ait tüm kişiler bilgileri de eklemeye dikkat etmesi önemlidir.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri ve Sınav Başvurusu

Başvuru yapacak olan kişilerin ilgili pozisyon için ilan yayınlandıktan sonraki 15 gün içerisinde Rektörlük Personel Daire Başkanlığına başvuru yapması gerekmektedir. Başvurular için son tarih 06.12.2019 olup; adaylar başvurularını Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi resmi web sitesi üzerinden yapabileceklerdir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *