«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Maliye Bakanlığı 2020 Memur Alımı

Maliye Bakanlığı 2020 Memur Alımı

2020 Maliye

Maliye Bakanlığı Memur Personel Alımı 2020

Memur olmak için karşınıza büyük bir fırsat çıkmasını bekliyorsanız aradığınız şans ayağınıza gelmiş olabilir. Maliye Bakanlığı yayınlamış olduğu duyuruyla çok sayıda memur alımı yapacaklarını bildirdi. Alınacak olan memurlar Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı kapsamında istihdam edilecek. Toplamda 300 kişi alınacak olup, kişiler stajyer memur olarak çalışacak. Maliye Bakanlığı 2020 personel alımı ile ilgili detayları öğrenmek, nasıl başvuru yapacağınız hakkında bilgi edinmek ve alım şartları için hazırlamış olduğumuz kılavuzu inceleyebilirsiniz.

Maliye Bakanlığı 2020 Personel Alınacak Pozisyon

Maliye Bakanlığı, 2020 yılında istihdam etmek üzere toplamda 300 kişilik bir sınav uygulamasıyla memur alımı yapacaktır. Alınacak kişiler Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı’nda stajyer olarak çalışacak ve 8. Dereceden memur olacaklardır. Toplamda 15 stajyer alınması için seçilecek olan 300 kişinin Stajyer Hazine Kontrolörü sınavına girmesi gerekmektedir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2020 Personel Alım Şartları

Stajyer Hazine Kontrolörü sınavına başvurmak isteyen adayların öncelikle Maliye Bakanlığı 2020 personel alım şartlarını sağlıyor olması gerekmektedir. Bu şartlara göre adayların:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olması;
  • Yurtiçinde ya da yurtdışında denklik şartını sağlayan üniversitelerin 4 yıllık İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk, Siyasal Bilgiler ve İktisat bölümlerinde lisans eğitimini tamamlamış olmak;
  • ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS A grubundan KPSSP48 puan türünde en az seksen puan almış olmak ve sınavın 2018 ve sonrasında yapılmış olması ( Sınava tabii tutulacak 300 kişi KPSS puanına göre sıralamaya sokulacak olup en yüksek puana sahip ilk 300 kişi Stajyer Hazine Kontrolörü sınavına girmeye hak kazanacaktır. 300. sıradaki kişi ile aynı puanı alan başka aday/ adaylar da olması durumunda o kişi/ kişiler de sınava girmeye hak kazanacaktır. )
  • ÖSYM tarafından düzenlenen yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavlarından birinden Fransızca, Almanca veya İngilizce dillerinde en az 70 puan almış olması ve sınavın 2018 ve sonrasında yapılmış olması;
  • Giriş sınavının düzenlendiği yılın ilk günü itibariyle 35 yaşından büyük olmaması ( 01.01.1984 ve öncesinde doğmuş olmak);
  • Ülkenin herhangi bir yerinde çalışmaya, belli iklimlerde yaşamaya ve yolculuk yapmaya engel teşkil eden herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması;
  • Erkek adayların vatani görevlerini yapmış olmaları, askerlikten muaf olmaları ya da tecil ettirmiş olmaları gerekmektedir.

Ayrıca daha önce Stajyer Hazine Kontrolörü sınavına iki kez girmiş ve ikisinde de başarılı olamamış adaylar tekrar Maliye Bakanlığı 2020 personel alımı için başvurarak sınava giremeyeceklerdir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Tarihleri

2020 yılı için Maliye Bakanlığı bünyesinde Stajyer Hazine Kontrolörü olarak çalışmak isteyenlerin giriş sınavı başvurularını en geç 12 Aralık 2019 saat 18:00’e kadar yapmaları gerekmektedir. Ayrıca başvurular 27 Kasım 2019 tarihinde başlayacak olup Maliye Bakanlığı sitesi üzerinden yapılacaktır.

Maliye Bakanlığı 2020 Personel Alımı Sınav Başvurusu

Stajyer Hazine Kontrolörü sınavı için başvurular yalnızca internet üzerinden alınacaktır. Posta ile evrak gönderilmesi ya da bizzat giderek başvuru yapılması mümkün değildir. Sınava girmeye hak kazananlar yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı bir değerlendirmeye tabii tutulacaklardır. Yazılı ilk aşama 28 ve 29 Aralık 2019 tarihlerinde sabah ve öğleden sonra toplam 4 oturum halinde yapılacaktır. Sınav yeri Ankara’daki T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Eğitim Merkezi’dir. Sınav yerinde değişiklik yapılması durumunda bakanlığın resmi web sitesinde belirtilecektir. Sınavda baraj puanı geçen kişiler arasından puan sıralamasına göre en yüksek puanı alan ilk 15 kişi memur olmaya hak kazanacaktır. Asil kazananlar yazılı tebligat ile bilgilendirileceklerdir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *